28 Απρ 2024
READING

Γνωστοί retailers σε πιλοτικές δοκιμές reusable τσάντες αγορών 

3 MIN READ

Γνωστοί retailers σε πιλοτικές δοκιμές reusable τσάντες αγορών 

Γνωστοί retailers σε πιλοτικές δοκιμές reusable τσάντες αγορών 

Η κοινοπραξία που έχει δημιουργηθεί για τον επαναπροσδιορισμό της retail τσάντας, αποτελεί μια προσπάθεια της βιομηχανίας να αναπτύξει βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις αντικαθιστώντας την πλαστική σακούλα μίας χρήσης, η οποία έχει καταφέρει να περάσει στη φάση δοκιμής από τα καταστήματα.

Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές δοκιμές πολλαπλών επαναχρησιμοποιούμενων μοντέλων τσάντας, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται από γνωστούς retailers όπως είναι: το Target, το Walmart και το CVS Health. Επίσης η πιλοτική εφαρμογή θα περιλαμβάνει καινοτόμες λύσεις και εναλλακτικές τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι σε θέση να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της σακούλας, να προσφέρουν κίνητρα στους καταναλωτές να τη χρησιμοποιούν, να παρέχουν διαφάνεια σχετικά με τον κύκλο ζωής της και πολλά άλλα. 

Η δοκιμαστική φάση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια έξι εβδομάδων έως τις αρχές του φθινοπώρου και θα περιλαμβάνει ακόμη και πιλοτικές εφαρμογές χρήσης επαναχρησιμοποιήσιμης σακούλας για υπηρεσίες delivery στο σπίτι καθώς και διάφορα μοντέλα τσάντας, τα οποία προορίζονται να αντικαταστήσουν άμεσα τα πλαστικά μιας χρήσης. Μετά την ίδρυση της κοινοπραξίας τον προηγούμενο χρόνο με επικεφαλής το Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας  ξεκίνησε μια καμπάνια καινοτομίας στοχεύοντας στον εντοπισμό κατασκευαστών τσάντας βασισμένη στις προηγμένες τεχνολογίες, οι οποίοι θα μπορέσουν να βοηθήσουν το καταναλωτικό κοινό να απομακρυνθεί από τη μίας χρήσης πλαστική σακούλα. 

Εταιρείες όπως είναι η ChicoBag και η Fill It Forward, η οποία δημιούργησε μια εφαρμογή που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές ώστε να παρακολουθούν τη χρήση επαναχρησιμοποιήσιμων containers, κατάφερε να φτάσει σε πρωτότυπο στάδιο σύμφωνα με το οποίο μπορεί ενσωματώνει πιλοτικές εναλλακτικές για retail αγορές. Ακόμη αυτές οι δοκιμές θα βοηθήσουν την κοινοπραξία να αξιολογήσει διάφορους παράγοντες όπως είναι η εμπορική σκοπιμότητα και η ζήτηση των καταναλωτών. 

Εκτός από τη δοκιμή της επαναχρησιμοποιήσιμης σακούλας και των καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων στα καταστήματα Walmart, Target και CVS, η κοινοπραξία θα δοκιμάσει λύσεις reusable τσάντας αγορών μέσω της υπηρεσίας delivery του Walmart  για επιλεγμένες αγορές. Αυτό περιλαμβάνει τσάντες και κουτιά επαναχρησιμοποιήσιμα για τον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και νέες τεχνολογίες, οι οποίες θα συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τη χρήση των πελατών, αλλά και τις συνήθειές τους σχετικά με ενέργειες επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης. Επιπλέον η κοινοπραξία θα προβεί στην δοκιμή σακούλας κατασκευασμένη από εναλλακτικά υλικά όπως είναι τα φύκια, τα οποία είναι 100% ανακυκλώσιμα.

Οι retailers πωλούν εδώ και καιρό reusable τσάντες στα καταστήματά τους, αλλά η πρωτοβουλία Beyond the Bag, στοχεύει να φέρει αυστηρές δοκιμές και καινοτομία σε έναν τομέα που έχει γίνει πολύ πιο πιεστικός τόσο για τους retailers όσο και για του καταναλωτές. Γνωρίζοντας ότι η αλλαγή των συνηθειών δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη, μέσω των συγκεκριμένων πιλοτικών προγραμμάτων πραγματοποιείται ένα ουσιαστικό βήμα για τη δοκιμή, την αφύπνιση των πελατών και των λιανοπωλητών και τη βελτίωση των νέων προηγμένων λύσεων.

Τα ιδρυτικά μέλη Target, Walmart και CVS έχουν δαπανήσει μέχρι στιγμής 15 εκατομμύρια δολάρια συλλογικά για τη χρηματοδότηση της κοινοπραξίας. Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν περίπου 100 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες μίας χρήσης κάθε χρόνο, οι περισσότερες από τις οποίες καταλήγουν είτε σε χώρους υγειονομικής ταφής είτε σε υδάτινες οδούς, σύμφωνα με περιβαλλοντικές ομάδες. Η χρήση πλαστικής σακούλας αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν μεγάλος αριθμός από retailers απαγόρευσαν τις επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες ως μέτρο ασφαλείας. Παρόλα αυτά εταιρείες όπως είναι  η Kroger εξακολουθούν να εργάζονται για τη σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας μίας χρήσης. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.