25 Απρ 2024
READING

Το Amazon επεκτείνεται σε ενέργειες που σχετίζονται με την βιωσιμότητα 

3 MIN READ

Το Amazon επεκτείνεται σε ενέργειες που σχετίζονται με την βιωσιμότητα 

Το Amazon επεκτείνεται σε ενέργειες που σχετίζονται με την βιωσιμότητα 

Το Amazon έχει επεκταθεί σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Ένας από αυτούς αποτελεί και η βιωσιμότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο συνεργάζεται με σημαντικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, οι οποίοι σχετίζονται με την διαφύλαξη της υγείας, των οργανικών αγαθών αλλά και της καλής μεταχείρισης των ζώων, ώστε να βοηθήσει τους καταναλωτές να βρίσκουν όσο το δυνατόν περισσότερα βιώσιμα προϊόντα.

Ο γίγαντας του e-tail εντάσσεται στο πρόγραμμα Climate Pledge Friendly, το οποίο ξεκίνησε τη δράση του τον Σεπτέμβριο του 2020. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με στόχο την διευκόλυνση των καταναλωτών να ανακαλύπτουν και να επιλέγουν πιο βιώσιμα προϊόντα.

Τα προϊόντα, τα οποία έχουν επιλεχθεί με την πιστοποίηση του Climate Pledge Friendly μπορούν να εντοπιστούν στα αποτελέσματα αναζήτησης αγορών, παρέχουν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις πιστοποιήσεις που τα καθιστούν προϊόντα Climate Pledge Friendly και βρίσκονται σε μια ειδική κατηγορία του site του Amazon, δίπλα σε κατηγορίες αγαθών παντοπωλείου, οικιακής χρήσης, μόδας, ομορφιάς και ηλεκτρονικών προσωπικής χρήσης. 

Με αυτόν τον τρόπο το Amazon προσθέτει τέσσερις νέες πιστοποιήσεις του Climate Pledge Friendly:

  • Την Environmental Protection Agency των ΗΠΑ (EPA), σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζονται προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί με ασφαλέστερα υλικά για την διαφύλαξη της υγείας των οικογενειών, των κατοικίδιων, των χώρων εργασίας και του περιβάλλοντος. Τα συγκεκριμένα πιστοποιημένα προϊόντα, τα οποία αναμφισβήτητα αποτελούν ασφαλέστερες αγοραστικές επιλογές έχουν αξιολογηθεί από επιστήμονες της EPA. Κάθε συστατικό πρέπει να πληρεί αυστηρά τα συγκεκριμένα κριτήρια διαφύλαξης τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για το περιβάλλον.

  • Το σήμα πιστοποίησης EWG Verified, διαβεβαιώνει ότι τα αγαθά από τη μία ελαχιστοποιούν τις προσθήκες χημικών ουσιών, ενώ από την άλλη προέρχονται από εταιρείες που έχουν δεσμευτεί να χρησιμοποιούν ασφαλέστερα συστατικά κατά τη διάρκεια της δημιουργία τους. Αυτό το σήμα υποστηρίζεται από επιστημονικά στοιχεία της έρευνας της EWG, τα οποία επιβεβαιώνουν τις επιπτώσεις που προκαλούνται στην υγεία των ανθρώπων από την έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες. 

  • Η πιστοποίηση Regenerative Organic Certified (ROC) αφορά τα τρόφιμα, τα υφάσματα και γενικότερα τα υλικά προσωπικής φροντίδας. Τα αγροκτήματα και τα προϊόντα πιστοποιημένα από τη (ROC) πληρούν υψηλά πρότυπα για την προστασία και καλή μεταχείριση του εδάφους, την καλή μεταχείριση των ζώων αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ακόμη η ROC εργάζεται για τη δημιουργία μακροπρόθεσμων λύσεων για την κλιματική αλλαγή, τη βιομηχανική γεωργία και τις οικονομικές δυσχέρειες της αγροτικής ανάπτυξης. 

  • Το Animal Welfare Approved είναι μια ετικέτα τροφίμων που διαβεβαιώνει ότι τα ζώα εκτρέφονται είτε σε βοσκότοπους είτε εκμεταλλεύονται με τέτοιο τρόπο, ο οποίος να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις της βιωσιμότητας. Δεν χρησιμοποιούνται, αντιβιοτικά, προστιθέμενες ορμόνες ούτε ζωικά υποπροϊόντα. 

Επιπλέον το Amazon έχει δημιουργήσει τη δική του πιστοποίηση, την «Compact by Design», η οποία προβάλει τα προϊόντα που πληρούν τις αρχές αειφορίας. Οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα πλέον να εντοπίζουν την πιστοποίηση Climate Pledge Friendly σε περισσότερα από 75.000 προϊόντα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Οι πελάτες πλέον είναι φανερό ότι επιθυμούν να πραγματοποιούν πιο βιώσιμες και συνειδητές αγοραστικές επιλογές. Μέσω του Climate Pledge Friendly ενισχύονται οι συγκεκριμένες προσπάθειες, παρέχοντας βοήθεια και πληροφόρηση στους καταναλωτές σχετικά με τις αγορές τους και αν αυτές συμβάλλουν στην διαφύλαξη της περιβαλλοντικής υπόστασης. Σημαντική εξίσου αποτελεί και η προσθήκη των τεσσάρων νέων πιστοποιήσεων βιωσιμότητας στο πρόγραμμα του Climate Pledge Friendly, οι οποίες επιτρέπουν στους καταναλωτές να ανακαλύπτουν και να ψωνίζουν ακόμη περισσότερα αγαθά φιλικά προς το περιβάλλον.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.