26 Απρ 2024
READING

Η Klarna εξαγοράζει την Apprl συνδέοντας τους content creators με τους retailers 

2 MIN READ

Η Klarna εξαγοράζει την Apprl συνδέοντας τους content creators με τους retailers 

Η Klarna εξαγοράζει την Apprl συνδέοντας τους content creators με τους retailers 

Μία κίνηση της Klarna, η οποία διευρύνει περαιτέρω τον κατάλογο των υπηρεσιών του retail marketing, είναι η απόκτηση της πλατφόρμας «Apprl», η οποία  διευκολύνει τον τομέα των συνεργασιών μεταξύ των creators και των retailers. Η εξαγορά της Apprl επιτρέπει στους retail συνεργάτες της Klarna να συνεργάζονται με του creators δημιουργώντας από τη μία χορηγούμενο περιεχόμενο, ενώ από την άλλη μετρά ταυτόχρονα τα αποτελέσματα της καμπάνιας.

Συγκεκριμένα η εξαγορά της Apprl προσφέρει στην πλατφόρμα πληρωμών την ευκαιρία να δημιουργήσει μια ξεχωριστή αγοραστική εμπειρία στους καταναλωτές οπουδήποτε, επιταχύνοντας παράλληλα την ανάπτυξη των retailers. 

Η συμφωνία της Klarna με την Apprl αποτελεί μία από τις σημαντικότερες κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία τον τελευταίο χρόνο. Η γνωστή πλατφόρμα πληρωμών απέκτησε την Hero νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μια κοινωνική πλατφόρμα αγορών, η οποία επιτρέπει στους εργαζόμενους εντός των καταστημάτων να δημιουργούν περιεχόμενο και να προσφέρουν συμβουλές στο καταναλωτικό κοινό. Η Klarna κατάφερε να συγκεντρώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό από χρηματοδοτήσεις, αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων τον Μάρτιο. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να ενισχύσει την αποτίμησή της, αγγίζοντας τα 31 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακόμη τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία εξασφάλισε πενταετή συνεργασία με τη Macy’s, έχοντας ως στόχο να προσφέρει την δυνατότητα πληρωμών με δόσεις στους καταναλωτές του πολυκαταστήματος.

Επιπλέον η Klarna συναγωνίζεται πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Poshmark, Verishop και Instagram, οι οποίες ασχολούνται εξίσου με τον τομέα του social commerce. Η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει καταφέρει να κάνει το συγκεκριμένο είδος εμπορίου ακόμη πιο οικείο για τους καταναλωτές. Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας του NPD, αποδεικνύεται ότι το social περιεχόμενο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική αγοραστική απόφαση των καταναλωτών. Το (51%) των ερωτηθέντων της έρευνας δήλωσαν ότι έχουν πραγματοποιήσει κάποια αγορά εξαιτίας του περιεχομένου που είδαν στο Facebook και το Instagram.

Πολλές πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων όπως είναι το Pinterest, το Instagram και το Facebook, επικεντρώνονται στο να βοηθήσουν τους δημιουργούς περιεχομένου να δημιουργήσουν έσοδα μέσω των online followers τους, ενώ τα εμπορικά σήματα επιδιώκουν να προσεγγίσουν το κοινό των influencer.

Σύμφωνα με έρευνα του Advertiser Perceptions, το (20%) των δαπανών των retailers διατίθεται για ψηφιακές διαφημίσεις για branded περιεχόμενο και ενέργειες marketing μέσω influencer.  Καθώς το social shopping αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο μίας retail εμπειρίας, η θέση της Klarna στο κέντρο του οικοσυστήματος αγορών είναι καθοριστική για τη σύνδεση των retailers τόσο με τους καταναλωτές όσο και με τους δημιουργούς περιεχομένου, οι οποίοι έχουν απήχηση στο κοινό του brand τους. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.