20 Απρ 2024
READING

Νέες χρήσιμες λειτουργίες προστίθενται στο Google Maps

3 MIN READ

Νέες χρήσιμες λειτουργίες προστίθενται στο Google Maps

Νέες χρήσιμες λειτουργίες προστίθενται στο Google Maps

Η Google συνεχίζει να εργάζεται στο Google Maps, καθώς η εφαρμογή δεν θα οδηγεί μόνο ένα χρήστη με ασφάλεια και με ταχύτητα από το σημείο Α στο σημείο Β, αλλά και θα του δείχνει πού να πάει, να μείνει, να φάει και πολλά άλλα μόλις φτάσει στο σημείο B. Η Google ανακοίνωσε ορισμένες νέες δυνατότητες για τους Maps που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους χρήστες να αντιμετωπίσουν μερικές από τις δυσκολίες του ταξιδιού, είτε πρόκειται για την καθημερινή μετακίνηση στο γραφείο και το σουπερμάρκετ, είτε πρόκειται για διακοπές.

Οι νέες δυνατότητες για το Google Maps περιλαμβάνουν και μια που θα είναι χρήσιμη για άτομα που μετακινούνται συχνά για τη δουλειά τους. Εάν τυχαίνει να βασίζονται στη δημόσια συγκοινωνία για το μεγαλύτερο μέρος των διαδρομών τους, μπορούν τώρα να μάθουν πόσο γεμάτο θα είναι το μετρό, το λεωφορείο ή το τρένο τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα που δεν τους αρέσει να μπαίνουν σε ΜΜΜ γεμάτα από κόσμο.

Εάν οι Google Maps τους ενημερώνουν ότι θα πρέπει να περιμένουν μια στριμωγμένη διαδρομή, μπορούν να περιμένουν το επόμενο μετρό, λεωφορείο ή τρένο, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν με περισσότερο χώρο και ησυχία. Οι πληροφορίες υπολογίζονται χρησιμοποιώντας μηχανική εκμάθηση AI και σύντομα θα επεκταθούν ώστε να καλύπτουν περισσότερες από 10.000 σημεία κυκλοφορίας σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στη Νέα Υόρκη και το Σίδνεϊ, η Google δοκιμάζει την κυκλοφορία αυτών των πληροφοριών για τα επιμέρους βαγόνια στα τρένα. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες του Google Maps να επιλέξουν πού να στέκονται στην πλατφόρμα για να βρουν το λιγότερο γεμάτο μέρος του τρένου.

Με νέες μεταλλάξεις COVID όπως η Delta να διατηρούν ζωντανή την πανδημία, η Google γνωρίζει ότι είναι ακόμα σημαντικό για τους ανθρώπους να γνωρίζουν τα τελευταία νέα σχετικά με τη COVID-19. Το πεδίο COVID στους Χάρτες Google θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει στην περιοχή του χρήστη σχετικά με τον COVID, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών που πρέπει να γνωρίζει και των τοπικών πόρων που μπορεί να βρει χρήσιμους.

Με τις νέες λειτουργίες πριν φύγει κάποιος για τον προορισμό του, μπορεί να μεταβεί στο Google Maps, να αναζητήσει τον προορισμό του και να μετακινηθεί προς τα κάτω στο Business Profile για να δει πόσο απασχολημένο είναι το μέρος αυτήν τη στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προσαρμόσει τα σχέδιά του εάν ο προορισμός του είναι γεμάτος από πλήθος. Ορισμένες επιχειρήσεις επιτρέπουν στους χρήστες να προγραμματίσουν ένα ραντεβού μέσω του Google Maps. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να αναζητήσουν την επιχείρηση, να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα και να κλείσουν την ώρα. Μπορούν να κάνουν αλλαγές και να διαχειριστούν τα ραντεβού τους μέσω της καρτέλας Saved της εφαρμογής.

Οι Google Maps σύντομα θα επιτρέπουν στους χρήστες να κοιτάξουν πίσω για να προγραμματίσουν μπροστά. Όλοι οι χρήστες Android μπορούν να χρησιμοποιήσουν την καρτέλα Trips για να επισκεφθούν ξανά τα προηγούμενα ταξίδια. Η Google σημειώνει ότι μπορούν να εξαγάγουν αυτές τις πληροφορίες και να μοιραστούν τα προηγούμενα ταξίδια τους με άλλους.

Το Business Profile θα εμφανίσει επίσης τις ώρες λειτουργίας μιας τοποθεσίας, τις τρέχουσες προφυλάξεις ασφαλείας κατά της COVID-19, τα δημοφιλή πιάτα και τις κριτικές. Μιλώντας για πιάτα, πατώντας σε προτροπές στο Google Maps, οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες για οποιοδήποτε εστιατόριο, συμπεριλαμβανομένου του μέσου εύρους τιμών του εστιατορίου. Τέλος, το Google Maps θα επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν για πράγματα όπως στάθμευση ή δημόσια συγκοινωνία απευθείας από την εφαρμογή. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.