Έρευνα | Ο διαδικτυακός retailer με τις περισσότερες αναζητήσεις

Η κυριαρχία του Amazon στο ηλεκτρονικό εμπόριο των Η.Π.Α. επεκτείνεται, κατέχοντας την πρώτη θέση στο top five των κορυφαίων αναζητήσεων του Google. Σύμφωνα με στοιχεία της διαδικτυακής πλατφόρμας «DealDrop», τους τελευταίους 12 μήνες, το Amazon έχει κατά μέσο όρο 133 εκατομμύρια Google searches το μήνα στις ΗΠΑ. Το Walmart κατέχει την δεύτερη θέση με μέσο όρο 6,85 εκατομμύρια μηνιαίες αναζητήσεις στο Google για τις ΗΠΑ. Το Home Depot έχει 4,69 εκατομμύρια αναζητήσεις, το Target 3,31 εκατομμύρια αναζητήσεις και το Best Buy 2,76 εκατομμύρια αναζητήσεις.

Ειδικότερα η πλατφόρμα DealDrop πραγματοποίησε έρευνα αποτελούμενη από 3.001 Αμερικανούς καταναλωτές σχετικά με τις προτιμήσεις των αγορών τους. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι το (37%) προτιμά να ψωνίζει στα φυσικά καταστήματα παρά στο διαδίκτυο. Το (22%) επιλέγει το Amazon για τις αγορές του συγκριτικά με άλλα site ηλεκτρονικού εμπορίου και το (19%) προτιμά να ψωνίζει στο διαδίκτυο παρά στα φυσικά καταστήματα. Ακόμη το (13%) των ερωτηθέντων πραγματοποιεί τις αγορές του στο διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ το (21%) σπαταλούν περισσότερα χρήματα σε διαδικτυακές αγορές, απ’ ότι σε αγορές στα καταστήματα. 

Εξίσου σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η ηλικία. Η πλατφόρμα DealDrop διαπίστωσε ότι οι προτιμήσεις των αγορών διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία. Για παράδειγμα, οι ερωτηθέντες ηλικίας 35-44 ετών είναι πιο πιθανό να διαθέσουν χρήματα για αγορές στο διαδίκτυο, με το ένα τέταρτο να ισχυρίζεται ότι ξοδεύει περισσότερα στο διαδίκτυο σε σύγκριση με τα φυσικά καταστήματα. Αυτός ο αριθμός μειώθηκε σε λίγο πάνω από 17% για την ηλικιακή κατηγορία 55 έως 64 ετών. Λίγο χαμηλότερο είναι το ποσοστό προτιμήσεων για ανθρώπους ηλικίας 55-64.Επίσης, οι ερωτηθέντες ηλικίας 25-34 ετών (23%) του δείγματος, είναι οι πιο πιθανό στις ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν κάποια διαδικτυακή αγορά, ενώ μόλις το (17%) των ατόμων ηλικίας 45-54 ετών έχουν ακριβώς την ίδια άποψη. 

Η πλατφόρμα DealDrop πραγματοποίησε μελέτη σχετικά με το ποσοστό των πωλήσεων των ΗΠΑ, οι οποίες πραγματοποιούνται online. Συγκεκριμένα το 2020, τα δεδομένα της DealDrop αποδεικνύουν ότι 227,5 εκατομμύρια Αμερικανοί ηλικίας πάνω από 14 ετών πραγματοποίησαν τις αγορές τους στο διαδίκτυο. Ο συγκεκριμένος αριθμό αναμένεται να αυξηθεί στα 230,5 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2021. Πράγμα που σημαίνει ότι από τον αμερικανικό πληθυσμό ηλικίας 14 ετών και άνω, 268 εκατομμύρια άτομα, (86%) του δείγματος θα πραγματοποιήσει τις αγορές του online το 2021. Ακόμη, το 4ο τρίμηνο του 2020, το (14%) των συνολικών αγορών πραγματοποιήθηκε online στις ΗΠΑ, το οποίο διπλασιάστηκε σε σχέση με εκείνο του 2015, καθώς κυμαίνονταν μόλις στο (7,5%).