24 Απρ 2024
READING

Η Hugo Boss στοχεύει στον διπλασιασμό των πωλήσεών της έως το 2025

3 MIN READ

Η Hugo Boss στοχεύει στον διπλασιασμό των πωλήσεών της έως το 2025

Η Hugo Boss στοχεύει στον διπλασιασμό των πωλήσεών της έως το 2025

Η Hugo Boss πρόκειται να εφαρμόσει στρατηγική ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία στοχεύει στον διπλασιασμό του αριθμού πωλήσεων αξίας 4 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2025.Η εταιρεία με βάση τη στρατηγική της θα ενισχύσει τις επενδύσεις της σε διάφορους τομείς, οι οποίοι σχετίζονται με τα προϊόντα, την μάρκα, τις ψηφιακές δυνατότητες, καθώς και το παγκόσμιο δίκτυο καταστημάτων της, στοχεύοντας πάντα στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όραμα της εταιρείας είναι να εξελιχθεί σε μία κορυφαία πλατφόρμα μόδας εστιάζοντας στην ψηφιακή ανάπτυξη, πρόκειται να εφαρμόσει προηγμένες τεχνολογίες φέρνοντας την επανάσταση στον τρόπο αλληλεπίδρασης με το καταναλωτικό κοινό. Φιλοδοξία αποτελεί ο διπλασιασμός των εσόδων της επιχείρησης στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025, αποτελώντας μία από τις top-100 μάρκες παγκοσμίως. 

Σημαντικά χαρακτηριστικά της στρατηγικής της εταιρείας «Claim 5» είναι τα εξής: η ενίσχυση των εμπορικών σημάτων, η ποιότητα των προϊόντων, το προβάδισμα στην ψηφιακή τεχνολογία, η ισορροπία όλων των καναλιών, η οργάνωση και η ανάπτυξη. Στο πλαίσιο του σχεδίου της στρατηγικής, η εταιρεία σκοπεύει να ανανεώσει εξ’ ολοκλήρου την εταιρεία, από το λογότυπο μέχρι τις βασικές στρατηγικές του marketing εστιάζοντας στην εφαρμογή νέων σχεδίων τόσο στο retail όσο και στην ψηφιακή αγορά. 

Λίγο πιο συγκεκριμένα το δημοφιλές brand επιθυμεί να επιτύχει περίπου 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις ανδρικών ενδυμάτων Boss και να διπλασιάσει τις πωλήσεις γυναικείων ενδυμάτων Boss, αγγίζοντας τα 400 εκατομμύρια ευρώ έως το 2025. Επίσης στοχεύει στην αύξηση των πωλήσεων περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ για το sub-brand Hugo, που περιλαμβάνει προϊόντα όπως αρώματα, ρολόγια και γυαλιά, πράγμα που σημαίνει ότι θα ενισχύσει κατά 200 ​​εκατομμύρια ευρώ τα έσοδά της έως το 2025.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το digital campus της Hugo Boss, με έδρα το Metzingen της Γερμανίας και το Porto της Πορτογαλίας, το οποίο θα ενισχύσει την διαδικτυακή δραστηριότητα της εταιρείας σε τομείς όπως είναι τα analytics καθώς και η ανάπτυξη των τεχνικών και των εκτελεστικών της δυνατοτήτων. Συνολικά, η εταιρεία θα αυξήσει τις επενδύσεις του ψηφιακού τομέα περισσότερο από 150 εκατομμύρια ευρώ έως το 2025. Η αύξηση των ψηφιακών της εσόδων της θα ανέρχονται σε περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο ευρώ έως το 2025, κάτι το οποίο θα επιτρέψει στην Hugo Boss να αυξήσει την ψηφιακή της παρουσίας, ενισχύοντας τις πωλήσεις της κατά (25%-30%).

Από την άλλη η αύξηση των εσόδων της λιανικής θα αγγίξει περίπου τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025. Στο πλαίσιο αυτό, περίπου το (80%) των φυσικών καταστημάτων της εταιρείας θα ανακαινιστούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, επενδύοντας συνολικά περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2025. Η Hugo Boss σκοπεύει ακόμη να αυξήσει τα έσοδα χονδρικής περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ έως το 2025.Επιπροσθέτως, στοχεύει στην αύξηση των πωλήσεων σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Ειδικότερα τα έσοδα της εταιρείας στην Ασία/Ειρηνικό αναμένεται να αυξηθούν κυρίως για την ηλικιακή ομάδα των εφήβων. Κατά συνέπεια, το μερίδιο εσόδων της περιοχής θα αυξηθεί σε περισσότερο από (20%) μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η ηπειρωτική Κίνα θα απασχολήσει εξίσου την εταιρεία, διότι έχει σκοπό να δώσει μεγάλη έμφαση στον κινέζο καταναλωτή. 

Η εταιρεία θα ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα της premium ένδυσης και στην Ευρώπη, όπου οι πωλήσεις προβλέπεται να αυξηθούν με χαμηλό έως μεσαίο μονοψήφιο ρυθμό ετησίως. Βασικές αγορές όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία πρόκειται να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη. Στην Αμερική τα έσοδα της εταιρείας προβλέπεται να αυξηθούν σε μεσαίο μονοψήφιο αριθμό μεταξύ 2022-2025, καθώς η εταιρεία θα εστιάσει πλήρως στην προώθηση της εικόνας του brand λαμβάνοντας υπόψη τα trends της αμερικανικής αγοράς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.