25 Απρ 2024
READING

Το δίκτυο logistics του Amazon μεγαλώνει φέρνοντας τα προϊόντα πιο κοντά στους καταναλωτές 

3 MIN READ

Το δίκτυο logistics του Amazon μεγαλώνει φέρνοντας τα προϊόντα πιο κοντά στους καταναλωτές 

Το δίκτυο logistics του Amazon μεγαλώνει φέρνοντας τα προϊόντα πιο κοντά στους καταναλωτές 

Το Amazon ενισχύει τη δέσμευσή του να επεκτείνει το δίκτυο εφοδιασμού και εκπλήρωσης. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου επικεντρώνεται αναμφίβολα στην προσθήκη χωρητικότητας για να καλύψει την τρέχουσα υψηλή ζήτηση των πελατών. 

Μεγάλο μέρος της προγραμματισμένης χωρητικότητας του Amazon θα είναι διαθέσιμη το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Στην πραγματικότητα, η προσπάθεια του Amazon να αναπτύξει μια εσωτερική εφοδιαστική αλυσίδα εκτείνεται εδώ και χρόνια, με προσπάθειες για τη δημιουργία του στόλου της, την ανάπτυξη αεροπορικών υποδομών και την προσέγγιση των καταναλωτών. 

Το 2020, η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου αύξησε πολύ τις δαπάνες της, καθώς προσπαθεί να στήσει περισσότερους σταθμούς παράδοσης και κέντρα εκπλήρωσης ακόμη πιο κοντά στους καταναλωτές.Η επένδυση είναι σημαντική για να βοηθήσει την εταιρεία να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες της για παράδοση εντος μίας ημέρας. 

Ενέργειες όπως η τοποθέτηση αποθεμάτων πιο κοντά στον πελάτη, η δημιουργία του δικτύου εφοδιασμού και του δικτύου παράδοσης, καθώς και η ύπαρξη πολλαπλών χρόνων  αποστολής κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθούν στην επίτευξη της παράδοσης εντός μιας ημέρας. Το ποσοστό παράδοσης εντός μιας ημέρας του Amazon μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της επακόλουθης αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αν και βελτιώνεται, δεν έχει φτάσει ακόμα στο προ-πανδημικό επίπεδο. 

Η ανάπτυξη είναι η ιστορία του Amazon εδώ και αρκετά χρόνια.Περίπου το ήμισυ αυτής της αύξησης των τετραγωνικών μέτρων θα αφορά την πλευρά των μεταφορών, προκειμένου να ανοίξουν περισσότερα κέντρα διαλογής και σταθμούς παράδοσης. 

Και καθώς το Amazon προσθέτει κέντρα διαλογής και σταθμούς παράδοσης, έρχεται πιο κοντά σε ακόμα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ. Το 2018, το 51% του πληθυσμού των ΗΠΑ βρισκόταν σε απόσταση 60 λεπτών με το αυτοκίνητο από έναν σταθμό παράδοσης της Amazon, και αυτό αυξήθηκε στο 77% του πληθυσμού των ΗΠΑ το 2021, σύμφωνα με την ανάλυση της UBS. 

Η επένδυση φέρνει την Amazon πιο κοντά στον καταναλωτή 

Ενώ ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται, εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος από τους παραδοσιακούς ισχυρούς στον κλάδο των ταχυμεταφορών. Η FedEx, η UPS και η Ταχυδρομική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών διαθέτουν υποδομές που μπορούν να φτάσουν σε τουλάχιστον 98% ή περισσότερο του πληθυσμού των ΗΠΑ μέσα σε 60 λεπτά. Θέλει να διασφαλίσει ότι οι χώροι λειτουργίας της βρίσκονται κοντά στους πελάτες, ώστε να μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες Prime και γρήγορες ταχύτητες αποστολής.Και ενώ το 77% του πληθυσμού είναι χαμηλότερο από το 98% παραμένει συναρπαστικό πόσο κοντά έχει φτάσει το Amazon στις μεγάλες εταιρείες ταχυμεταφορών ενώ δεν είναι μια αμιγώς εταιρεία ταχυμεταφορών.

Το Amazon βρίσκεται πιο κοντά στον καταναλωτή, αλλά υστερεί σε σχέση με τις παραδοσιακές εταιρείες logistics 

Το Amazon προσπαθεί, επίσης, να καλύψει τη διαφορά από τη Walmart και τη Target, οι οποίες διαθέτουν δίκτυα καταστημάτων που μπορούν να φτάσουν στο 99% και στο 94% των ΗΠΑ μέσα σε 60 λεπτά, αντίστοιχα. Το γεγονός, όμως, ότι μια εταιρεία βρίσκεται σε απόσταση 60 λεπτών με το αυτοκίνητο από έναν πελάτη δεν σημαίνει ότι εκείνος θα λάβει μια παραγγελία του μέσα στην ίδια μέρα. Ορισμένες παραγγελίες ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να έχουν αποθέματα σε διαφορετικά μέρη που πρέπει να ενοποιηθούν, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει την παράδοση. 

Αλλά η ουσία είναι ότι όσο πιο κοντά βρίσκεται στον πελάτη, τόσο πιο ανταγωνιστικό θα είναι για τη Walmart και τη Target. Στρατηγικά το Amazon θέλει να πετύχει να είναι ανταγωνιστικό η καλύτερό και απο τις μεγάλες εταιρείες ταχυμεταφορών αλλά και στις μεγάλες εταιρείες με τεράστιο δίκτυο φυσικών καταστημάτων.Μόλις αυτό γίνει εφικτό, το Amazon ίσως να είναι η εταιρεία με την μεγαλύτερη αξία σε υποδομές διανομών σε όλο τον κόσμο.Και αυτό έχει αξία ανεκτίμητη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.