19 Απρ 2024
READING

Το Shopping Tab του Google γεφυρώνει το «χάσμα» μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων 

3 MIN READ

Το Shopping Tab του Google γεφυρώνει το «χάσμα» μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων 

Το Shopping Tab του Google γεφυρώνει το «χάσμα» μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων 

Το Google αναπτύσσει καινούριες υπηρεσίες και διευκολύνει τους καταναλωτές να βρίσκουν εκπτωτικά αντικείμενα στην πλατφόρμα του. Από τις 21 Ιουλίου, ο τεχνολογικός γίγαντας παρέχει μία νέα δυνατότητα, εμφανίζοντας διάφορες προσφορές απευθείας στην νέα καρτέλα Shopping, η οποία βρίσκεται μέσα στο περιβάλλον του Google.

Για παράδειγμα, εάν ένας καταναλωτής κάνει searching για σακίδια πλάτης, μπορεί να πραγματοποιεί αναζήτηση στην νέα αυτή ενότητα, η οποία θα οργανώνει και θα παρουσιάζει προτάσεις σε ανταγωνιστικές τιμές ή εκπτώσεις από retailers στο διαδίκτυο, συγκεντρώνοντάς τες όλες ταυτόχρονα σε ένα σημείο. 

Ξεκινώντας από τον Οκτώβριο του 2021, οι καταναλωτές που θα πραγματοποιούν τις αγορές τους μέσω Google Search, θα έχουν την δυνατότητα να ανακαλύπτουν τις πιο δημοφιλείς προσφορές και εκπτώσεις, κατά τη διάρκεια των μεγαλύτερων retail sales events όπως είναι το Black Friday και το Cyber ​​Monday. Όταν οι καταναλωτές θα αναζητούν τις προσφορές των συγκεκριμένων εκδηλώσεων, θα μεταβαίνουν σε μια νέα ενότητα, στην οποία θα υπάρχουν οι σχετικές προσφορές και εκπτώσεις συνδυαστικά με επιπλέον πληροφορίες για τα αγαθά ή τις υπηρεσίες που βρίσκονται προς πώληση. 

Πράγματι το 2020, το Google επέκτεινε και διεύρυνε τις προωθητικές του ενέργειες. Αναλυτικότερα όσον αφορά τους καταναλωτές άρχισε να τους δίνει την ικανότητα να ανακαλύπτουν και να συγκρίνουν πολύ πιο εύκολα και γρήγορα προνομιακές τιμές προϊόντων τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα πλησιέστερα καταστήματα. Όσον αφορά τους retailers κατέστη δωρεάν η πώληση των αγαθών τους στο Google. Με άλλα λόγια τόσο οι προωθητικές ενέργειες όσο και προσφορές στο Merchant Center θα εμφανίζονται αυτόματα στο καταναλωτικό κοινό, το οποίο έχει πραγματοποιήσει  αναζήτηση μέσω του Shopping tab, ανεξάρτητα από το αν οι επιχειρήσεις διαφημίζονται στο Google. Επίσης, οι συγκεκριμένες προσφορές θα αρχίσουν να εμφανίζονται και στην κύρια σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης μέσα στους επόμενους μήνες. Οι προσφορές θα εμφανίζονται με βάση διάφορων παραγόντων, όπως είναι η έκπτωση, η δημοτικότητα του προϊόντος αλλά και η δημοτικότητα του site. 

Ακόμη το Google δοκιμάζει μια νέα εμπειρία αγορών, η οποία επιτρέπει στους θεατές να πραγματοποιούν αγορές στο YouTube. Αυτή η δοκιμή ήταν για πρώτη φορά διαθέσιμη σε βίντεο κατηγορίας demand, προσφέροντας αυτήν την εμπειρία κατά τη διάρκεια διάφορων livestreams, στα οποία συμμετέχουν δημιουργοί περιεχομένου και brands. Επομένως, εάν ένας καταναλωτής παρακολουθεί ένα livestream στο YouTube, έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί και να αγοράσει προϊόντα σε πραγματικό χρόνο.

Όσον αφορά τον τομέα των αγορών, αποτελεί γεγονός οι άνθρωποι αναζητούν ολοένα και περισσότερους τρόπους ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των αναζητήσεων για εκπτώσεις έχει αυξηθεί κατά (50%), σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τόσο με την περίοδο της επιστροφή στις σχολικές αίθουσες, όσο και με την περίοδο των χριστουγεννιάτικων αγορών να πλησιάζουν, αποτελεί γεγονός ότι καταναλωτές θα αναζητούν προϊόντα σε προνομιακές τιμές και οι επιχειρήσεις θα αναζητούν τρόπους ώστε να προβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα προϊόντα τους μέσω προσφορών και εκπτώσεων. Έτσι ο λόγος, για τον οποίο δημιουργούνται νέα εργαλεία είναι η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των καταναλωτών που αναζητούν συμφέρουσες προσφορές και των επιχειρήσεων που επιθυμούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.