Η Apple συγκέντρωσε 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τις υπηρεσίες σε ένα τρίμηνο

Η Apple, η εταιρεία με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο, δημοσίευσε το καλύτερο δεύτερο τρίμηνο της ιστορίας της ξεπερνώντας τις προσδοκίες της Wall Street χάρη στις ισχυρές πωλήσεις iPhone και τη συνεχιζόμενη κυριαρχία του στο μερίδιο αγοράς.Ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα την Καλιφόρνια ανακοίνωσε έσοδα 81 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου.

Ένα από τα ακριβότερα και υψηλού επιπέδου νέα εγχειρήματα της εταιρείας είναι η υπηρεσία streaming video, Apple TV+.Η υπηρεσία Apple TV+, έχει αποκτηθεί από εκατομμύρια αγοραστές της Apple, ενώ αρκετοί καταναλωτές έχουν αποκτήσει την συνδρομητική υπηρεσία Apple One, η οποία έκανε λανσάρισμα νωρίτερα φέτος.

Ειδικότερα τεράστια άνοδος παρατηρήθηκε στην γενική κατηγορία «Services». Το τμήμα υπηρεσιών της Apple, περιέχει πληθώρα συνδρομητικών προσφορών όπως είναι οι εγγυήσεις Apple Care, οι υπηρεσίες Apple Pay, το online storage iCloud, το App Store, η αναζήτηση διαφημίσεων αλλά και οι συνδρομητικές υπηρεσίες για τους content creators σχετικά με ειδήσεις, με μουσική, με παιχνίδια, με βίντεο και με γυμναστική. Ωστόσο βάση της τριμηνιαίας έκθεσης της εταιρείας οι συνδρομές του Apple TV+, του Arcade και του Fitness+ συνεχίζουν να αυξάνονται συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη.

Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι το σύνολο των πληρωμένων συνδρομών κάθε είδους ξεπέρασε τα 700 εκατομμύρια σε όλες τις υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του τριμήνου, μία αύξηση αξίας 150 εκατομμυρίων σε σχέση με το προηγούμενο έτος και σχεδόν τετραπλάσια από εκείνη που ίσχυε πριν από τέσσερα χρόνια. Παρόλα αυτά η τεράστια αύξηση των υπηρεσιών ενδέχεται να μην επαναληφθεί και για το τρίτο τρίμηνο του επόμενου έτους, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, οι οποίες επηρέασαν την εταιρεία κατά τη διάρκεια του lockdown και της οικονομικής ύφεσης τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη. 

Η υπηρεσία Apple TV+ κατάφερε να κατακτήσει την πέμπτη θέση ανάμεσα στους streamers όσον αφορά το μερίδιο ζήτησης. Βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Hulu και μπροστά από το HBO Max, σύμφωνα με στοιχεία της Parrot Analytics. Η άνοδος του μεριδίου βοηθά στο κομμάτι του ανταγωνισμού για μια εταιρεία όπως είναι η Apple, η οποία ναι μεν έχει δημιουργήσει μια καλή βιβλιοθήκη πρωτότυπων εκπομπών, δεν έχει όμως στην κατοχή της διαχρονικά προγράμματα ώστε να διατηρήσει το κοινό της, σε αντίθεση με όλους σχεδόν τους ανταγωνιστές της.