23 Απρ 2024
READING

Το Pinterest συνεχίζει να εξελίσσεται στον τομέα του e-commerce λανσάροντας νέα εργαλεία  

2 MIN READ

Το Pinterest συνεχίζει να εξελίσσεται στον τομέα του e-commerce λανσάροντας νέα εργαλεία  

Το Pinterest συνεχίζει να εξελίσσεται στον τομέα του e-commerce λανσάροντας νέα εργαλεία  

Το Pinterest συνεχίζει να αυξάνει τις δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου στην πλατφόρμα του. Η κοινωνική πλατφόρμα, η οποία εστιάζει κατά κύριο λόγο στην δύναμη της εικόνας, δημιουργεί μία νέα δυνατότητα, τα pins ιδεών. Με πιο απλά λόγια οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν περιεχόμενο σε μορφή βίντεο, για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτελούμενο από πολλές σελίδες, με ασφαλές περιεχόμενο αλλά και με δυνατότητα αγοράς. Ακόμη οι δημιουργοί των Pin Ideas μπορούν να προσθέσουν tags στα pin τους, από οποιαδήποτε εκατομμύρια pins προϊόντων που βρίσκονται διαθέσιμα στην πλατφόρμα του Pinterest. 

Εκτός από το να επιτρέπει τόσο στους retailers και στα brands να πωλούν τα προϊόντα τους απευθείας μέσω των pin ιδεών, όσο και στους content creators να δημιουργούν χορηγούμενο περιεχόμενο και να προσθέτουν την μάρκα απευθείας στα Pin Ideas το Pinterest παρουσιάζει ένα νέο beta εργαλείο χορηγιών, το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να παρουσιάζουν τις συνεργασίες επί πληρωμή.

Οι content creators που δημιουργούν χορηγούμενο περιεχόμενο, θα έχουν την δυνατότητα να προσθέτουν τις μάρκες απευθείας στα Pin ιδεών τους και μόλις η μάρκα εγκρίνει το tag, θα εμφανίζεται στο συγκεκριμένο pin η ετικέτα «συνεργασία επί πληρωμή». Το Pinterest έχει καταφέρει να επεκταθεί στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως μετά την παγκόσμια διάδοση ενός καναλιού του Pinterest στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, το  Shopify, τον Απρίλιο του 2021.

Το Pinterest λανσάρει αρχικά το εργαλείο idea pins για ετικέτες προϊόντων σε όλους τους επαγγελματικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα συνεχίσει να παρέχει πρόσβαση σε διεθνείς δημιουργούς περιεχομένου μέσα στους επόμενους μήνες. Συγκεκριμένα το εργαλείο χορηγιών είναι πλέον διαθέσιμο για επιλεγμένους content creators των Η.Π.Α., του Ηνωμένο Βασίλειο, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Ιρλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Γαλλία, της Ισπανίας, της Ιταλίας,  της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Σουηδίας, της Βραζιλίας, της Αργεντινής, του Μεξικό, της Χιλής, της Κολομβίας και του Περού.

Το Pinterest αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς περιεχομένου, προσφέροντάς τους μοναδικές ιδέες. Μέσω της τελευταίας δυνατότητας προσφέρεται ώθηση στους content creators να προσεγγίζουν ακόμη περισσότερους καταναλωτές στην πλατφόρμα και να αποκτούν έσοδα από τη δουλειά τους. Είναι γεγονός ότι πρέπει να ανταμείβονται για την έμπνευση που προσφέρουν στους followers τους, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τις πωλήσεων των brands και κατ’ επέκταση να αυξάνεται η δημοτικότητα και η επιτυχία του Pinterest. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.