18 Απρ 2024
READING

Οι συνδρομητές του Netflix αυξάνονται πλέον με αργούς ρυθμούς

2 MIN READ

Οι συνδρομητές του Netflix αυξάνονται πλέον με αργούς ρυθμούς

Οι συνδρομητές του Netflix αυξάνονται πλέον με αργούς ρυθμούς

Η τεράστια αύξηση των συνδρομητών του Netflix κατά τη διάρκεια της περσινής πανδημία, προσθέτοντας περισσότερους από 8 εκατομμύρια συνδρομητές στο διάστημα των τριών από τα τέσσερα τρίμηνα, φαίνεται να έχει τελειώσει. Το θέμα είναι για πόσο ακόμη. Ενώ η ραγδαία άνοδος των συνδρομητών του περασμένου έτους ήταν άμεσο αποτέλεσμα της πανδημίας, μέσα στα χρόνια η ανάπτυξη του Netflix προχωρούσε με αργά και σταθερά βήματα.

Οι σχετικά χαμηλοί αριθμοί των νέων συνδρομητών κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, οι οποίοι κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα, δεν κατάφεραν να καταστείλουν τις ανησυχίες για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης του Netflix.

Συγκεκριμένα η γνωστή streaming υπηρεσία δήλωσε ότι πρόσθεσε 1,54 εκατομμύρια παγκόσμιους συνδρομητές κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, έναντι 1,19 εκατομμυρίων που αναμενόταν. Αυτό το νούμερο αποτέλεσε τη μικρότερη αύξηση συνδρομητών για τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε αντίθεση με τα 10,1 εκατομμύρια νέων συνδρομητών του δεύτερου τριμήνου το 2020. Ο τεράστιος αριθμός των περσινών συνδρομητών οφείλονταν στο lockdown, καθώς οι άνθρωποι επηρεασμένοι από τα δεδομένα της πανδημίας, βρισκόταν σε συνεχόμενη αναζήτηση πηγών ψυχαγωγίας. 

Μερικές από τις δημοφιλέστερες σειρές ήταν το Tiger King, το The Queen’s Gambit και πολλές ακόμη. Εκτός από το Netflix, επωφελήθηκαν και άλλες παρόμοιες streaming υπηρεσίες, οι οποίες σημείωσαν σημαντική άνοδο των συνδρομητών τους κατά τη διάρκεια του 2020. Παρόλα αυτά προσπαθώντας το 2021 να επαναφέρει την κανονικότητα στις ανθρώπινες κοινωνίες μέσω των εμβολιασμών και θέτοντας ξανά σε λειτουργία ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, οι άνθρωποι δεν μένουν πλέον στα σπίτια τους. Αυτό θα επηρεάσει τη δημοτικότητα του Netflix;. 

Το Netflix αναγνωρίζει την πτώση των συνδρομητών, αλλά επισημαίνει και μερικούς επιπλέον παράγοντες που μπορεί να συνέβαλαν σε αυτό. Για παράδειγμα οι καθυστερήσεις της παραγωγής των σειρών εξαιτίας της πανδημίας, ανάγκασε την αναστολή των γυρισμάτων. Μία επιπλέον απειλή, η οποία δεν σχετίζεται με την πανδημία είναι ο αυξημένος ανταγωνισμός που αντιμετώπισε το Netflix τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας της ανάπτυξης νέων streaming υπηρεσιών, όπως είναι το Disney +, το Apple TV +, το Peacock, το HBO Max και πολλά ακόμη. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.