Η Dole επεκτείνεται σε functional ροφήματα και fruit bowls 

Η Dole επεκτάθηκε στα functional προϊόντα με το λανσάρισμα των χυμών Dole Fruitify και των μπολ φρούτων Dole Essentials. Το Fruitify έχει τρεις ποικιλίες που συνδυάζουν χυμό ανανά με συστατικά όπως κουρκουμά, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και νερό καρύδας. Σύμφωνα με την εταιρεί, τα ροφήματα περιέχουν 65% χυμό και έχουν λιγότερες από 100 θερμίδες ανά κονσέρβα.

Τα μπολ φρούτων Dole Essentials είναι διαθέσιμα σε τρεις ποικιλίες που συνδυάζουν κομμάτια ανανά, μανταρινιών ή πορτοκαλιών ή ανάμεικτα φρούτα σε 100% χυμό φρούτων με συστατικά όπως αγγούρι και μέντα, κουρκουμά και εκχύλισμα πράσινου τσαγιού. Τόσο οι χυμοί Dole Fruitify όσο και τα μπολ φρούτων Essentials δεν έχουν πρόσθετη ζάχαρη, βοηθώντας την εταιρεία να πλησιάσει περισσότερο στην επίτευξη του στόχου της να εξαλείψει την πρόσθετη ζάχαρη σε όλα τα προϊόντα της μέχρι το 2025. Τα προϊόντα αυτά κυκλοφορούν σε μια περίοδο που οι καταναλωτές αναζητούν ροφήματα και τρόφιμα με οφέλη για την υγεία και την ανοσία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα τελευταία χρόνια, ο χυμός έχει παλέψει με τη φήμη ενός ροφήματος με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αμφισβητήσιμη διατροφική αξία. Όμως η πανδημία προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους κατασκευαστές ποτών να ανακτήσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών. 

Τον τελευταίο χρόνο, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να προσθέτουν περισσότερους χυμούς στη διατροφή τους για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και την ευεξία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της SPINS που επικαλείται το Food Navigator, οι πωλήσεις των συμβατικών χυμών που διατηρούνται στο ράφι αυξήθηκαν κατά 9,5% ενώ οι πωλήσεις των χυμών ψυγείου και των functional ροφημάτων αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 12%.   

Με το ανανεωμένο ενδιαφέρον των καταναλωτών για την υγεία και την ευεξία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η The Business Research Company αναμένει ότι η αγορά των λειτουργικών ποτών θα αντιστρέψει μια προηγούμενη πτώση των πωλήσεων και θα αυξηθεί με ρυθμό 8% από το 2021 και θα φτάσει τα 158,28 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023. 

Η στόχευση στις μεγαλύτερες ανησυχίες των καταναλωτών για την υγεία με λειτουργικά συστατικά και ο έλεγχος της περιεκτικότητας σε ζάχαρη μπορεί να βοηθήσει να δοθεί μια νέα πνοή στον “κουρασμένο” χώρο των χυμών. Η Dole σημείωσε ότι οι χυμοί της Fruitify και τα μπολ φρούτων Essentials έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο κουρκουμάς – συστατικό και στις δύο σειρές – διαφημίζεται για τα ανοσοποιητικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη του και την περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, ενώ το πράσινο τσάι, έχει σημειωθεί για τα οφέλη του στο ανοσοποιητικό σύστημα. Το νερό καρύδας, που χρησιμοποιείται στα μπολ φρούτων της Dole και στη νέα ποικιλία χυμών Fruitify Replenish, είναι επίσης γνωστό για τις αντιοξειδωτικές και ενυδατικές του ιδιότητες. 

Η έλλειψη προστιθέμενης ζάχαρης θα κάνει τα προϊόντα ελκυστικά στους καταναλωτές που προσπαθούν να μειώσουν την πρόσληψη γλυκαντικών ουσιών. Μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν αναδείξει τον χυμό ως προβληματικό ρόφημα λόγω της σημαντικής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Υπάρχει μια παγκόσμια τάση μια μείωση της ζάχαρης η οποία ξεκινάει στις οικογένειες με μικρά παιδιά και οι γενιές που έρχονται θα αλλάξουν πλήρως την αγορά των προϊόντων με μεγάλο ποσοστό ζάχαρης.