Η Patagonia συγκεντρώνει δημιουργικούς εθελοντές για περιβαλλοντική δράση

Η Patagonia καλεί τη δημιουργική και την ψηφιακή κοινότητα να προσφέρουν τις δεξιότητές τους σε σκληρά δοκιμαζόμενες περιβαλλοντικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Οι επαγγελματικές προσλήψεις δημιουργών είναι “απρόσιτες για τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς” λέει η Patagonia, μια κατάσταση που έχει επιδεινωθεί από τη μείωση των δωρεών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Για να συγκεντρώσει εθελοντές, η μάρκα ρούχων εγκαινίασε το 2018 την ψηφιακή πλατφόρμα Patagonia Action Works, για να συνδέσει 1.000 περιβαλλοντικές ομάδες βάσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και παγκοσμίως.

Οι ευκαιρίες εξειδικευμένου εθελοντισμού μπορούν να κυμαίνονται από μία ώρα συμβουλευτικής στο μεσημεριανό διάλειμμα μέχρι μια μεγάλη συνεργασία, σε τομείς όπως μεταφράσεις, γραφιστική σχεδίαση, ανάπτυξη ιστοσελίδων, έρευνα κοινού, συγγραφή κειμένων και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέχρι στιγμής, η πλατφόρμα έχει συνδυάσει περισσότερους από 2.600 εθελοντές με περιβαλλοντικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, αποδίδοντας 55.000 ώρες εργασίας.

Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι εθελοντές έχουν αφιερώσει πάνω από 1.000 ώρες από το χρόνο τους για να βοηθήσουν περιβαλλοντικές ΜΚΟ όπως Protect Our Winters, London Waterkeeper, Inside Scottish Salmon Feedlots, Power for People και The Irish Wildlife Trust.Ο εθελοντισμός εξοικονόμησε σε ομάδες του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδόν 185.000 λίρες Αγγλίας σε αμοιβές συμβούλων.