18 Απρ 2024
READING

Τα έσοδα της Crocs σχεδόν διπλασιάστηκαν καθώς ο τομέας του DTC και της χονδρικής απογειώνονται

3 MIN READ

Τα έσοδα της Crocs σχεδόν διπλασιάστηκαν καθώς ο τομέας του DTC και της χονδρικής απογειώνονται

Τα έσοδα της Crocs σχεδόν διπλασιάστηκαν καθώς ο τομέας του DTC και της χονδρικής απογειώνονται

Η Crocs κατέγραψε τρίτο συνεχές τρίμηνο με έσοδα ρεκόρ, τα οποία αυξήθηκαν κατά 93% σε ετήσια βάση, δηλαδή 640,8 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδα αυτού του τριμήνου αυξήθηκαν και κατά 78,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019. Καθώς η μάρκα παπουτσιών ακολουθεί μια στρατηγική με ψηφιακή εστίαση, οι ψηφιακές πωλήσεις αυτό το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 25,4% και αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 36% των συνολικών εσόδων.

Οι απευθείας πωλήσεις προς τους καταναλωτές αυξήθηκαν κατά 78,6% και οι χονδρικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 112,1%. Η Crocs ανακοίνωσε, επίσης, ότι έχει θέσει ως στόχο τις μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην επιχείρησή της έως το 2030, με ένα σχέδιο που επικεντρώνεται στα συστατικά, τη συσκευασία, τη χρήση πόρων και το προϊόν μετά τον κύκλο ζωής του.

Με μια ενισχυμένη στρατηγική Direct To Consumer και marketing που βασίζεται σε influencers, διασημότητες και συνεργασίες, η Crocs σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Με την μάρκα της να βρίσκεται σε άνοδο, η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα νομικές επιθέσεις σε άλλες που κατηγορεί ότι αντιγράφουν τα σχέδιά της. Σε μια αγωγή τον Ιούλιο, η Crocs κατονόμασε περισσότερες από δώδεκα εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Walmart και Hobby Lobby, που ισχυρίζεται ότι παραβίασε το στυλ του εμπορικού σήματος, συμπεριλαμβανομένων των «3D Marks».

Από το έτος έναρξης της εταιρείας, το 2002, η Crocs έχει καταφέρει να φτάσει από ετήσιες πωλήσεις 24.000 δολαρίων σε πωλήσεις 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020. Σήμερα, η εταιρεία αναζητά μια ψηφιακή οδό προς την αγορά, σε συνδυασμό με συνεχή ανάπτυξη στο κανάλι DTC της .

Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων, η εταιρεία έδειξε, επίσης, τις συνεργασίες της με μάρκες και διασημότητες που βοηθούν στη δημιουργία φήμης γύρω από την Crocs. Στο τρίτο τρίμηνο, οι συνεργασίες περιελάμβαναν την Balenciaga, τη ρωσική rave μπάντα Little Big, τη νοτιοκορεάτικη μάρκα σνακ Nongshim και το London Skate Palace Skateboards.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι η επιτυχία που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν το αποτέλεσμα της ανανέωσης της εταιρείας από την αρχή έως το τέλος της χρονιάς. Ενώ κάθε επιχειρησιακή και οικονομική πτυχή αναθεωρήθηκε, η επιτυχία στα προϊόντα, το marketing και την ψηφιακή διανομή, κατάφερε να φέρει την ανάπτυξη για την εταιρεία.

Με τις αυξανόμενες πωλήσεις, η μάρκα επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα. Καθώς στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η Crocs σημείωσε στην παρουσίασή της ότι το 85% των προϊόντων της πωλήθηκαν χωρίς κουτιά παπουτσιών πέρυσι, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος συσκευασίας και του αποτυπώματος άνθρακα ανά ζεύγος των παπουτσιών της. Η εταιρεία ολοκληρώνει, επίσης, μια πιο βιώσιμη έκδοση του υλικού που χρησιμοποιεί στα παπούτσια της (Croslite) και εξετάζει μια κυκλική αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς και προγράμματα ανακύκλωσης και επανεμπορίου για τα παπούτσια της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.