24 Απρ 2024
READING

Τακτική BOPIS | Ένα πλεονέκτημα για τα φυσικά καταστήματα

3 MIN READ

Τακτική BOPIS | Ένα πλεονέκτημα για τα φυσικά καταστήματα

Τακτική BOPIS |  Ένα πλεονέκτημα για τα φυσικά καταστήματα

“Αγοράστε ηλεκτρονικά, παραλάβετε από το κατάστημα.”Είναι μια πολύ ισχυρή απάντηση στην απειλή που θέτει το Amazon και άλλοι έμποροι λιανικής που δραστηριοποιούνται μόνο στο διαδίκτυο. Και είναι σωτήρια σε έναν χρόνο γεμάτο ταραχές για τα περισσότερα φυσικά καταστήματα.

Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εξυπηρέτησης πελατών παρέχοντας επιλογές και κατανοώντας την επιθυμία του πελάτη να παραλάβει το προϊόν αμέσως. Είναι επίσης μια καλή μέθοδος για αυξημένα περιθώρια κέρδους, βρίσκοντας έναν τρόπο να χρησιμοποιήσει κανείς την ανυπομονησία των πελατών  προς το οικονομικό πλεονέκτημα της εταιρείας. Η εταιρεία δεν θα πληρώσει μεταφορικά και όλη την διαχείριση της αποστολής των προϊόντων. Δείχνει πώς ένας πελάτης θα χρησιμοποιήσει τη μεγαλύτερη απειλή του  λιανικού εμπορίου, το Amazon, απλά ως πηγή πληροφόρησης και όχι σαν το τελικό site που θα γίνει η πώληση, καθώς και ότι ένα ταξίδι στο κατάστημα εξακολουθεί να είναι απαραίτητο. Το πιο σημαντικό βέβαια, είναι ότι αποδεικνύει ότι σε αυτήν την εποχή της διαδικτυακής διαταραχής, η ύπαρξη ενός φυσικού καταστήματος με παρουσία μπορεί να είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα. Αλλά σίγουρα, ο ρόλος που παίζει το κατάστημα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Η αγορά από το διαδίκτυο και παραλαβή από το κατάστημα, επίσης γνωστό ως σύστημα BOPIS, buy online pick in store, είναι κάτι που όλοι οι παραδοσιακοί λιανοπωλητές πρέπει να δώσουν προσοχή και να προσπαθήσουν να μιμηθούν. Το BOPIS είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους οι λιανοπωλητές μπορούν να διαφοροποιήσουν και να ανταγωνιστούν το Amazon και άλλα μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η έννοια της υπηρεσίας έχει αντικατασταθεί από εκείνη της ευκολίας. Με σημαντικό περιθώριο, οι καταναλωτές μας έχουν δείξει ξανά και ξανά ότι επιθυμούν την ευκολία και αυτό συχνά σημαίνει έναν τρόπο αποφυγής της ταλαιπωρίας της μετάβασης σε ένα πραγματικό κατάστημα, όταν ήδη γνωρίζουν τι θέλουν.

Τα περισσότερα καταστήματα πέτυχαν, παρέχοντας το αντίθετο της ευκολίας. Το λιανικό εμπόριο στο διαδίκτυο, ωστόσο, έχει εκπαιδεύσει τους αγοραστές να εκτιμήσουν την ευκολία τους πάνω από τις υπόλοιπες εμπειρίες και  αυτό το αγκαλιάζουν. Η έρευνα δείχνει ότι η αφοσίωση στο Amazon και στο ηλεκτρονικό εμπόριο γενικότερα – δεν δείχνει βαθιά αγάπη για το εμπορικό σήμα του Amazon αυτό καθ´αυτό, αλλά την ανακούφιση από το βάρος που δεν ήθελαν ποτέ να έχουν οι καταναλωτές.

Με άλλα λόγια, τα καταστήματα πρέπει να εξελιχθούν ουσιαστικά, σε κέντρα ολοκλήρωσης  παραγγελιών για να ικανοποιήσουν την ευκαιρία της τακτικής BOPIS. Τα καταστήματα έχουν ήδη κάνει το δύσκολο κομμάτι: έχουν επενδύσει σε φυσική υποδομή, καταστήματα με στρατηγική γεωγραφική κατανομή και η έρευνα δείχνει ότι οι καταναλωτές θα μπορούσαν  να είναι πολύ ανοιχτοί στην έννοια BOPIS.Αυτό που χρειάζεται είναι ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης για τον ρόλο του καταστήματος και τις ανάγκες των καταναλωτών που μπορείς να καλύψει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.