19 Απρ 2024
READING

Η Walmart διαθέτει την τεχνογνωσία ηλεκτρονικού εμπορίου της σε άλλους retailers με στόχο την κλιμάκωση της πλατφόρμα της

5 MIN READ

Η Walmart διαθέτει την τεχνογνωσία ηλεκτρονικού εμπορίου της σε άλλους retailers με στόχο την κλιμάκωση της πλατφόρμα της

Η Walmart διαθέτει την τεχνογνωσία ηλεκτρονικού εμπορίου της σε άλλους retailers με στόχο την κλιμάκωση της πλατφόρμα της

Οι επενδύσεις της Walmart σε λογισμικό και τεχνολογίες ηλεκτρονικού εμπορίου που χρησιμοποίησε για να μετατρέψει την επιχείρησή της από μια επιχείρηση με φυσικά καταστήματα σε μια επιχείρηση που συνδυάζει τόσο τις φυσικές όσο και τις ηλεκτρονικές αγορές, θα διατεθούν τώρα για πρώτη φορά σε άλλους λιανοπωλητές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στις 28 Ιουλίου.

Μέσω μιας στρατηγικής συνεργασίας με την Adobe, η Walmart θα ενσωματώσει την πρόσβαση στο Marketplace της Walmart, καθώς και τις διάφορες τεχνολογίες online και in-store fulfillment και pickup, στην Adobe Commerce Platform.Οι τεχνολογίες θα είναι διαθέσιμες τόσο στους πελάτες της Adobe Commerce όσο και στους πελάτες της Magento Open Source. 

Η συμφωνία θα επιτρέψει στη Walmart να προσεγγίσει χιλιάδες μικρούς και μεσαίους λιανοπωλητές, οι οποίοι θα μπορούν ουσιαστικά να αξιοποιήσουν τα ίδια εργαλεία που χρησιμοποιεί ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους λιανοπωλητές για τη λειτουργία της επιχείρησής του. 

Μέσω της συνεργασίας, οι πελάτες λιανικής της Adobe θα είναι σε θέση να κάνουν πράγματα όπως να εμφανίζουν την επιλεξιμότητα παραλαβής από το κατάστημα και τις διαθέσιμες ώρες παραλαβής στο διαδίκτυο, να προσφέρουν πολλαπλές επιλογές παραλαβής, όπως παραλαβή από το πεζοδρόμιο και παραλαβή στο κατάστημα, να παρέχουν στους συνεργάτες του καταστήματός τους εργαλεία για κινητά τηλέφωνα ώστε να διαλέγουν για παραγγελίες, να επικυρώνουν τις επιλογές ειδών και να χειρίζονται αντικαταστάσεις και να χρησιμοποιούν εργαλεία για να επικοινωνούν με τους πελάτες σχετικά με τις παραγγελίες παραλαβής, όπως εκείνα όπου οι πελάτες μπορούν να ειδοποιούν τους συνεργάτες του καταστήματος για την ώρα άφιξης ή την άφιξή τους για παραλαβή από το πεζοδρόμιο. 

Μια άλλη πτυχή της συνεργασίας θα επιτρέψει στους λιανοπωλητές να κοινοποιούν και να πωλούν τα προϊόντα τους στο Marketplace της Walmart.Η συμφωνία δεν αποσκοπεί μόνο στο να ωφελήσει το καθαρό κέρδος της Walmart, καθώς προσφέρει νέες ροές εσόδων που σχετίζονται με τις τεχνολογίες λιανικής πώλησης, αλλά θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει ως άλλο ένα εργαλείο στη μάχη της Walmart με την Amazon για την κυριαρχία στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο. 

Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Adobe Commerce για να προσεγγίσουν ένα διευρυμένο σύνολο πελατών εισάγοντας προϊόντα στο Marketplace της Walmart και στη συνέχεια θα αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες Fulfillment Services της Walmart για να προσφέρουν αγορές δύο ημερών σε όλες τις ΗΠΑ. Και αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να ενισχύσει τον αριθμό των διαθέσιμων προϊόντων που πωλούνται στο Marketplace της Walmart, το οποίο εξακολουθεί να επισκιάζεται σε μεγάλο βαθμό από το Amazon. 

