25 Απρ 2024
READING

Το Netflix θα ανοίξει το πρώτο φυσικό κατάστημα καθώς επεκτείνεται στην retail αγορά 

2 MIN READ

Το Netflix θα ανοίξει το πρώτο φυσικό κατάστημα καθώς επεκτείνεται στην retail αγορά 

Το Netflix θα ανοίξει το πρώτο φυσικό κατάστημα καθώς επεκτείνεται στην retail αγορά 

Το Netflix επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις retail δραστηριότητές του, καθώς ανακοίνωσε την λειτουργία του πρώτου φυσικού καταστήματός του μέσα στον επόμενο χρόνο. Ο streaming γίγαντας, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην διαδικτυακή αγορά μέσω ενός online καταστήματος τον προηγούμενο μήνα, σχεδιάζει να ανοίξει ένα φυσικό κατάστημα υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2022, με στόχο να συγχωνεύσει τον virtual κόσμο του διαδικτύου με αυτόν του πραγματικού κόσμου. 

Το νέο φυσικό κατάστημα του Netflix θα συμπεριλαμβάνει μια σειρά από εμπειρίες βιωματικού χαρακτήρα, πωλώντας μια σειρά προϊόντων από τις δημοφιλέστερες σειρές του όπως είναι το Stranger Things, το The Witcher, το Lupin και το Yasuke. Εκτός από την πώληση των συγκεκριμένων προϊόντων, το Netflix εξετάζει την περίπτωση να επεκταθεί ακόμη περισσότερο σε άλλους τομείς και να εξηγεί στους αγοραστές τον τρόπο χρήσης προηγμένων τεχνολογιών όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο να τις προτείνει παράλληλα και στις νέες εκπομπές. 

Το φυσικό κατάστημα θα ανοίξει τις πόρτες του κάποιες εβδομάδες μετά το άνοιγμα του πρώτου διαδικτυακού καταστήματος στις Η.Π.Α, στοχεύοντας στην επέκτασή του και σε άλλες αγορές μέσα στους επόμενους μήνες. Ενώ το Netflix έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με διάφορους fashion retailers όπως είναι το TopShop για την παραγωγή του δικών του προϊόντων merchandise, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από μια σειρά διαφορετικών σχεδιαστών μόδας, θα βρίσκονται πλέον αποκλειστικά διαθέσιμα στο κατάστημά του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της πτώσης των συνδρομητών, το Netflix ανακοίνωσε την επέκτασή του στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών. Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, το Netflix σχεδιάζει να προσφέρει ad-free παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα σε συνδρομητές χωρίς επιπλέον χρέωση από το επόμενο έτος. Επομένως γίνεται πλέον αντιληπτό ότι το Netflix σκέφτεται να δημιουργήσει τα δικά του παιχνίδια, έχοντας ως βάση το ήδη υπάρχων franchise, καθώς και original παιχνίδια, τα οποία θα μπορούσαν τελικά να μετατραπούν είτε σε ταινίες είτε σε εκπομπές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.