25 Απρ 2024
READING

Το sound commerce κάνει την εμφάνισή του

2 MIN READ

Το sound commerce κάνει την εμφάνισή του

Το sound commerce κάνει την εμφάνισή του

Η Magazine Luiza, ένας από τους μεγαλύτερους retailers της Βραζιλίας, γνωστή στην τοπική κοινωνία ως «Magalu», κυκλοφόρησε το Decifrei, ένα εργαλείο ηλεκτρονικού εμπορίου, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν τα μουσικά όργανα που ακούν στα τραγούδια διαφόρων καλλιτεχνών σε κάθε ηχογράφηση. Η συγκεκριμένη ενέργεια ανήκει στην κατηγορία του «sound commerce» και μεταφράζεται ως «Shoppin Inside Songs». Το εργαλείο Decifrei αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Deezer, μια streaming πλατφόρμα παρόμοια με εκέινη του Spotify, και την διαφημιστική εταιρεία Ogilvy.

Οι καταναλωτές κατεβάζουν την εφαρμογή streaming Deezer, κατευθύνονται στη σελίδα του Decifrei και επιλέγουν κάποιο τραγούδι. Καθώς το τραγούδι παίζει, εμφανίζονται στην οθόνη όλα τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται για την αναπαραγωγή του τραγουδιού, όπως για παράδειγμα οι κιθάρες, τα μικρόφωνα και οι ενισχυτές, τα οποία μπορούν να αγοραστούν απευθείας από το Magalu.

Ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης καμπάνιας έχει σχεδιαστεί στοχεύοντας στην ανάδειξη των μουσικών οργάνων, τα οποία βρίσκονται διαθέσιμα στο site του Magalu. Πάνω από 1.300 καταστήματα του Magalu εστιάζουν κυρίως στην πώληση οικιακών συσκευών και ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, ενώ παράλληλα διατίθεται και στο διαδίκτυο μία αρκετά μεγάλη ποικιλία αγαθών.

O αντίκτυπος και η επιτυχία της υπηρεσίας «Shoppin Inside Songs» ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες. Όχι μόνο οδήγησε σε πρωτοφανή ανοδικά επίπεδα των πωλήσεων των μουσικών οργάνων, αλλά κατάφερε παράλληλα να μεταβάλει τις αντιλήψεις του καταναλωτικού κοινού σχετικά με την ποικιλία των προϊόντων της Magalu στην διαδικτυακή αγορά, κάτι το οποίο ήταν και ο πρωταρχικός στόχος. 

Οι καταναλωτές δεν είναι απλώς παθητικοί δέκτες, οι οποίοι βομβαρδίζονται συνεχώς από πληθώρα διαφημίσεων. Πλέον μέσω των smartphones τους έχουν αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη δύναμη, επηρεάζοντας ουσιαστικά την πορεία κάποιου εμπορικού σήματος. Γι’ αυτόν τον λόγο ο επιχειρηματικός τομέας οφείλει να εστιάσει στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, διατηρώντας μ’ αυτόν τον τρόπο το καταναλωτικό κοινό του. 

Μέσω της υπηρεσίας «Shopping Inside Songs» διευρύνεται ο τομέας του ηλεκτρονικού εμπορίου, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι όπως για παράδειγμα οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν τα μουσικά όργανα που ακούγονται στα τραγούδια, έτσι θα μπορούσαν μελλοντικά από την άνεση του σπιτιού τους να αγοράσουν τα ρούχα που βλέπουν στις τηλεοπτικές εκπομπές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.