25 Απρ 2024
READING

Η Coca-Cola δημοπρατεί τα πρώτα της NFT καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον

3 MIN READ

Η Coca-Cola δημοπρατεί τα πρώτα της NFT καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον

Η Coca-Cola δημοπρατεί τα πρώτα της NFT καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον

Η Coca-Cola δημοπρατεί τα πρώτα nonfungible token (NFT) για να τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα Φιλίας στις 30 Ιουλίου. Τα έσοδα από τη δημοπρασία, η οποία ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε χθες στην ψηφιακή αγορά OpenSea, θα διατεθούν για το Special Olympics International.

Η συλλογή των τεσσάρων τεμαχίων δημοπρατήθηκε ως ενιαία παρτίδα και φιλοξενείται μέσα σε ένα NFT «Friendship Box» εμπνευσμένο από βιντεοπαιχνίδια και διαμορφωμένο σύμφωνα με τα ρετρό αυτόματα μηχανήματα πώλησης της μάρκας. Περιλαμβάνει, επίσης, έναν οπτικοποιητή ήχου, μια κάρτα φιλίας και ένα μπουφάν που μπορεί να «φορεθεί» στην τρισδιάστατη πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Decentraland.

Η δημοπρασία συμπίπτει με μια εκδήλωση στο Decentraland. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα NFT, τα έχει κάνει πρόσφατα μια τακτική για τους διαφημιστές, καθώς το μεγαλύτερο «metaverse» στο οποίο αποτελούν μέρος έρχεται στο επίκεντρο των τεχνολογικών εταιρειών.Το Metaverse είναι ένας συλλογικός εικονικός κοινόχρηστος χώρος που περιλαμβάνει το άθροισμα όλων των εικονικών κόσμων και του Διαδικτύου. Μπορεί να περιέχει παράγωγα ή αντίγραφα του πραγματικού κόσμου, αλλά διαφέρει από την επαυξημένη πραγματικότητα.

Με την τελευταία της προσπάθεια, η Coca-Cola γίνεται μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που υιοθέτησαν NFT, την τεχνολογία που τροφοδοτεί τα μοναδικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο της τέχνης και της διαφήμισης. Όπως και με άλλους επώνυμους πλειστηριασμούς NFT, υπάρχει μια φιλανθρωπική συνιστώσα, στην προκειμένη περίπτωση το Special Olympics International, που βοηθά την εταιρεία να επιτύχει τους στόχους της, την εταιρικής κοινωνική ευθύνη.

Ωστόσο, τα NFT της Coca-Cola φέρνουν την επώνυμη εμπειρία στο επόμενο επίπεδο, συμπεριλαμβάνοντας ένα μπουφάν που φοριέται στη VR πλατφόρμα Decentraland. Ενώ μοιάζει με εικονικούς κόσμους, όπως το Second Life και το Fortnite, το Decentraland εποπτεύεται από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό και τροφοδοτείται από το blockchain Ethereum, καθώς τα περισσότερα στην πλατφόρμα είναι NFT.

Η μεταφορά επώνυμων NFT στο Decentraland θα μπορούσε να δώσει στους εμπόρους, όπως η Coca-Cola, έναν άλλο δρόμο για να προσελκύσουν τους καταναλωτές σε όλη την έξαρση του «metaverse», μια σύγκλιση φυσικών και ψηφιακών κόσμων που αυξάνεται το ενδιαφέρον μαζί με τα NFT. Ο Mark Zuckerberg πρόσφατα έδωσε περισσότερη προσοχή στην ιδέα όταν είπε ότι ελπίζει να μετατρέψει το Facebook από μια εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε «εταιρεία metaverse» μέσα στα επόμενα χρόνια. Ομοίως, η Coca-Cola βλέπει το metaverse ως ένα άλλο σύνορο για τη συμμετοχή των καταναλωτών και τη δημιουργία μάρκας.

Η ώθηση του NFT από την εταιρεία έρχεται λίγες ημέρες αφότου η Campbell’s χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να σηματοδοτήσει τον επανασχεδιασμό των εμβληματικών ετικετών της σούπας της και ακολουθεί προηγούμενες καμπάνιες NFT από μάρκες όπως οι General Mills, Domino’s και Stella Artois. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.