19 Απρ 2024
READING

Το PS5 είναι η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία 

2 MIN READ

Το PS5 είναι η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία 

Το PS5 είναι η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία 

Οι πωλήσεις του Playstation 5 (PS5), έχουν ξεπεράσει τις 10 εκατομμύρια μονάδες σε διεθνές επίπεδο, καθιστώντας την ως την κονσόλα με τον μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων στην ιστορία. Η διάσημη κονσόλα παιχνιδιών, η οποία κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ξεπέρασε τον προκάτοχό της το PS4 παρά τα προβλήματα έλλειψης μικροτσίπ σε παγκόσμιο επίπεδο, τα οποία αποτελούν σημαντικό στοιχείο στην διαδικασία παραγωγής και κατασκευής. 

Οι ελλείψεις των μικροτσίπ αντικατοπτρίζουν τον αριθμό των κονσολών που η Sony μπορούσε να παράγει, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των προϊόντων που έπρεπε να παραχθεί ήταν μειωμένος αρκετά σε σχέση με την ζήτηση που υπάρχει. Γι’  αυτό τον λόγο κατέστη και περιζήτητο σε όλο τον κόσμο. Η έλλειψη διαθεσιμότητας του PS5 επιδεινώθηκε εξαιτίας των scalpers, τα οποία χρησιμοποίησαν λογισμικό bot με σκοπό να εξασφαλίσουν μεγάλο αριθμό κονσολών πριν τα συγκεντρώσουν και αυξήσουν την τιμή τους στις διαδικτυακές αγορές όπως είναι το Ebay.

Σε περίπτωση που δεν έχει ακούσει ποτέ ξανά για τη δράση τους, οι scalpers μπορούν πολύ εύκολα να εντοπίσουν προϊόντα όχι μόνο αποκλειστικά από τον χώρο της τεχνολογίας με αυξημένη ζήτηση, να τα αγοράσουν στη κανονική τιμή τους ,μια σημαντική ποσότητα και στη συνέχεια να τα «μοσχοπουλήσουν» σε αστρονομικές τιμές.

Ενώ το PS5 έχει φτάσει σε πολλά νοικοκυριά γρηγορότερα από οποιαδήποτε από τις προηγούμενες κονσόλες της εταιρείας, το πρόβλημα της ζήτησης, το οποίο συνεχίζει να ξεπερνά την προσφορά, παραμένει σταθερό. Η βελτίωση του επιπέδου του αποθέματος συνεχίζει να αποτελεί βασική προτεραιότητα για την εταιρεία, ενώ οι πωλήσεις του PS5 είναι πιθανό να συνεχίσουν να αυξάνονται ακόμη και μετά την κυκλοφορία των Battlefield 2042 της EA, του God of War και του Far Cry 6 της Ubisoft, μέσα στους επόμενους μήνες, αποδεικνύοντας το πάθος της κοινότητα των οπαδών του PlayStation, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το PS5. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.