Το Marketplace της Walmart είχε αυξηθεί σε περίπου 70.000 πωλητές το 2020, τροφοδοτούμενο από την έξαρση των ηλεκτρονικών αγορών που προκλήθηκε από την πανδημία, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Πρόκειται για υπερδιπλασιασμό σε σχέση με το 2019. Σήμερα, η αγορά ξεπερνά τους 100.000 πωλητές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Marketplace Pulse. Το Marketplace της Amazon, από την άλλη πλευρά, υπολογίζεται ότι αριθμεί συνολικά 6,3 εκατομμύρια πωλητές παγκοσμίως, εκ των οποίων 1,5 εκατομμύρια είναι σήμερα ενεργοί, σύμφωνα με εκτιμήσεις. 

Μέρος του προβλήματος της Walmart στην κλιμάκωση της δραστηριότητάς της στην αγορά θα μπορούσε να σχετίζεται με την ευκολία χρήσης της από τους πωλητές. Πολλοί μικρότεροι πωλητές έχουν αναφέρει ότι το Marketplace της Walmart είναι πολύ πιο δύσκολο στη χρήση από αυτό του Amazon, και έχουν παραπονεθεί ότι περιμένουν μήνες για να λάβουν απάντηση από τη Walmart σχετικά με το αν εγκρίθηκαν για να πουλήσουν στην πλατφόρμα. Η συνεργασία της Adobe θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ορισμένων από αυτές τις προκλήσεις. 

Η Adobe σημειώνει, επίσης, ότι εργάζεται για την παγίωση των άλλων λύσεων για τα κανάλια της σε μια ενιαία, ενοποιημένη επέκταση που θα επιτρέπει στους πελάτες λιανικής πώλησης να πωλούν σε πολλαπλά κανάλια πωλήσεων – συμπεριλαμβανομένης της Amazon – χρησιμοποιώντας ένα, ολοκληρωμένο εργαλείο για εύκολη εγκατάσταση λογαριασμού και κοινοποίηση καταλόγου. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Walmart διαθέτει τις τεχνολογίες λιανικής της σε άλλες επιχειρήσεις. Και δεν έχει ακόμη προβλέψει τι είδους έσοδα θα μπορούσε να αποφέρει η νέα συνεργασία. Είναι όμως ένας δρόμος που ακολουθεί και το Amazon τα τελευταία χρόνια για να μεγιστοποιήσει την απόδοση της επένδυσης από τις πρωτοπόρες, λιανικές καινοτομίες της, όπως το σύστημα Just Walk Out που βασίζεται στο Α.Ι. και την υπολογιστική όραση και επιτρέπει στους πελάτες να παρακάμπτουν την ουρά στο ταμείο. 

Η βασική αποστολή της Walmart να βοηθά τους ανθρώπους να εξοικονομούν χρήματα και να ζουν καλύτερα βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε ιδέας, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών Scan & Go και checkout, των έξυπνων αντικαταστάσεων με τεχνητή νοημοσύνη και της παραλαβής και παράδοσης. Συνδυάζοντας τη δύναμη της Adobe στην τροφοδοσία εμπορικών εμπειριών με την απαράμιλλη τεχνογνωσία της Walmart στην παντοδυναμία του πελάτη, μπορεί να επιταχύνει τους ψηφιακούς μετασχηματισμούς άλλων εταιρειών. 

Οι πελάτες λιανικής της Adobe στις ΗΠΑ θα μπορούν να ενσωματώσουν τις τεχνολογίες της Walmart στις δικές τους βιτρίνες καταστημάτων από τις αρχές του 2022, όπως δήλωσαν οι εταιρείες. Η τιμολόγηση και άλλες λεπτομέρειες θα δοθούν πιο κοντά στο λανσάρισμα. Ενώ η ανακοίνωση αφορά την Adobe, που θα βοηθήσει στη μεταπώληση των τεχνολογιών, η Walmart διαθέτει επίσης μια ομάδα GoToMarket που θα απευθύνεται απευθείας στους λιανοπωλητές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.