25 Απρ 2024
READING

Συμβουλές ηλεκτρονικού εμπορίου από τον θρύλο της ροκ Bon Scott 

3 MIN READ

Συμβουλές ηλεκτρονικού εμπορίου από τον θρύλο της ροκ Bon Scott 

Συμβουλές ηλεκτρονικού εμπορίου από τον θρύλο της ροκ Bon Scott 

Ένα site αφιερωμένο στον θρυλικό τραγουδιστή των AC/DC, Bon Scott, αξίζει να μελετηθεί, διότι παρέχει συμβουλές σχετικά με το ψηφιακό retailing. Αρχικά, ο Ronald “Bon” Scott, ήταν ο lead singer/frontman του Αυστραλιανού hard rock group AC/ DC από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 έως τον πρόωρο θάνατό του το 1980. Αν και οι AC/DC συνέχισαν τις προσπάθειές τους να γίνουν ένα supergroup διεθνών προδιαγραφών με τον αντικαταστάτη του Brian Johnson, οι λάτρεις της μπάντας  θυμούνταν τον ​​ Scott με αγάπη υποστηρίζοντας ότι το group ήταν καλύτερο μαζί του. 

Ένα επίσημο site του Bon Scott, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο εκμάθησης σχετικά με τους τρόπους παρουσίασης content, community και merchandise στο καταναλωτικό κοινό. Τρία βασικά στοιχεία του site του Scott, τα οποία αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τα site της ecommerce κοινότητας είναι τα εξής: 

Αυθεντικότητα

Το site του Bon Scott είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για τους fan του τραγουδιστή και της μπάντας του. Στην κορυφή του site υπάρχει ένα slider, το οποίο διαθέτει τρεις διαφορετικές περιστρεφόμενες εικόνες, εκ των οποίων μόνο η μία από τις τρεις είναι σύνδεσμος, ο οποίος οδηγεί στο επίσημο online store του Bon Scott. Όλη η υπόλοιπη αρχική σελίδα είναι αφιερωμένη σε πληροφορίες ιστορικού/βιογραφικού χαρακτήρα, vintage βίντεο αλλά και ένα signup link για μια λίστα email. Υπάρχει ένας μικρός σύνδεσμος «Shop» στην κορυφή της σελίδας, ο οποίος αποτελεί την μοναδική άμεση προώθηση του site του ηλεκτρονικού εμπορίου. Κύριος σκοπός του site αποτελεί η παροχή πληροφοριών αλλά και η επικοινωνία. Το κομμάτι του ηλεκτρονικού  εμπορίου υπάρχει σαν ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό του site. Μέσω της πληροφόρησης και της αλληλεπίδρασης ο ιστότοπος αποκτά την δυνατότητα να ενισχύσει το κομμάτι του conversion στοχεύοντας κυρίως το κοινό των fan της hard rock μουσικής. 

Περιεχόμενο

Εξετάζοντας το περιεχόμενο του site, καθίσταται σαφές ότι παρέχει πληροφορίες και ειδήσεις, οι οποίες έχουν επεξεργαστεί πολύ προσεκτικά και είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες για το κοινό-στόχο του site. Για παράδειγμα υπάρχουν βίντεο από σπάνιες συνεντεύξεις και ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας, καθώς και γραπτές μαρτυρίες τόσο από τα μέλη της μπάντας όσο και από ομότιμα συγκροτήματα, όπως είναι το Journey και το Judas Priest, τα οποία ενισχύουν την αξιοπιστία του site. Ακόμη διαθέτει και διάφορες μαρτυρίες θαυμαστών, οι οποίες δημιουργούν μια social community ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές να συνδεθούν μεταξύ τους και να προωθήσουν το site στους φίλους και την οικογένειά τους, αποτελώντας μία από τις πιο αποτελεσματικές δωρεάν προωθητικές ενέργειες. 

Inventory

Υπάρχει ένα section μέσα στο επίσημο site του Bon Scott, το οποίο αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο εμπλέκεται πραγματικά στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Έτσι διατίθεται μια πλήρως λειτουργική διαδικτυακή βιτρίνα μέσα στο site τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε όποιος επιθυμεί είτε να περιηγηθεί είτε να αγοράσει κάποιο προϊόν να έχει την δυνατότητα να την εντοπίσει αλλά και να την αποφύγει εξίσου εύκολα. Αναλυτικότερα το κατάστημα διαθέτει περίπου 60 προϊόντα, μέσα στα οποία υπάρχουν μπλουζάκια με θέμα τον Bon Scott, μπρελόκ, κούπες, σουβέρ, θήκες τηλεφώνου, πορτοφόλια, αλλά και μερικά πλεκτά. Παρόλα αυτά μέχρι στιγμής το site έχει αντισταθεί στον πειρασμό να διευρύνει την εικόνα του Bon Scott σε κάθε πιθανής κατηγορίας προϊόν και στη συνέχεια να το θέσει προς πώληση στο διαδίκτυο.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ιδιαίτερα έξυπνη κίνηση για την απόδοση του site. Μέσω μίας περιορισμένης συλλογής προϊόντων, το site δοκιμάζει και ελέγχει αργά και σταθερά την απήχηση των αγαθών που διαθέτει, δίνοντας έμφαση πάντα στην ανταπόκριση των καταναλωτών και στην ικανοποίηση των αναγκών τους, χωρίς να εστιάζει στο πως να πουλήσει όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.