25 Απρ 2024
READING

Το Amazon αυξάνει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκπλήρωσης παραγγελιών

2 MIN READ

Το Amazon αυξάνει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκπλήρωσης παραγγελιών

Το Amazon αυξάνει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκπλήρωσης παραγγελιών

Το Amazon εστιάζει στην αναζήτηση μέσων κάλυψης των συνεχόμενα αναπτυσσόμενων αναγκών του καταναλωτικού κοινού. Λαμβάνοντας υπόψη τα κέρδη της εταιρείας κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, όπως ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου έτσι και άλλοι retailers σπεύδουν να δημιουργήσουν περισσότερο διαθέσιμο χώρο στα δίκτυά τους.

Από τη μία η εταιρεία έχει σχεδόν διπλασιάσει το μέγεθος του δικτύου εκπλήρωσης τους τελευταίους 18 μήνες από την αρχή της πανδημίας, από την άλλη κατάφερε να οδηγήσει σε περιορισμό αποθήκευσης των αποθεμάτων για τους ανεξάρτητους πωλητές της πλατφόρμας της και τις retail δραστηριότητές τους. 

Η συγκεκριμένη κατάσταση δεν αποτελεί άγνωστο τοπίο για τον επιχειρηματικό τομέα, καθώς πυροδοτήθηκε χάρη στη ραγδαία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου μόλις ξέσπασε η πανδημία. Γι’ αυτόν τον λόγο δημιουργούνται από τις εταιρείες ολοένα και περισσότερο διαθέσιμα κτίρια, με στόχο να ενισχύσουν το δίκτυο εκπλήρωσης. Οι ενέργειες εκπλήρωσης του Amazon σχετίζονται με retail επιχειρήσεις του Amazon και με υπηρεσίες Fulfillment by Amazon, οι οποίες χρησιμοποιούνται από ανεξάρτητους πωλητές και έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια.Συγκεκριμένα η εταιρεία ξοδεύει μεγάλα χρηματικά ποσά για το κόστος εκπλήρωσής, το οποίο αυξήθηκε κατά (28%), αγγίζοντας τα 17,6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Επίσης το Amazon αναπτύσσεται και προσθέτει κέντρα εκπλήρωσης και σταθμούς παράδοσης στο δίκτυό του. 

Ωστόσο η εξαιρετικά σύντομη delivery υπηρεσία του Amazon δεν έχει επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι όγκοι ζήτησης έχουν αυξηθεί, έτσι τα δίκτυα εκπλήρωσης του Amazon, διπλασιάστηκαν μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Η αυξανόμενη ζήτηση συνέβαλε στην αύξηση των πωλήσεων της Βόρειας Αμερικής κατά (22%) σε ετήσια βάση. Παρόλα αυτά η αύξηση των πωλήσεων αντισταθμίστηκε με την έλλειψη δικτύων εκπλήρωσης και με τους περιορισμούς της αλυσίδας εφοδιασμού. 

Το Amazon, συνεχίζει να προσλαμβάνει υπαλλήλους για να στελεχώσει το δίκτυο εκπλήρωσής του.  Η εταιρεία είχε 1,3 εκατομμύρια υπαλλήλους το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση (52%) σε ετήσια βάση. Το κόστος απασχόλησης εργαζομένων, μεταφοράς και αποθήκευσης τον Ιούνιο αυξήθηκε κατά (2,5%) σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Πριν από την περίοδο αιχμής του 2020, το Amazon φρόντισε να προσλάβει 100.000 νέους εργαζόμενους μερικής και πλήρους απασχόλησης, αφού είχε ήδη προσλάβει επιπλέον 100.000 εργαζόμενους εκπλήρωσης στα μέσα Απριλίου. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.