20 Απρ 2024
READING

Η ThredUp επεκτείνεται στην ευρωπαϊκή αγορά εξαγοράζοντας την Remix Global για 28,5 εκατομμύρια δολάρια

2 MIN READ

Η ThredUp επεκτείνεται στην ευρωπαϊκή αγορά εξαγοράζοντας την Remix Global για 28,5 εκατομμύρια δολάρια

Η ThredUp επεκτείνεται στην ευρωπαϊκή αγορά εξαγοράζοντας την Remix Global για 28,5 εκατομμύρια δολάρια

Μία από τις κορυφαίες διαδικτυακές εταιρείες μεταπώλησης ενδυμάτων και αξεσουάρ επιταχύνει τα σχέδιά της προσπαθώντας να επεκταθεί και στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η ThredUp ξεκινά μία διεθνή στρατηγική στο πλαίσιο της επέκτασής της συνάπτοντας συμφωνία για την εξαγορά της Remix Global, μιας μεγάλης ευρωπαϊκής εταιρείας μεταπώλησης με προϊόντα κατηγορίας fashion, για περίπου 28,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποσκοπεί στην επιτάχυνση των αναπτυξιακών σχεδίων της ThredUp στην αγορά της Ευρώπης, όπου σύμφωνα με στοιχεία της GlobalData εκτιμάται ότι η secondhand αγορά ενώ κυμαίνονταν σε αξία 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2020, προβλέπεται να παρουσιάσει άνοδο το 2021, αγγίζοντας τα 39 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Επιπλέον η ThredUp, η οποία υπέβαλε αίτηση δημόσιας εγγραφής IPO τον Μάρτιο του 2021, επεκτάθηκε στην Αμερική μέσω συνεργασιών με omnichannel retailers, όπως είναι Walmart, Vera Bradley και Madewell. Παρόμοια με την πλατφόρμα της ThredUp, η Remix Global έχει δημιουργήσει υπηρεσίες logistics οι οποίες έχουν την δυνατότητα να επεξεργάζονται αποτελεσματικά εκατομμύρια ενδύματα μοναδικών κατηγοριών. Γι’ αυτόν τον λόγο μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας της εξαγοράς, η ThredUp πραγματοποιεί μία επιχειρησιακή υποδομή ώστε να ξεκινήσει την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Ακόμη η ThredUp σχεδιάζει να επενδύσει σε διάφορους τομείς οι οποίοι σχετίζονται με: τις προσφορές των προϊόντων της Remix Global, με ενέργειες τεχνολογικού χαρακτήρα όπως είναι η ανάπτυξη προηγμένου λογισμικού και σύγχρονων  πληροφοριακών συστημάτων, αλλά και εφαρμόζοντας στρατηγικές go-to-market, ώστε να συμβάλλουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξη της αγοράς της. Όσον αφορά την Remix Global, θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη επιχειρηματική μονάδα υπό την επιχειρηματική ομπρέλα της ThredUp συνεχίζοντας την ανάπτυξη της παρουσίας της εταιρείας και σε άλλες αγορές.

Επιπροσθέτως μέσω της εξαγοράς της Remix Global προσφέρεται η δυνατότητα στην ThredUp να επεκτείνει την διαδικτυακή της πλατφόρμα μεταπώλησης η οποία συνεργάζεται με retailers παρακινώντας τους καταναλωτές να υποστηρίξουν την κυκλική οικονομία της μόδας, η οποία συμβάλλει στην μείωση των απορριμμάτων από χώρους υγειονομικής ταφής πέρα από τις ΗΠΑ. 

Κύριος στόχος είναι η επέκταση της secondhand αγοράς και σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές, μέσω των προηγμένων τεχνολογιών και δυνατοτήτων της Remix Global. Η εξαγορά πρόκειται να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του τέταρτου τρίμηνο του 2021. Τα συνολικά έσοδα για τη Remix Global κατά τη διάρκεια του 2020 ανέρχονταν στα 33,9 εκατομμύρια δολάρια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.