22 Ιαν 2025
READING

Το Twitter εντάσσεται στην αγορά του ecommerce και ανταγωνίζεται το TikTok και το Facebook 

2 MIN READ

Το Twitter εντάσσεται στην αγορά του ecommerce και ανταγωνίζεται το TikTok και το Facebook 

Το Twitter εντάσσεται στην αγορά του ecommerce και ανταγωνίζεται το TikTok και το Facebook 

Το Twitter ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εισέλθει στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου στο μέλλον εν μέσω της δεύτερης τριμηνιαίας έκθεσής του. Ο επικεφαλής και οικονομικός διευθυντής της διαδικτυακής πλατφόρμας, Ned Segal, δήλωσε ότι ένας από τους στόχους της εταιρείας είναι η ανάπτυξη των διαδικτυακών δυνατοτήτων αγοράς στην πλατφόρμα, καθώς αντίπαλοι του Twitter, όπως είναι το Facebook και το TikTok έχουν ήδη επενδύσει στον συγκεκριμένο τομέα.

Το Twitter σκοπεύει να εισαγάγει το «buy button» σε διαφημίσεις του στο μέλλον,  επιτρέποντας στους χρήστες του να πραγματοποιούν αγορές απευθείας μέσω της πλατφόρμας. Επίσης τα business profiles της πλατφόρμας θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν το «buy button» στις προσωπικές τους σελίδες ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το κομμάτι του conversion. Το buy button είχε προσπαθήσει να ενταχθεί στην πλατφόρμα του Twitter στο παρελθόν το 2017, ωστόσο απορρίφθηκε διότι απέτυχε να προσελκύσει το κοινό.

Ο γίγαντας των social media είναι γεγονός ότι έχει προσπαθήσει να αυξήσει την αφοσίωση και την δημοτικότητά του αυξάνοντας τα έσοδά του από ενέργειες ανεξάρτητες από τον τομέα του advertising, όπως είναι η χρήση εργαλείων ενημερωτικού χαρακτήρα και η πραγματοποίηση εγγραφής στην πλατφόρμα από διάφορους content creators. Πλέον στην πολιτική του Twitter θα εντάσσεται και το εμπόριο, το οποίο αποτελεί σημαντικό μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της εταιρείας. 

Για παράδειγμα το TikTok και το Facebook έχουν αρχίσει να επεκτείνονται στον τομέα του «social commerce», διότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι σπαταλούν χρόνο στα κινητά τους τηλέφωνα. Γι’ αυτόν τον λόγο το Facebook δημιούργησε την υπηρεσία «Facebook Shops» το 2020. Μέσω της συγκεκριμένης δυνατότητας το Facebook στόχευε στην διευκόλυνση των επιχειρήσεων να δημιουργήσουν ένα ενιαίο ηλεκτρονικό κατάστημα για το καταναλωτικό κοινό τόσο στο περιβάλλον του Facebook όσο και του Instagram.

Από την άλλη το TikTok επιτρέπει στους content creators να κάνουν link τα προϊόντα που τους αρέσουν στα βίντεό τους, ακόμη και αν δεν είναι επίσημα sponsored από το εκάστοτε brand. Σύμφωνα με στοιχεία του researchandmarketing.com, η αγορά του «social commerce» ανέρχεται σήμερα στα 89,4 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία αγγίζοντας τα 604,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα επτά χρόνια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.