23 Απρ 2024
READING

Το email marketing παραμένει ένα σημαντικό εργαλείο για τις εταιρείες

4 MIN READ

Το email marketing παραμένει ένα σημαντικό εργαλείο για τις εταιρείες

Το email marketing παραμένει ένα σημαντικό εργαλείο για τις εταιρείες

Καθώς το τοπίο των ψηφιακών στρατηγικών συνεχίζει να εξελίσσεται και περισσότερη έμφαση δίνεται στα καλύτερα δεδομένα των καταναλωτών, τώρα είναι η ώρα για τις εταιρείες να υιοθετήσουν πλήρως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ως ουσιαστικό μέρος των προσπαθειών εξατομίκευσης και προώθησης.

Λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο που διαμορφώνεται από επικείμενη νομοθεσία σχετικά με τα δεδομένα των καταναλωτών, οι μάρκες είναι πλέον σε θέση να επικεντρώσουν τις στρατηγικές δεδομένων και marketing γύρω από την έννοια της ανταλλαγής αξιών. Αυτή η ανταλλαγή αξιών μπορεί να είναι προγράμματα αφοσίωσης, καλύτερα εξατομικευμένες εμπειρίες καταναλωτών, εξατομικευμένες προσφορές ή δωρεάν περιεχόμενο σε αντάλλαγμα δεδομένων. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ένα ζωτικό κανάλι σε αυτό το πλαίσιο, διότι υπήρξε από καιρό ένας αγωγός για άμεση επικοινωνία ανάμεσα σε μια μάρκα και έναν καταναλωτή.

Αξιοποιώντας πιο ισχυρά δεδομένα και εστιάζοντας τις στρατηγικές προσέγγισης στην ανταλλαγή αξιών, οι μάρκες είναι σε μοναδική θέση να μετατρέψουν τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους σε μια μηχανή, που όχι μόνο βοηθά στην ανάπτυξη του λιανικού εμπορίου, αλλά και ενισχύει τις στρατηγικές ανοίγματος των φυσικών καταστημάτων.

Το Email ως εργαλείο οικοδόμησης σχέσεων 

Το email είναι εκπληκτικά ανθεκτικό. Είναι ένα κανάλι επικοινωνίας που εμφανίστηκε από την αρχή του διαδικτύου, το οποίο παραμένει ως ο πιο διαδεδομένος τρόπος επικοινωνίας one-to-one ανάμεσα στην μάρκα και τον καταναλωτή. Λόγω της επικράτησής του στη ζωή όλων, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ένας γόνιμος χώρος δοκιμών για να καταστεί δυνατή η αύξηση της επένδυσης σε πιο ισχυρά δεδομένα.

Όσον αφορά τα δεδομένα και τον έλεγχο των καταναλωτών, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι επίσης ένας από τους πιο ελεγχόμενους τρόπους επικοινωνίας. Στους καταναλωτές παρέχονται πολλές επιλογές για τον έλεγχο των ρυθμίσεων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνουν, την κατάργηση εγγραφής και την αλλαγή άλλων προτιμήσεων. Τα εισερχόμενά τους είναι, επίσης, δικά τους, είναι ένας χώρος που κατέχουν και μπορούν να περιηγηθούν με το δικό τους ρυθμό, με βάση το ενδιαφέρον τους.

Αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο στο marketing ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ότι το περιβάλλον του διαχειρίζεται πλήρως από τον καταναλωτή. Σε αντίθεση με τις διαφημίσεις προβολής και αναζήτησης, τα SMS, τις ειδοποιήσεις προώθησης για κινητά και την απευθείας αλληλογραφία, ο καταναλωτής ανοίγει και εξερευνά ενεργά τα εισερχόμενά του. Επίσης, είναι ένα μέσο που μπορεί να πετύχει αυξημένη εξατομίκευση τόσο για τα μηνύματα όσο και για την προώθηση. 

Οι καμπάνιες μέσω email που βασίζονται σε δεδομένα πρώτου μέρους θα είναι σημαντικές για την προσέλκυση αγοραστών και την ανάληψη δράσης. Οι νέες εξελίξεις θα δώσουν στις εταιρείες μια εξαιρετική εργαλειοθήκη για να διατηρήσουν την επικοινωνία μέσω email σχετική και εντός των ορίων των αυξανόμενων απαιτήσεων απορρήτου.

Χρήση του Email για την αναγέννηση του λιανικού εμπορίου

Κατά τη διάρκεια του 2020, ο τομέας του λιανικού εμπορίου δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα με την καραντίνα και το κλείσιμο πολλών φυσικών καταστημάτων. Η μοναδική ευκαιρία που προσέφεραν αυτές οι άνευ προηγουμένου συνθήκες στους λιανοπωλητές, σήμαινε την αύξηση των ψηφιακών στρατηγικών που έφερε την καλύτερη αποθήκευση ενεργών δεδομένων καταναλωτών και αύξηση της ψηφιακής προσέγγισης. Μια μελέτη έδειξε ότι ο όγκος των email αυξήθηκε κατά 27% τον τελευταίο χρόνο. Καθώς γίνεται η επιστροφή στην κανονικότητα, οι έμποροι λιανικής πρέπει να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση των καταναλωτών και να καταφέρουν να διαχειριστούν τόσο τους πελάτες σε φυσικά καταστήματα όσο και τους ψηφιακούς.

Πώς θα μπορέσει κάθε εταιρεία να αναπτύξει τις διαδικτυακές σχέσεις με τους καταναλωτές και παράλληλα να τους ενθαρρύνει να επιστρέψουν στα φυσικά καταστήματα; Θα πρέπει να κατανοήσει το κοινό των πελατών που έχει δημιουργήσει στην πανδημία και, στη συνέχεια, να ασχοληθεί αποτελεσματικά με αυτό προκειμένου να του παρουσιάσει τις εικονικές και φυσικές εμπειρίες που μπορεί πλέον να προσφέρει. 

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αποτελεί πλούσια πηγή πληροφοριών για τμηματοποίηση και ανάλυση του κοινού. Όταν αξιοποιείται σωστά και χρησιμοποιείται ως εξατομικευμένη πλατφόρμα ανταλλαγής αξιών, το email μπορεί να αποδειχθεί το πιο συναρπαστικό έδαφος για ισχυρές στρατηγικές δεδομένων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.