25 Απρ 2024
READING

Η Square εξαγοράζει την εταιρεία με υπηρεσίες«buy now-pay later» Afterpay για 29 δισεκατομμύρια δολάρια 

4 MIN READ

Η Square εξαγοράζει την εταιρεία με υπηρεσίες«buy now-pay later» Afterpay για 29 δισεκατομμύρια δολάρια 

Η Square εξαγοράζει την εταιρεία με υπηρεσίες«buy now-pay later» Afterpay για 29 δισεκατομμύρια δολάρια 

Η Square σχεδιάζει να αποκτήσει την αυστραλιανή εταιρεία buy now-pay later  «Afterpay», για 29 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συγκεκριμένη συμφωνία πρόκειται να επισημοποιηθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας. 

Πιο συγκεκριμένα η Afterpay ιδρύθηκε στο Sydney το 2015 και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην αρένα της συνεχόμενα αναπτυσσόμενης αγοράς «buy now-pay later», έχοντας 16 εκατομμύρια καταναλωτές και 100.000 εμπόρους διαφόρων ειδών, όπως είναι τα προϊόντα μόδας και σπιτιού, τα αθλητικά είδη αλλά και γενικότερα διαθέτει συνεργασία με παγκόσμιους retailers από διάφορους χώρους, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Afterpay. Ακόμη οι υπηρεσίες της είναι διαθέσιμες στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Νέα Ζηλανδία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ιταλία. 

Γι’ αυτόν τον λόγο η Square σχεδιάζει να ενσωματώσει την Afterpay στις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες της εφαρμογής Seller and Cash, με στόχο να επιτρέψει ακόμη και στους μικρότερους εμπόρους να προσφέρουν υπηρεσίες BNPL στο τελικό checkout, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο στους καταναλωτές τη ικανότητα να διαχειρίζονται τις πληρωμές τους με δόσεις απευθείας μέσω της Cash App. Ταυτόχρονα προσφέρεται η δυνατότητα στους πελάτες της Cash App να ανακαλύπτουν εμπόρους και προσφορές BNPL απευθείας μέσα στην εφαρμογή.Η Cash App είναι μια υπηρεσία πληρωμών για κινητά που αναπτύχθηκε από την Square και επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν χρήματα ο ένας στον άλλο χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Η συγκεκριμένη εξαγορά από την Square αποσκοπεί στην δημιουργίας μίας νέας αυτοκρατορίας συνδυάζοντας εμπορικές και τραπεζικές δυνατότητες, καταφέρνοντας να κινείται προς νέες κατευθύνσεις της λιανικής σε όλο τον κόσμο. Η εξαγορά των 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 92,66 δολάρια ανά μετοχή, αποτελεί τη μεγαλύτερη για την Square μέχρι σήμερα. Επιπλέον μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας θα επωφεληθεί η εμπορική επιχείρηση της Square επιτρέποντάς της, από τη μία να προσθέσει μεγαλύτερους retailers στο δίκτυό της και από την άλλη να επεκταθεί και να προσεγγίσει κοινό από νέες περιοχές. Παράλληλα η Cash App, θα προσθέσει περισσότερες δυνατότητες επιτρέποντας στους χρήστες να διαχειρίζονται τις δαπάνες τους και να συνδέονται με περισσότερους retailers.

Η Square με έδρα το San Francisco ιδρύθηκε το 2009 και έχει στο δυναμικό της εκατομμύρια εμπόρους, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες του εμπορικού σήματός της, ώστε να πουλήσουν τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους. Η εταιρεία έχει καταφέρει να προσεγγίσει περίπου 70 εκατομμύρια χρήστες Cash App από τότε που δημιουργήθηκαν τα εργαλεία  πληρωμών για κινητά ως μέσα αποστολής και λήψης χρημάτων. Αργότερα προστέθηκαν τρόποι αποθήκευσης, διαχείρισης δαπανών και επένδυσης χρημάτων.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό των ετήσιων καθαρών εσόδων της Square πέρυσι σε σχέση με το 2019 αγγίζοντας τα 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη κυμαίνονταν στα 213 εκατομμύρια δολάρια. 

Συνδυάζοντας τέτοιου είδους υπηρεσίες η Square θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει ένα νεότερο καταναλωτικό κοινό, το οποίο απομακρύνεται από τους συμβατικούς τρόπους πληρωμών, ενώ θα βοηθήσει τους εμπόρους, οι οποίοι αναζητούν ολοένα και περισσότερο νέους ψηφιακούς δρόμους, να ενισχύσουν την ελκυστικότητα και την δημοτικότητα των επιχειρήσεών τους. Χάρη της εξαγοράς της Afterpay, θα επεκταθούν οι δραστηριότητές της και σε ακόμη περισσότερες παγκόσμιες αγορές. 

Όπως η Klarna έτσι και η Afterpay επιδιώκουν να κερδίσουν έδαφος στις ΗΠΑ,  προωθώντας τις υπηρεσίες τους buy now-pay later. Και οι δύο εταιρείες είναι πρόθυμες να βοηθήσουν τους καταναλωτές να μπορούν να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες μέσω εναλλακτικών λύσεων. Με άλλα λόγια μέσω της Afterpay, οι καταναλωτές μπορούν να πληρώνουν άτοκα μέσα σε μόλις τέσσερις δόσεις.

Η Square και η Afterpay, δύο από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες fintech παγκοσμίως έχουν έναν κοινό σκοπό. Να δημιουργήσουν ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα για όλους. Η Square αφενός θα εξουσιοδοτεί τους καταναλωτές να αγοράζουν τα πράγματα που επιθυμούν και χρειάζονται, αφετέρου υπόσχεται στους retailers ότι είναι σε θέση να προσφέρει ανάπτυξη στην επιχείρησή τους οδηγώντας σε άνοδο των αγορών. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.