Το Pinterest παρουσιάζει νέες δυνατότητες δημιουργίας εσόδων

Καθώς οι social media πλατφόρμες δημιουργούν βαθύτερες συνεργασίες με τους χρήστες τους, έτσι και το Pinterest εισήγαγε μερικές νέες δυνατότητες δημιουργίας εσόδων για τους content creators της πλατφόρμας. Πλέον οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να παρουσιάζουν προιόντα για αγορές στο «Idea Pins», μια λειτουργία βίντεο, η οποία έκανε launch την άνοιξη, κερδίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο προμήθειες μέσω affiliate links, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται η δυνατότητα συνεργασίας με brands παράγοντας χορηγούμενο περιεχόμενο. 

Οι χρήστες μπορούν πλέον να προσθέτουν tags σε προϊόντα στα «Idea Pins» επιτρέποντας στους αγοραστές να αποκτούν προϊόντα από τα συγκεκριμένα Pins,  ενώ οι δημιουργοί περιεχομένου που έχουν συνεργαστεί με διάφορα brands μπορούν να προσθέσουν στο Idea Pins την ετικέτα «paid partnerships». Το Pinterest λανσάρει το εργαλείο προσθήκης ετικετών «Idea Pins» για business account χρήστες στις Η.Π.Α. και στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν κυκλοφορήσει τη συγκεκριμένη δυνατότητα και σε άλλες χώρες. Το paid partnerships εργαλείο είναι ήδη διαθέσιμο για επιλεγμένους content creators του Pinterest στις Η.Π.Α., στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Ιρλανδία και πολλές άλλες χώρες. Έτσι τα νέα ανεπτυγμένα χαρακτηριστικά του Pinterest ενισχύουν τις δυνατότητες των δημιουργών περιεχομένου στην πλατφόρμα του. 

Αναλυτικότερα οι δημιουργοί περιεχομένου είναι σε θέση να αποκαλύπτουν τις χορηγίες τους στους ακόλουθούς τους, ώστε να μπορούν να αλληλοεπιδρούν με τους χρήστες, ενώ η δυνατότητα αγοράς μέσω των Idea Pins θα τους επιτρέψει να επωφεληθούν οικονομικά μέσω του Pinterest, όπου οι χρήστες πραγματοποιούν ολοένα και περισσότερο αγορές. Επίσης η εταιρεία υποστήριξε ότι οι χρήστες έχουν (89%) περισσότερες πιθανότητες να εκφράσουν αγοραστικές προθέσεις και επιθυμίες για διάφορα προϊόντα στο Idea Pins σε σύγκριση με το Product Pin, σύμφωνα με εσωτερική έρευνα. Με την δημιουργία του νέου αυτού εργαλείου παρέχεται η δυνατότητα στους δημιουργούς περιεχομένου να προσεγγίζουν εκατομμύρια αγοραστές στην πλατφόρμα του Pinterest και να δημιουργούν έσοδα από τη δουλειά τους, διότι πρέπει να  ανταμείβονται τόσο για την έμπνευση που προσφέρουν στους ακόλουθούς τους όσο και την άνοδο των πωλήσεων των brands. 

Εκτός από αυτό, το Pinterest κυκλοφόρησε και μερικές ακόμη λειτουργίες τους τελευταίους μήνες, με στόχο να ενταχθεί δυναμικά στον τομέα των αγορών συμπεριλαμβάνοντας, την κυκλοφορία της υπηρεσίας «shopping list» τον Ιούνιο, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν pins προϊόντων συγκεντρωμένα σε ένα μέρος και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις, σε περίπτωση που βρίσκονται σε έκπτωση, επεκτείνοντας έτσι ένα Verified Merchant Program. Ακόμη η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έκανε το ντεμπούτο της σε ένα tab καταστημάτων και σε οδηγούς styling τον προηγούμενο χρόνο, βελτιώνοντας παράλληλα τα augmented reality try-on εργαλεία της. 

Τα νέα εργαλεία της εφαρμογής έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να παρέχουν βοήθεια στους influencers να έχουν έσοδα μέσω συνεργασιών και χορηγιών ενισχύοντας τον δημιουργικό χαρακτήρα. Το Instagram, το Facebook, το YouTube και το Snapchat έχουν επίσης δημιουργήσει νέα εργαλεία δημιουργίας εσόδων ή έχουν επενδύσει διαφορετικό τρόπο στους δημιουργούς περιεχομένου των πλατφορμών τους.