25 Απρ 2024
READING

Τα draft ιστοριών Instagram είναι τώρα διαθέσιμα για όλους τους χρήστες 

2 MIN READ

Τα draft ιστοριών Instagram είναι τώρα διαθέσιμα για όλους τους χρήστες 

Τα draft ιστοριών Instagram είναι τώρα διαθέσιμα για όλους τους χρήστες 

Το Instagram ανακοίνωσε ότι η λειτουργία αυτή επιστρέφει και πλέον όλοι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τις ιστορίες τους στο Instagram ως προσχέδια εντός της εφαρμογής.Η επιλογή αυτή ενεργοποιείται όταν ο χρήστης αποχωρεί από το σημείο δημιουργίας Ιστοριών, στη μέση της διαδικασίας. Όταν επιλέγει να αποθηκεύσει ένα προσχέδιο Ιστορίας, μια νέα ειδοποίηση θα τον ειδοποιεί ότι τα προσχέδια Ιστοριών διαγράφονται μια εβδομάδα μετά την αποθήκευσή τους.

Έτσι, δεν θα παραμένουν εκεί για πάντα, αλλά η επιλογή αυτή παρέχει πρόσθετα περιθώρια για να συνθέτουν οι χρήστες πιο ολοκληρωμένες, επεξεργασμένες δημιουργίες, τις οποίες μπορούν στη συνέχεια να μοιραστούν την κατάλληλη στιγμή με το κοινό τους. 

Η λειτουργία θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους διαχειριστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που επιθυμούν να δημοσιεύουν σε βέλτιστες ώρες – αν και αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχει κατά κάποιο τρόπο η δυνατότητα να αποθηκεύονται και να κοινοποιούνται ιστορίες, με διαφορετικούς τρόπους, εδώ και αρκετό καιρό. 

Μέχρι τώρα, όλοι οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τις Ιστορίες τους, είτε κατεβάζοντάς τες στη συσκευή τους, είτε μέσω κάποιων εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών. Αλλά αυτά τα εργαλεία δεν είναι εγγενή στο Instagram, και γενικά δεν είναι τόσο βολικά. Έχοντας τα προσχέδιά μέσα στην εφαρμογή, οι χρήστες θα μπορούν να τα βλέπουν όπως θα εμφανίζονται στους χρήστες, ενώ θα μπορούν επίσης να αξιοποιούν το πλήρες σύνολο λειτουργιών του Instagram στη διαδικασία δημιουργίας των προσχεδίων και να δημοσιεύουν on the go μέσω της εφαρμογής. 

Έτσι, ένας άλλος τρόπος διαχείρισης της ροής δημιουργίας των ιστοριών και δημοσίευσης κατά τις βέλτιστες ώρες, ώστε να μεγιστοποιείται το engagement. Μπορεί να μην είναι μια μαζική αλλαγή, αλλά θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά σημαντική για τους διαχειριστές του Instagram που επιθυμούν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εφαρμογή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.