18 Απρ 2024
READING

Η Foot Locker επενδύει 1.1 δισεκατομμύρια δολάρια για δύο σημαντικές retail εξαγορές 

3 MIN READ

Η Foot Locker επενδύει 1.1 δισεκατομμύρια δολάρια για δύο σημαντικές retail εξαγορές 

Η Foot Locker επενδύει 1.1 δισεκατομμύρια δολάρια για δύο σημαντικές retail εξαγορές 

Η Foot Locker προσπαθεί να επεκτείνει το αποτύπωμά της πέρα των εμπορικών κέντρων, επιταχύνοντας την επέκτασή της στην Ασία και στην premium αγορά αθλητικών παπουτσιών μέσω δύο ξεχωριστών εξαγορών. Πρώτον η εταιρεία προχωρά σε εξαγορά της αλυσίδας καταστημάτων με αθλητικά είδη Eurostar ή WSS με έδρα τις ΗΠΑ, έναντι 750 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία λειτουργεί 93 φυσικά καταστήματα εκτός εμπορικών κέντρων στην California, το Texas, την Arizona και τη Nevada.

Δεύτερον η Foot Locker θα αποκτήσει και την Text Trading Company, στην οποία ανήκει το εμπορικό σήμα Atmos, ένα ψηφιακό streetwear brand με έδρα την Ιαπωνία, για 360 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία διαθέτει συνολικά 49 καταστήματα, με τα 39 να βρίσκονται στην πατρίδα της.

Αρχικά η WSS με έδρα την Καλιφόρνια εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό ισπανόφωνο καταναλωτικό κοινό σε κοινότητες , οι οποίες δεν εξυπηρετούνται.Ο retailer είχε έσοδα περίπου 425 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους του 2020. Πιο συγκεκριμένα η WSS έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια επιτυχημένη, υψηλής ανάπτυξης επιχείρηση, δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη ενός πρωτοποριακού μοντέλου καταστημάτων, το οποίο εστιάζει στο καταναλωτικό κοινό των γειτονικών περιοχών, στην κοινωνική συμμετοχή και στην προσφορά για όλη την οικογένεια. Γι’ αυτόν τον λόγο η συγκεκριμένη εξαγορά ενίσχυσε το μείγμα προϊόντων της εταιρείας και παρέχει πρόσβαση σε ένα διαφορετικό πελατολόγιο και αποτύπωμα καταστημάτων.  

Κατόπιν οι προσφορές του Atmos περιλαμβάνουν premium αθλητικά παπούτσια και ρούχα αλλά και μια premium μάρκα. Γνωστή είναι και η συνεργασία για special editions παπούτσια με brands όπως είναι η Nike. Η μάρκα κατάφερε να αποφέρει έσοδα περίπου 175 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020, από τα οποία περισσότερο από το (60%) πραγματοποιήθηκε μέσω ψηφιακών καναλιών. Το Atmos, το οποίο ιδρύθηκε το 2000 παρέχει μοναδικότητα στην κολτούρα, καινοτόμες λύσεις στα καταστήματα λιανικής, επικοινωνία με τους πελάτες, υψηλά ψηφιακά επίπεδα και προιόντα που στοχεύουν στην επιρροή της κουλτούρας των νέων καταναλωτών. Στόχος της εταιρείας είναι η ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Ασίας, δημιουργώντας ένα κρίσιμο σημείο εισόδου στην Ιαπωνία. Γι’ αυτόν τον λόγο ενώνει τις δυνάμεις του με την Foot Locker διότι μοιράζονται το ίδιο πάθος για καινοτομία και ανάπτυξη. 

Τον Μάιο, η Foot Locker ανέφερε ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο πωλήσεων και ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την ανάπτυξη των καταστημάτων της ώστε να επικεντρωθεί στις ανάγκες των πελατών της. Τόσο η WSS όσο και η Atmos θα διατηρήσουν τα δικά τους ονόματα, λειτουργώντας ως νέα sub-brands στο portfolio της Foot Locker. Και οι δύο συναλλαγές χρηματοδοτούνται από τα διαθέσιμα μετρητά της Foot Locker. Από την 1η Μαΐου 2021  η εταιρεία, η οποία περιλαμβάνει τις  Foot Locker, Champs Sports και Footaction, λειτουργεί 2.952 καταστήματα σε 27 χώρες στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ 131 καταστήματα franchised Foot Locker λειτουργούν στη Μέση Ανατολή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.