26 Απρ 2024
READING

Η μόδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων 

2 MIN READ

Η μόδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων 

Η μόδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων 

Η μόδα παίζει σημαντικό αναπόσπαστο ρόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η υπερηφάνεια για τις εθνικές στολές, ιδίως από χώρες με παγκοσμίως αναγνωρίσιμες μάρκες και σχεδιαστές, είναι αναπόσπαστο μέρος του ανταγωνισμού και της εκπροσώπησης. Οι Armani, Lacoste, Ralph Lauren, Skims, Adidas και Nike είναι μερικές μόνο από τις μάρκες που ντύνουν τους αθλητές και μετατρέπουν τους αγώνες σε μια πραγματική πασαρέλα.

Συμμετέχουν επίσης εταιρείες όπως η H&M, η Levi’s, η Louboutin, η Stella McCartney και η Valentino, οι οποίες έχουν αναλάβει να σχεδιάσουν τις στολές των ομάδων των χωρών τους. 

Το ντύσιμο των Ολυμπιονικών αποτελεί τόσο μια οικονομική ευκαιρία πωλήσεων όσο και μια ευκαιρία marketing για τις μάρκες μόδας, κερδίζοντας παγκόσμια δημοσιότητα και αναγνώριση της μάρκας για τα επόμενα χρόνια. Η καναδική εταιρεία Roots φέρεται να πούλησε 25.000 μπερέδες, αφού έντυσε τους αθλητικούς ήρωες της Αμερικής με τα πουλόβερ και τα καπέλα της το 2002. 

Οι συμφωνίες για την ένδυση ομάδων, από την κολύμβηση και τον στίβο μέχρι την πυγμαχία, την ξιφασκία, το σκι και το τένις, είναι πολύπλοκα συμβόλαια και συχνά απαιτούν την καταβολή δικαιωμάτων στην Ολυμπιακή Επιτροπή, εάν το περιβόητο λογότυπό της είναι ορατό στο σχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ralph Lauren θα καταβάλει φέτος ένα ποσοστό δικαιωμάτων 10% στην Επιτροπή για τα εμπορεύματα που φέρουν το σήμα της. 

Το καλοκαιρινό κλίμα της Ιαπωνίας δεν είναι κατάλληλο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 

Το ντύσιμο των αθλητών στην αποπνικτική ζέστη του Τόκιο δεν είναι εύκολο. Ο Ralph Lauren για την ομάδα της Αμερικής σχεδίασε ένα πατενταρισμένο μπουφάν ψύξης που διαθέτει μια αυτορυθμιζόμενη συσκευή ελέγχου της θερμοκρασίας στο ένδυμα. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε αυτή την εβδομάδα πολλαπλές προειδοποιήσεις για θερμοπληξία. Οι ζεστές κλιματολογικές συνθήκες της Ιαπωνίας δεν είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για υπαίθριες εκδηλώσεις και η ζέστη προσθέτει άλλη μια επιπλοκή σε μια ήδη ταραχώδη Ολυμπιάδα που έχει επηρεαστεί τόσο πολύ από την πανδημία. 

Marketing χωρίς κοινό 

Πολλές μάρκες μόδας και διαφημιστές είχαν ήδη δεσμευτεί για την παρουσία τους στο marketing κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων πριν από την εκδήλωση της πανδημίας. Αλλά χωρίς φυσικό κοινό τα στάδια θα είναι άδεια και οι μάρκες αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν στρατηγικές ψηφιακού περιεχομένου για να αντικαταστήσουν τυχόν φυσικές διαφημίσεις. Οι διαφημιστικές εταιρείες υπολογίζουν ότι οι φετινοί αγώνες θα παραμείνουν ένα από τα πιο δημοφιλή αθλητικά γεγονότα στον κόσμο, με εκατομμύρια ανθρώπους να αναμένεται να συντονιστούν διαδικτυακά και τηλεοπτικά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.