24 Απρ 2024
READING

Η Hyundai προωθεί το μήνυμα βιωσιμότητας μέσω του BBC Future Planet

2 MIN READ

Η Hyundai προωθεί το μήνυμα βιωσιμότητας μέσω του BBC Future Planet

Η Hyundai προωθεί το μήνυμα βιωσιμότητας μέσω του BBC Future Planet

Η Hyundai θα είναι ο αποκλειστικός χορηγός της έκδοσης για την κλιματική αλλαγή BBC Future Planet, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό.Το BBC Future Planet είναι η πρώτη μεγάλη διαδικτυακή έκδοση με αποκλειστικό αντικείμενο την κλιματική αλλαγή. Με τη χορηγία, η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει να προσεγγίσει το παγκόσμιο κοινό που επιθυμεί να δημιουργήσει έναν πιο βιώσιμο κόσμο.

Στο πλαίσιο της χορηγίας, το στούντιο εμπορικού περιεχομένου του BBC Global News, το BBC StoryWorks, δημιούργησε μια ταινία τύπου ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει τη συνεργασία της Hyundai με την οργάνωση για τη διατήρηση των ωκεανών, Healthy Seas. Η συνεργασία αυτή έχει ως στόχο την καταπολέμηση της ρύπανσης των ωκεανών, την καλλιέργεια βιώσιμων θαλάσσιων οικοσυστημάτων και την υποστήριξη μιας κυκλικής οικονομίας.

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία του πώς ένα εγκαταλελειμμένο ιχθυοτροφείο στις ακτές της Ιθάκης αναπτύχθηκε για να γίνει η λύση για το βιώσιμο εσωτερικό των αυτοκινήτων της Hyundai.

Η παραγωγή της ταινίας διεξήχθη με βιώσιμο τρόπο, οδηγώντας ηλεκτροκίνητα οχήματα από το Λονδίνο στην Ελλάδα αντί να πετάξουν, το συνεργείο επέλεξε να τρώει vegan γεύματα και χρησιμοποίησε ηλιακή ενέργεια για τη φόρτιση του εξοπλισμού.

Η ταινία διερευνά επίσης την καταστροφική επίδραση μιας καταιγίδας στο ιχθυοτροφείο, η οποία στο πέρασμά της άφησε τη θάλασσα γεμάτη βιομηχανικά απόβλητα, σχοινιά, σωλήνες και δίχτυα αλιείας.

Οι βιώσιμες μάρκες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν τις πράσινες πρακτικές τους είναι εδώ και καιρό εμπορικοί συνεργάτες του BBC Global News λόγω του σχετικού και ελκυστικού περιεχομένου του, του παγκόσμιου και εύπορου κοινού του και της δέσμευσής του να έχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.

Πέρα από την παροχή λύσεων κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές ρύπων στη στεριά, την Hyundai την ενδιαφέρει επίσης η προστασία των ευαίσθητων οικοσυστημάτων στη θάλασσα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεργάστηκε με την Healthy Seas καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του έργου. Με το BBC κατάφερε να κερδίσει έναν σημαντικό συνεργάτη για να πει την ιστορία της. Μαζί ξεπέρασαν με επιτυχία τις τεράστιες υλικοτεχνικές προκλήσεις για να κάνουν αυτό το όραμα πραγματικότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=s2_zlYA9VbA

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.