25 Απρ 2024
READING

Η Pret A Manger σχεδιάζει να λανσάρει self-service μηχανήματα πώλησης καφέ

3 MIN READ

Η Pret A Manger σχεδιάζει να λανσάρει self-service μηχανήματα πώλησης καφέ

Η Pret A Manger σχεδιάζει να λανσάρει self-service μηχανήματα πώλησης καφέ

Η Pret A Manger σχεδιάζει να λανσάρει αυτόματα μχανήματα καφέ self-service, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού αλλά και μείωση του αριθμού των πελατών. Η εταιρεία η οποία εδρεύει στην Αγγλία έχει κατοχυρώσει την ονομασία «Pret Express» στο πλαίσιο των αυτόματων πωλητών καφέ και μηχανών διανομής, σύμφωνα με το UK’s Intellectual Property Office. 

Παράλληλα έχει κατοχυρώσει και το εμπορικό σήμα  «Pret Perks» προτείνοντας σχέδια για τη δημιουργία ενός loyalty προγράμματος και ενός προγράμματος κινήτρων σε συνδυασμό με το νέο εγχείρημα των αυτόματων πωλητών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να είναι η τελευταία προσπάθεια του retailer να προσφέρει κάτι το διαφορετικό στους αγοραστές του, αποτελώντας μία ακόμη πρόκληση της εταιρείας σε αυτόν τον τομέα. Η γνωστή αλυσίδα καφέ αναγκάστηκε να κλείσει 17 καταστήματα καθώς μεγάλο μέρος του προσωπικού της αναγκάστηκε να απομονωθεί εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων της πανδημίας. 

Η Pret A Manger αποτελεί μία από τις αλυσίδες, η οποία έχει πληγεί από την κατάσταση της πανδημίας και κατ’ επέκταση της ανόδου της τηλεργασίας, κάτι το οποίο επηρέασε  αρκετά τον αριθμό των πελατών, όταν τα καταστήματα άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους. Τον προηγούμενο χρόνο η γνωστή αλυσίδα αναγκάστηκε να κλείσει οριστικά 74 καταστήματα σε όλη την Αγγλία και 22 στις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη ενέργεια της γνωστής αλυσίδας καφέ αποτελεί την τελευταία της κίνηση για ανάκαμψη. Η τεχνολογία έχει καταφέρει να εξελιχθεί τόσο πολύ φτάνοντας στο σημείο η ποιότητα του καφέ από αυτόματους πωλητές  να μπορεί να συναγωνιστεί την ποιότητα καφέ από κάποιον barista.

Αυτή η κίνηση θα την θέσει σε άμεσο ανταγωνισμό με την Costa, η οποία ανακοίνωσε ότι θα δοκιμάσει «την πρώτη ενσωματωμένη μηχανή καφέ αυτοεξυπηρέτησης στον κόσμο» που μπορεί να σερβίρει τόσο ζεστά όσο και κρύα ροφήματα.

Η Costa είπε ότι τα μηχανήματα θα προσφέρουν περισσότερα από 500 διαφορετικά ροφήματα από καπουτσίνο μέχρι lattes βανίλιας και παγωμένα ροφήματα φρούτων. Η αλυσίδα που ανήκει στην Coca-Cola λειτουργεί ήδη πάνω από 10.000 μηχανήματα αυτόματης πώλησης καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται σε βενζινάδικα.

Τον περασμένο μήνα, η Carluccio’s επίσης δήλωσε ότι δοκιμάζει μηχανές καφέ self-service με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Budgens. Άλλοι κορυφαίοι παίκτες στην πώληση καφέ περιλαμβάνουν τους Sainsbury’s και Starbucks, αν και οι δύο λειτουργούν επί του παρόντος λιγότερα από 1.000 μηχανήματα η κάθε εταιρεία.

Με τις ελλείψεις προσωπικού να αυξάνουν τους μισθούς των εργαζομένων στον τομέα της εστίασης η ιδέα της λειτουργίας μηχανημάτων αυτόματης πώλησης έχει γίνει πολύ ελκυστική και αυτός ο υποτομέας έχει ήδη αυξηθεί περισσότερο από 20% μέχρι στιγμής φέτος.

Πλέον βιώνουμε μια κατάσταση όπου, για παράδειγμα, σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό, μπορεί να μην είναι οικονομικό να υπάρχει ένα πλήρες καφέ με barista ενώ η ευκαιρία για ένα αυτόματο μηχάνημα καφέ που μπορεί να λειτουργεί 24 ώρες γίνεται πολύ πιο ελκυστική.Η εξάλειψη του μισθολογικού κόστους σημαίνει ότι το περιθώριο κερδοφορίας θα μπορούσε να είναι έως και 20% περισσότερο από ό, τι για τα ροφήματα που παρασκευάζονται από barista.

Για την Pret, η οποία μείωσε περίπου το 25 % του παγκόσμιου προσωπικού της κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πήρε τραπεζικά δάνεια έκτακτης ανάγκης 150 εκατομμυρίων λιρών, η κίνηση είναι η τελευταία σε μια σειρά προσπαθειών για διαφοροποίηση από τις παραδοσιακές αγορές στο κέντρο της πόλης.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.