25 Απρ 2024
READING

Η Apple 81 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα κατά τη διάρκεια του καλύτερου δεύτερου τριμήνου όλων των εποχών

2 MIN READ

Η Apple 81 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα κατά τη διάρκεια του καλύτερου δεύτερου τριμήνου όλων των εποχών

Η Apple 81 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα κατά τη διάρκεια του καλύτερου δεύτερου τριμήνου όλων των εποχών

Η Apple, η εταιρεία με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο, δημοσίευσε το καλύτερο δεύτερο τρίμηνο της ιστορίας της ξεπερνώντας τις προσδοκίες της Wall Street χάρη στις ισχυρές πωλήσεις iPhone και τη συνεχιζόμενη κυριαρχία του στο μερίδιο αγοράς.Ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα την Καλιφόρνια ανακοίνωσε έσοδα 81 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, ξεπερνώντας τις μέσες προσδοκίες των αναλυτών για 73 δισεκατομμύρια δολάρια και φτάνοντας 35% υψηλότερα από τα σχεδόν 60 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε ανακοινώσει πριν από ένα χρόνο. 

Σε δήλωσή του, ο οικονομικός διευθυντής της Apple απέδωσε το πολύ πετυχημένο τρίμηνο της Apple σε έσοδα ρεκόρ σε κάθε γεωγραφικό τομέα της, διψήφια ανάπτυξη σε όλη την γκάμα των προϊόντων της και νέο ιστορικά υψηλό νούμερο για τον αριθμό των ενεργών συσκευών Apple που κατέχουν οι πελάτες.Οι πωλήσεις iPhone εκτοξεύτηκαν κατά 53% το τρίμηνο σε σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα έσοδα από τις υπηρεσίες της Apple, τη δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία της εταιρείας, αυξήθηκαν κατά 33% σε 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Συνολικά οι εταιρείες τεχνολογίας είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα αφου οι τρεις αμερικανικές μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες ανακοίνωσαν συνδυαστικά κέρδη μετά φόρων ύψους σχεδόν 5 δισ. δολαρίων την εβδομάδα κατά το τελευταίο τρίμηνο. Στα 56,8 δισ. δολάρια, το σύνολο ήταν σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι και 30% υψηλότερα από τις προβλέψεις της Wall Street.

Η Apple ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 21,7 δισ. δολάρια με κύκλο εργασιών 81,4 δισ. δολάρια, η Microsoft καθαρά κέρδη 16,5 δισ. δολάρια με κύκλο εργασιών 46,2 δισ. δολάρια και η Google καθαρά κέρδη 18,53 δισ. δολάρια με κύκλο εργασιών 61,88 δισ. δολάρια. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα αποτελέσματα είναι πολύ υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Η μετοχή της Apple, που ιδρύθηκε το 1976 ως κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών, έχει εκτοξευθεί σχεδόν 500% τα τελευταία πέντε χρόνια και 55% τον τελευταίο χρόνο εν μέσω της τεράστιας αύξησης των πωλήσεων iPhone, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 53% των συνολικών εσόδων της εταιρείας. Η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους σχεδόν 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι και τώρα έχει κεφαλαιοποίηση σχεδόν 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.