26 Απρ 2024
READING

Η Danone υπερασπίζεται τη δύναμη της κοινωνικής ακρόασης 

2 MIN READ

Η Danone υπερασπίζεται τη δύναμη της κοινωνικής ακρόασης 

Η Danone υπερασπίζεται τη δύναμη της κοινωνικής ακρόασης 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι εταιρείες μπορούν να παρακολουθούν τη στάση των καταναλωτών, από έρευνες μέχρι και ανατροφοδότηση από τους πελάτες.Όμως, μια μέθοδος που γνωρίζει αυξανόμενη δημοτικότητα τους τελευταίους 18 μήνες είναι το social listening, μέσω του οποίου οι marketers παρακολουθούν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για συζητήσεις που σχετίζονται με το brand ή την κατηγορία τους.

Η Danone, η πολυεθνική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από μάρκες τροφίμων όπως η Alpro, η Evian, η Volvic και η Activia, χρησιμοποιεί το social listening ως βασικό εργαλείο για να παρακολουθεί τις ταχέως μεταβαλλόμενες στάσεις των καταναλωτών και να διαμορφώνει την καινοτομία και το marketing των προϊόντων.Ενώ η Danone συλλέγει κοινωνικές πληροφορίες από το 2018, έχει γίνει ακόμη πιο συστηματική πλέον, καθώς η πανδημία έχει αλλάξει δραματικά το τοπίο των καταναλωτών.

Το 2018, η μάρκα ανέλυε 33 εκατομμύρια μηνύματα σε μεγάλες κοινωνικές πλατφόρμες. Το ποσό αυτό έχει υπερτριπλασιαστεί σε 107 εκατομμύρια.Η βαθιά κοινωνική ακρόαση επιτρέπει στην εταιρεία να αντιληφθεί σχεδόν άμεσα τι συζητούν οι άνθρωποι όταν μιλούν για αυτές τις αλλαγές στο διαδίκτυο.

Η Danone έχει μάθει πολλά μέσω της κοινωνικής ακρόασης, παρατηρώντας σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μιλούν για τα τρόφιμα, το περιβάλλον και την κοινωνική πρόοδο. Ως αποτέλεσμα, η μάρκα αναθεώρησε στοιχεία της στρατηγικής marketing της.

Σίγουρα η κοινωνική ακρόαση έχει τα ελαττώματά της και δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί το μοναδικό εργαλείο στην εργαλειοθήκη του marketer για την κατανόηση των πελατών. Όμως για τη Danone, η πρακτική αυτή βοήθησε την επιχείρηση να παραμείνει στην πρώτη γραμμή του τι είναι σημαντικό για τους καταναλωτές, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη κάθε μάρκας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.