24 Απρ 2024
READING

3 ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία  

3 MIN READ

3 ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία  

3 ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία  

Το ένα τέταρτο των ατόμων άνω των 50 ετών αντιμετώπισε προβλήματα πρόσβασης σε διαδικτυακές υπηρεσίες 

Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις (27%) ανθρώπους ηλικίας άνω των 50 ετών αντιμετώπισαν προβλήματα πρόσβασης σε διαδικτυακές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Από αυτούς που αντιμετώπισαν προβλήματα, το 31% είχε πρόβλημα να γνωρίζει τι να πατήσει. 

Σχεδόν οι μισοί από όλους τους χρήστες διαπίστωσαν επίσης ότι οι σύνδεσμοι σε ορισμένες ιστοσελίδες δεν λειτουργούσαν (46%) και το 63% των χρηστών που αντιμετώπισαν προβλήματα θεώρησαν την οπτική διάταξη και τον σχεδιασμό των ιστοσελίδων υπερβολικά περίπλοκο. 

Η ανάγνωση του κειμένου στους δικτυακούς τόπους ήταν επίσης μια πρόκληση, με το 20% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι θα προτιμούσε μεγαλύτερο κείμενο. Σχεδόν το ένα τέταρτο (22%) πρότεινε ότι το κείμενο που χρησιμοποιείται στους δικτυακούς τόπους θα μπορούσε να είναι ευκολότερα κατανοητό. 

Μελέτη της Aviva διαπιστώνει ότι σχεδόν οι μισοί υποφέρουν από επαγγελματική εξουθένωση που σχετίζεται με τον Covid

Σχεδόν οι μισοί (47%) εργαζόμενοι είναι λιγότερο εστιασμένοι στην καριέρα τους λόγω του Covid, ενώ δύο στους πέντε δηλώνουν ότι δεν μπορούν ποτέ να αποσυρθούν από τη δουλειά, σύμφωνα με έρευνα της Aviva. 

Ένα άλλο αποτέλεσμα της εργασιακής κουλτούρας της συνεχούς απασχόλησης που συνεπάγεται η εργασία από το σπίτι είναι ότι το 40% των εργαζομένων ανησυχεί για επαγγελματική εξουθένωση, ενώ οι μισοί παραπονέθηκαν ότι τα όρια μεταξύ εργασίας και σπιτιού έχουν γίνει “όλο και πιο ασαφή”. 

Οι γυναίκες αποτελούν το 46% αυτού του αριθμού, σε σύγκριση με το 35% των ανδρών. Οι τελευταίοι τάσσονται περισσότερο υπέρ της πλήρους επιστροφής στο γραφείο. 

Η πανδημία μπορεί να ήταν μια συλλογική εμπειρία, αλλά ο αντίκτυπος ήταν κατακερματισμένος με πολλούς τρόπους, με τις γυναίκες ειδικά να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα έντονο στρες από το θόλωμα των ορίων μεταξύ σπιτιού και εργασίας.

Οι έμποροι σηματοδοτούν “ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων” από το 2016  

Οι επιχειρήσεις σχεδιάζουν να αυξήσουν τις προσλήψεις τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς η βρετανική οικονομία αρχίζει να ανοίγει. 

Τα τελευταία στοιχεία από την έκθεση IPA Bellwether Report, που καλύπτει το β’ τρίμηνο του 2021, δείχνουν ότι ένας αυξανόμενος αριθμός marketers αναμένει ότι η εταιρεία τους θα προβεί σε νέες προσλήψεις, γεγονός που δείχνει εμπιστοσύνη για πιθανή επέκταση των επιχειρήσεων. 

Συνολικά, ένα καθαρό ισοζύγιο 32,8% των ερωτηθέντων αναμένει αύξηση της απασχόλησης αυτό το τρίμηνο. Σχεδόν οι μισοί (42,6%) αναμένουν να δουν υψηλότερα επίπεδα προσλήψεων στην εταιρεία τους, γεγονός που σηματοδοτεί τις “ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων” από τότε που η IPA άρχισε να καταγράφει τις προοπτικές απασχόλησης το τρίτο τρίμηνο του 2016. 

Ακριβώς κάτω από τους μισούς (47,5%) δηλώνουν ότι αναμένουν να διατηρήσουν το υφιστάμενο εργατικό δυναμικό τους αυτό το τρίμηνο, ενώ μόνο το 9,8% αναμένει περαιτέρω περικοπές. Για λόγους σύγκρισης, το 12% προέβλεπε μειώσεις του προσωπικού το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ το 29,9% προέβλεπε αυξήσεις. 

Επιπλέον, η θετική ανταπόκριση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας έρχεται παρά το γεγονός ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα διαθεσιμότητας λήγει τον Σεπτέμβριο. 

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι περίπου το 90% του πάνελ της έρευνας σχεδιάζει είτε να προσλάβει περισσότερο προσωπικό είτε να διατηρήσει αμετάβλητο τον αριθμό των εργαζομένων τους κατά τους επόμενους τρεις μήνες”, αναφέρει η έκθεση. “Τα στοιχεία αυτά υποδηλώνουν ότι τα μέλη του πάνελ Bellwether προετοιμάζουν τις επιχειρήσεις τους για επέκταση”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.