Η Victoria Secret απομακρύνεται από τα παραδοσιακά εμπορικά κέντρα 

Ο γνωστός οίκος εσωρούχων πρόκειται να αυτνομηθεί από την L Brands, δρώντας πλέον ανεξάρτητα στον χώρο μέσα στη διάρκεια του επόμενου μήνα ως Victoria’s Secret & Co. Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μέρος της στρατηγικής του, να απομακρυνθεί από τα παραδοσιακά εμπορικά κέντρα. 

Κατά τη διάρκεια μιας virtual παρουσίασης επενδυτών ο διευθύνων σύμβουλος της Victoria’s Secret & Co. εξήγησε ότι ο γνωστός retailer σχεδιάζει να ενεργήσει διαφορετικά στο χώρο, δοκιμάζοντας την δημιουργία καταστημάτων του μέλλοντος σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες το φετινό φθινόπωρο. Θα δημιουργηθούν δοκιμαστικά 10 επιπλέον νέες θέσεις καταστημάτων κατά τη διάρκεια του 2022, οι περισσότερες εκ των οποίων θα βρίσκονται εκτός εμπορικών κέντρων. 

Τα μελλοντικά καταστήματα της Victoria’s Secret θα προσφέρουν βελτιωμένη εξυπηρέτηση πελατών, θα έχουν μοντέρνα και θηλυκή αίσθηση συνδυάζοντας επίσης ένα εκλεπτυσμένο μοντέλο στελέχωσης. Στόχος της εταιρείας μεσώ των νέων καταστημάτων, είναι να μειωθεί σημαντικά το κόστος. Επιπλέον ο γνωστός οίκος βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης και ανακαίνισης των είδη υπαρχόντων καταστημάτων κάνοντάς τα πιο ελκυστικά στο καταναλωτικό κοινό. Το μαύρο χρώμα αντικαθίσταται με λευκά στοιχεία και τόνους, διότι προσπαθεί να απομακρύνει τόσο τη σεξιστική του εικόνα και διάθεση όσο και κάθε στοιχείο body-shaming. Παράλληλα διευρύνει τα νούμερα των εσωρούχων, προωθώντας το diversity και κάνοντας embrace κάθε σωματότυπο, επιλέγοντας μοντέλα plus size. 

H Victoria’s Secret εδώ και χρόνια μειώνει το χαρτοφυλάκιο των καταστημάτων της ιδίως στη Βόρεια Αμερική και εστιάζει στις επενδύσεις πιο κερδοφόρων καταστημάτων. Για αυτό τον λόγο η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν ιδιαιτέρως απαραίτητη καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές μετατοπίζουν τις δαπάνες τους στις online αγορές. Η εταιρεία κατείχε 1.143 καταστήματα το 2018, ενώ σήμερα κατέχει μόλις 867.

Καθώς οι τοποθεσίες των καταστημάτων εκτός των εμπορικών κέντρων διευρύνονται, η Victoria’s Secret πιθανότατα να διατηρήσει κάποια από τα καταστήματά της, αυστηρά σε ανοιχτά εμπορικά κέντρα με καλύτερη απόδοση. Ειδικότερα περίπου το (26%) των τοποθεσιών της Victoria’s Secret στη Βόρεια Αμερική βρίσκονται επί του παρόντος στα λεγόμενα εμπορικά κέντρα κατηγορίας A, με τις περισσότερες πωλήσεις. Το (37%) βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα κατηγορίας B, το (13%) σε εμπορικά κέντρα κατηγορίας C και το (24%) σε άλλα είδη ακινήτων.

Η Victoria’s Secret σίγουρα δεν είναι ο πρώτος retailer, ο οποίος χρησιμοποίησε μια στρατηγική απομάκρυνσης από τα κλειστά εμπορικά κέντρα. Με παρόμοιο τρόπο έπραξε και η εταιρεία ενδυμάτων Gap, δηλώνοντας ότι το (80%) των πωλήσεών της προέρχονται εκτός των καταστημάτων των κλειστών εμπορικών κέντρων. Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Macy’s βρίσκεται στη διαδικασία ανοίγματος καταστημάτων σε μικρότερες τοποθεσίες εκτός εμπορικών κέντρων.