20 Απρ 2024
READING

Πέντε στρατηγικές περιεχομένου για την δημιουργία και επέκταση ενός brand

3 MIN READ

Πέντε στρατηγικές περιεχομένου για την δημιουργία και επέκταση ενός brand

Πέντε στρατηγικές περιεχομένου για την δημιουργία και επέκταση ενός brand

Οι μάρκες που διαθέτουν προσεκτικά θεμέλια και προσεγμένες στρατηγικές είναι πάντα έτοιμες για τη φάση επέκτασης, η οποία είναι συνεχής. Η παραμέληση ενός σχεδίου επέκτασης θα οδηγήσει σε στασιμότητα και αργή ανάπτυξη για οποιαδήποτε μάρκα. Έτσι, ακολουθούν πέντε βασικές στρατηγικές για την επέκταση μιας μάρκας.

1) Η συνέπεια παίζει ρόλο

Κατά τη δημιουργία μιας μάρκας, επιλέγουμε κάποιες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και αναπτύσσουμε μια στρατηγική δημιουργίας περιεχομένου. Ωστόσο, κανένα από αυτά τα δεν έχει σημασία, εκτός εάν η δημιουργία περιεχομένου δεν είναι συνεπής, ώστε το κοινό να γνωρίζει πότε να το περιμένει. Εάν αισθανόμαστε ότι είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσουμε με συνέπεια, μπορούμε να κάνουμε τις ενέργειες μας πιο αποτελεσματικές. Ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει η πρόσληψη κάποιου ατόμου για την ανάθεση κάποιου έργου, ή ίσως το περιεχόμενο θα μπορούσε να μετατραπεί σε κάτι πιο εφικτό χωρίς βοήθεια.

2) Παρακολουθούμε την πρόοδο

Πρέπει να καθοριστεί πώς θα παρακολουθείται και θα αξιολογείται η πρόοδος δημιουργίας της μάρκας. Ίσως είναι ο αριθμός των ακόλουθων, τα στατιστικά αλληλεπίδρασης και τα κλικ στον ιστότοπο. Ίσως η πρόοδος συνδέεται με το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το περιεχόμενό σε συνεργασίες ή νέες ευκαιρίες. Καθορίζουμε μια συγκεκριμένη στρατηγική για την παρακολούθηση της προόδου και ένα χρονοδιάγραμμα.

3) Αλλαγή στρατηγική εάν χρειάζεται

Με ένα χρονοδιάγραμμα για την παρακολούθηση της προόδου, θα είναι εύκολο να προσδιορίσουμε εάν λειτουργεί ή όχι η στρατηγική που έχουμε υιοθετήσει. Αξιολογούμε ποιοι στόχοι έχουν επιτευχθεί και ποιοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη και αποφασίζουμε εάν το περιεχόμενο που δημιουργείται και οι τρόποι με τους οποίους μοιράζεται λειτουργούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Εάν όχι, σκεφτόμαστε πώς  αλλαγές στη στρατηγική, όπως η αλλαγή της ώρας της ημέρας που μοιράζεται το περιεχόμενο ή η αλλαγή του τόνου της μάρκας, μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα.

4) Ανεβαίνουμε συνεχώς επίπεδο

Ακόμα και για τις μάρκες που επιτυγχάνουν στόχους και ορόσημα, είναι πάντα σημαντικό να εξετάζουν πώς να ανεβαίνουν επίπεδο. Ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει συνεχώς και είναι πάντα διαθέσιμες νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη. Σκεφτόμαστε πώς η μάρκα μπορεί να φθάσει σε νέα επίπεδα στις πλατφόρμες στις οποίες βρίσκεται ήδη ή εάν η προσθήκη νέων στρατηγικών περιεχομένου μπορεί να φέρει την μάρκα σας σε νέα ύψη.

5) Επανεκτίμηση των στόχων

Όπως συμβαίνει με κάθε επιχειρηματική ενέργεια, οι μακροπρόθεσμοι στόχοι μπορούν να αλλάξουν. Αυτό που δουλεύαμε όταν δημιουργήσαμε για πρώτη φορά την μάρκα μπορεί να είναι δραστικά διαφορετικό τώρα και αυτό είναι απολύτως αποδεκτό. Το μόνο λάθος θα ήταν η μη αλλαγή των στόχων της μάρκας καθώς οι συνθήκες αλλάζουν. Πρέπει να σκεφτόμαστε πόσο καλά μας εξυπηρετούν οι στόχοι της μάρκας τουλάχιστον μία φορά το τρίμηνο.

Χρησιμοποιώντας τις στρατηγικές συνεπούς περιεχομένου, παρακολουθώντας την πρόοδο, περιστρέφοντας όποτε είναι απαραίτητο, ανεβάζοντας επίπεδο και αξιολογώντας τους στόχους, οποιαδήποτε μάρκα μπορεί να επεκταθεί με επιτυχία. Η χρήση αυτών των στρατηγικών μαζί, θα βοηθήσει να δημιουργηθεί μια μάρκα και να συνεχίσει να επεκτείνεται.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.