20 Απρ 2024
READING

Η αγορά των αξεσουάρ για κατοικίδια ζώα το επόμενο βήμα της luxury μόδας

3 MIN READ

Η αγορά των αξεσουάρ για κατοικίδια ζώα το επόμενο βήμα της luxury μόδας

Η αγορά των αξεσουάρ για κατοικίδια ζώα το επόμενο βήμα της luxury μόδας

88 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ευρώπη έχουν κατοικίδια ζώα. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν είναι περίεργο ότι τα διάφορα luxury brands στοχεύουν στο ανώτερο επίπεδο της αγοράς επιθυμώντας να πουλήσουν αξεσουάρ υψηλών προδιαγραφών και να φορέσουν στα κατοικίδιά υψηλής ραπτικής προϊόντα όπως είναι Gucci, Prada, Versace, Missoni, Louis Vuitton, Ralph Lauren και Hermes. Μερικοί οίκοι σχεδιάζουν ακόμη και για μοναδικές ράτσες ζώων, σηματοδοτώντας την σημασία της μοναδικότητας και της προσαρμογής της μόδας στα νέα δεδομένα. 

Αποτελεί γεγονός ότι η luxury αγορά με αξεσουάρ για κατοικίδια ζώα είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα. Σύμφωνα με στοιχεία της FEDIAF, της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Τροφίμων για Κατοικίδια, αποδεικνύεται ότι οι υπηρεσίες και τα αγαθά εκτός του φαγητού έχουν αξία 21,2 δισ. ευρώ ετησίως. Στην Ευρώπη, οι πέντε πρώτες χώρες με τα περισσότερα κατοικίδια ζώα (σκύλους) ανά κάτοικο είναι η Ρωσία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πολωνία. Η έρευνα του eMarketer εκτιμά ότι η παγκόσμια αγορά κατοικίδιων ζώων θα ανέλθει στα 270 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, εκ των οποίων το τμήμα των luxury αγαθών θα αξίζει 27 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μερικές αγοραστικές επιλογές για κατοικίδια ζώα των luxury οίκων μόδας είναι τα παρακάτω: Αρχικά για τους χειμερινούς μήνες ο ιταλικός οίκος Moncler Genius θα διαθέτει παλτά για σκύλους για διάφορες ράτσες όπως είναι η Fido. Η Missoni προσφέρει πλεκτά πουλόβερ για κατοικίδια ζώα, ενώ ο οίκος Dsquared2 x Poldo παρέχει τζιν μπουφάν, το οποίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο στο FarFetch αξίας 320 ευρώ.

Επιπλέον η εταιρεία Poldo Dog Couture με έδρα το Μιλάνο έχει συνεργαστεί με πολλά luxury brands, συμπεριλαμβανομένων των Moncler και DSquared2. Το brand γεννήθηκε από την ανάγκη να ντύνονται τα κατοικίδια με λειτουργικά αλλά κυρίως ποιοτικά προϊόντα. Αφού αναλύθηκε προσεκτικά η αγορά για κατοικίδια ζώα, ήρθε στην επιφάνεια η ανάγκη της εταιρείας να κατευθυνθεί σε διαφορετικά τμήματα της αγοράς πριν από άλλα brand. Τα πλεονεκτήματα της εταιρείας σχετίζονταν τόσο με την εστίαση στο Made in Italy, όσο και στις συνεργασίες με πολυτελή εμπορικά σήματα, τα οποία έχουν την δυνατότητα να κάνουν τη μάρκα γνωστή στο διεθνές κοινό σχεδόν αμέσως και ταυτόχρονα να γίνει διαθέσιμη προς αγορά η συλλογή μέσω των διαδικτυακών καναλιών της εταιρείας. Τους πρώτους 7 μήνες του 2021 η Poldo Dog Couture πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά (207%)σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2020.

Ακόμη ένα νάιλον κολάρο για σκύλους του οίκου Prada είναι κατασκευασμένο με την ίδια γοητεία και προσοχή που έχουν παραχθεί οι γυναικείες τσάντες και τα αξεσουάρ χειρός . Το λογότυπο της Prada είναι εύκολα διακριτό κάνοντας το κολάρο άμεσα αναγνωρίσιμο. Παρόμοια ένα puffer παλτό για σκύλους πάλι από τον οίκο Prada εμφανίζει την ίδια προσοχή και λεπτομέρεια όπως αντίστοιχα ένα σακάκι, το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπινα μεγέθη. Επίσης στον οίκο Versace διατίθενται κρεβάτια για κατοικίδια ζώα σε διαφορετικά μεγέθη. Για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων με απεριόριστο προϋπολογισμό χρημάτων, ο οίκος Louis Vuitton διαθέτει ένα αδιάβροχο, ανθεκτικό μπουφάν με φερμουάρ, ιδανικό για μικρόσωμα ζώα που τους αρέσει να ταξιδεύουν με στυλ, αξίας 2.230 ευρώ. Τέλος οι οίκοι Fendi, Armani, Hermes και Valentino διαθέτουν αξεσουάρ για τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου. Για παράδειγμα ο οίκος Valentino προσφέρει έναν εξατομικευμένο χειροποίητο μεταφορέα ζώων με κόστος 1.600 ευρώ. 

Συνοψίζοντας, υπάρχει πλέον η δυνατότητα οποιοδήποτε κατοικίδιο ανεξαρτήτου ράτσας ή μεγέθους να έχει την δυνατότητα να φοράει αξεσουάρ και ρούχα από luxury brands και η εμφάνιση αυτής της νέας αγοράς είναι πραγματικότητα.Μπορεί να φαίνεται εξεζητημενο αλλά οι αριθμοί αποδεικνύουν οτι πρόκειται για μια πολύ δυναμική αγορά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.