24 Απρ 2024
READING

Το Apple Music φέρνει τον ήχο και το streaming χωρίς απώλειες στο Android 

2 MIN READ

Το Apple Music φέρνει τον ήχο και το streaming χωρίς απώλειες στο Android 

Το Apple Music φέρνει τον ήχο και το streaming χωρίς απώλειες στο Android 

Σπάνια κάποιος θα αγοράσει ένα τηλέφωνο Android, αλλά θα χρησιμοποιεί το Apple Music. Τον περασμένο μήνα στο WWDC, η Apple παρουσίασε μια δωρεάν ενημερωμένη έκδοση για τους συνδρομητές του Apple Music που πρόσθεσε ροή ήχου χωρίς απώλειες και χωρικό ήχο με υποστήριξη Dolby Atmos. Τώρα, οι χρήστες Android μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε αυτές τις λειτουργίες. 

Πέρυσι, η Google έκλεισε την εφαρμογή Google Play Music με σκοπό οι χρήστες να μεταβούν στο YouTube Music. Ορισμένοι μακροχρόνιοι οπαδοί του Android εξακολουθούν να είναι δυσαρεστημένοι από αυτή την απόφαση και δεν αισθάνονται ότι το YouTube Music είναι αντάξιο – αλλά για τους μουσικόφιλους, αυτές οι ενημερώσεις του Apple Music μπορεί να αποτελέσουν αυτό που χρειάζεται για να τους κάνει να αλλάξουν. Ωστόσο, δεν υποστηρίζουν ακόμα όλες οι συσκευές Android το Atmos. 

Το Apple Music δεν είναι η μόνη πλατφόρμα streaming που αναβαθμίζει την ποιότητα του ήχου της. Την ίδια ημέρα που η Apple ανακοίνωσε τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά ήχου της στο WWDC, η Amazon Music ανακοίνωσε επίσης ότι θα υποστηρίζει streaming χωρίς απώλειες και χωρικό ήχο με τη λειτουργία Atmos. Όπως και η Apple, η Amazon προσφέρει αυτές τις βελτιώσεις χωρίς επιπλέον κόστος για τους συνδρομητές. Το Spotify σχεδιάζει να λανσάρει επίσης μια λειτουργία ήχου χωρίς απώλειες, που θα ονομάζεται HiFi, αλλά θα είναι μια πρόσθετη υπηρεσία premium και όχι μια δωρεάν αναβάθμιση όπως το Apple Music ή το Amazon Music. Το YouTube Music δεν προσφέρει ακόμη μια ανάλογη λειτουργία. 

Επί του παρόντος, το Spotify ηγείται της βιομηχανίας streaming με 158 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή. Για λόγους σύγκρισης, το Apple Music είχε 60 εκατομμύρια συνδρομητές τον Ιούνιο του 2019 και το Amazon Music 55 εκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2020, αλλά και οι δύο εταιρείες δεν έχουν μοιραστεί ενημερωμένους αριθμούς από τότε- το YouTube Music έχει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια χρήστες επί πληρωμή. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.