20 Απρ 2024
READING

Είναι το workleisure η νέα κυρίαρχη τάση της μόδας; 

2 MIN READ

Είναι το workleisure η νέα κυρίαρχη τάση της μόδας; 

Είναι το workleisure η νέα κυρίαρχη τάση της μόδας; 

Τα casual ρούχα γραφείου έχουν μετατραπεί από «Casual Fridays» σε «Business Casual» και τώρα στη σημερινή τάση της μόδας το «workleisure». Η τάση του workleisure έχει επηρεαστεί άμεσα από το athleisure που συχνά περιγράφεται ως ρούχα κατάλληλα για προπόνηση και βόλτα. Με άλλα λόγια η τάση του workleisure διαθέτει αρκετά κομψά ρούχα, τα οποία θα μπορούν να σταθούν σε πολλές και διαφορετικές περιστάσεις, από μία επίσκεψη σε κάποια κοινωνική εκδήλωση μέχρι και στο χώρο εργασίας.

Ο όρος του workleisure αναφέρεται ως μια αναδυόμενη τάση καθώς οι άνθρωποι που έχουν μείνει στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν συνηθίσει την άνεση σε κάθε διάστασή της ακόμη και στα ρούχα που επιλέγουν.Η Nordstrom δημοσίευσε μια έρευνα στις αρχές Ιουλίου, η οποία αποκάλυψε ότι το (41%) των ερωτηθέντων πρόκειται να επιλέγουν άνετα ρούχα για το υπόλοιπο της ζωής τους. Εκείνη την χρονική περίοδο ο retailer πολυτέλειας ανέφερε επίσης ότι είχε σημειώσει άνοδο (165%) στα online searches ρούχων εργασίας μέσω του nordstrom.com, διότι οι εταιρείες σχεδίαζαν ότι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στα γραφεία τους. 

Γι’ αυτό το λόγο ολοένα και περισσότερα brands μειώνουν την παραγωγή κοστουμιών, προσθέτουν περισσότερη ελαστικότητα και άνεση στα παντελόνια τους ενώ παράλληλα ακολουθούν τις σύγχρονές τάσεις τις μόδας όπως είναι το workleisure. Στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές προσπάθειες από τις εταιρείες να προσφέρουν άνεση στα ρούχα εργασίας. Παρόλα αυτά υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές ενδυμασίας, οι οποίες αντικατοπτρίζουν την τάση του workleisure.

Η συγκεκριμένη τάση της μόδας στηρίζεται στα βασικά κομμάτια ρούχων που έχει ένας άνθρωπος στην ντουλάπα του, όπως είναι τα T-shirts, τα πουλόβερ και τα παντελόνια. Για παράδειγμα η προσθήκη ελαστικών υφασμάτινων ζωνών μέσης και γενικότερα τα ουδέτερα στοιχεία θα μπορούν να προσφέρουν την απαραίτητη άνεση και ευελιξία που απαιτεί το workleisure καθιστώντας το ταυτόχρονα ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο. 

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής των ανθρώπων μετά την πανδημία οδήγησαν σε συνολική αναθεώρηση ακόμη και των επιλογών μας στα ρούχα που φοράμε και αυτή η νέα τάση της άνεσης στην εργασία φαίνεται ότι θα παραμείνει για πολύ καιρό αφού καλύπτει την ανάγκη των ανθρώπων για μια ζωή με λιγότερο άγχος και πίεση, ακόμη και στα ρούχα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.