19 Απρ 2024
READING

Nike, Patagonia και Walmart μεταξύ των brand που δοκιμάζουν τις νέες λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου του Twitter 

3 MIN READ

Nike, Patagonia και Walmart μεταξύ των brand που δοκιμάζουν τις νέες λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου του Twitter 

Nike, Patagonia και Walmart μεταξύ των brand που δοκιμάζουν τις νέες λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου του Twitter 

Το Twitter δοκιμάζει την ενότητα Shop Module το οποίο επιτρέπει στους καταναλωτές να πατήσουν σε ένα προϊόν για να μάθουν περισσότερα και να πραγματοποιήσουν μια αγορά εντός της εφαρμογής χωρίς να εγκαταλείψουν το Twitter. Η Nike, η Walmart, η Disney, η Patagonia, το Google βρίσκονται μεταξύ των brand που δοκιμάζουν πιλοτικά το Shop Module, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Twitter. Οι χρήστες IOS στις ΗΠΑ που χρησιμοποιούν το Twitter στα αγγλικά θα έχουν πρόσβαση στην λειτουργία πρώτοι. 

Με το Shop Module, το Twitter εντάσσεται στις πλατφόρμες, όπως το Facebook, το Instagram, το Snapchat και το Pinterest, που έχουν προσθέσει χαρακτηριστικά για να αξιοποιήσουν την αυξημένη δραστηριότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Το Twitter είχε πειραματιστεί στο παρελθόν με ένα κουμπί “Αγορά”, αλλά το εγκατέλειψε το 2017.

Το Twitter επιστρέφει στο παιχνίδι του ηλεκτρονικού εμπορίου με το Shop Module, παρέχοντας στις μάρκες την δυνατότητα πωλήσεων στην πλατφόρμα του. Ενώ είναι ήδη ένα αναπτυσσόμενο κανάλι για τις μάρκες, το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μία από τις τάσεις που σημείωσαν σημαντικά κέρδη κατά το αποκορύφωμα της πανδημίας. Η στροφή από τα φυσικά καταστήματα στις ψηφιακές αγορές επιταχύνθηκε κατά περίπου πέντε χρόνια λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη λιανικής της IBM U.S. Retail Index.

Αν και η τελευταία απόπειρα του Twitter για χαρακτηριστικά ηλεκτρονικού εμπορίου δεν απογειώθηκε και τελικά ναυάγησε, η ανάπτυξη χαρακτηριστικών ηλεκτρονικού εμπορίου εντός της εφαρμογής αποτελεί όλο και μεγαλύτερο ευκαιρία για τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook ενίσχυσε πέρυσι τις δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου για brands στην κύρια εφαρμογή του, το Instagram και το WhatsApp και το Pinterest συνέχισαν να ενισχύουν την εμπειρία αγορών τους.Το Snapchat κινήθηκε πιο γρήγορα, επεκτείνοντας την προσφορά των λειτουργιών ηλεκτρονικού εμπορίου σε όλους τους εμπόρους το 2018. 

Μαζί με τις λειτουργίες εντός της εφαρμογής, το Twitter εργάζεται για να αναπτύξει τις σχέσεις του με τις μάρκες. Για το σκοπό αυτό, ξεκίνησε τα επαγγελματικά προφίλ νωρίτερα φέτος και η ενότητα Shop Module θα είναι διαθέσιμη μόνο σε brands με τέτοια προφίλ. Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του Shop Module, δημιούργησε επίσης ένα Merchant Advisory Board, το οποίο θα αποτελείται από κορυφαίες μάρκες της πλατφόρμας. 

Με το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, το Twitter θα μπορέσει να εξερευνήσει πώς το δεσμευμένο, ευαίσθητο  κοινό του αντιδρά σε προϊόντα που είναι συναισθηματικά φορτισμένα -όπως μια νέα φανέλα μιας αγαπημένης αθλητικής ομάδας- ή που παρέχουν διαρκή αντίκτυπο -όπως μια νέα αγωγή περιποίησης της επιδερμίδας.

Η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εμπορίου έρχεται καθώς το Twitter ανακοίνωσε πρόσφατα σημαντικά κέρδη κατά το δεύτερο τριμήνο του έτους, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 74% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 1,19 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πλατφόρμα πρόσθεσε 7 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες. Το Twitter έχει πειραματιστεί με νέα χαρακτηριστικά για να αυξήσει τη δέσμευση μεταξύ των καταναλωτών και των brand, συμπεριλαμβανομένου ενός προϊόντος που ονομάζεται Spaces και επιδιώκει να αξιοποιήσει το ενδιαφέρον γύρω από τον ζωντανό ήχο. Ωστόσο, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα τερματίσει το Fleets, την προσπάθειά του να αναπαράγει τη λειτουργία εξαφανιζόμενου περιεχομένου που έγινε δημοφιλής από το Snapchat και το Instagram.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.