27 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Εκτίμηση για πωλήσεις ρεκόρ στο “back to school” στην Αμερική

3 MIN READ

Έρευνα | Εκτίμηση για πωλήσεις ρεκόρ στο “back to school” στην Αμερική

Έρευνα | Εκτίμηση για πωλήσεις ρεκόρ στο “back to school” στην Αμερική

Σύμφωνα με νέα ετήσια έρευνα που δημοσιεύθηκαν από την National Retail Federation (NRF) και την Prosper Insights & Analytics, αποτελούμενη από 7.704 καταναλωτές που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 1 έως 8 Ιουλίου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι καταναλωτές πρόκειται να σπαταλήσουν ποσό ρεκόρ για σχολικά είδη σχολείου καθώς οι μαθητές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας. 

Πιο συγκεκριμένα οι ερωτηθέντες, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας από δημοτικό έως γυμνάσιο σχεδιάζουν να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 848,90 δολάρια για σχολικά είδη, δηλαδή αύξηση 59 δολαρίων σε σχέση με το 2020. Οι συνολικές δαπάνες των back to school αγορών αναμένεται να φθάσουν συνολικά το ποσό αξίας 37,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με τα 33,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, αποτελώντας το υψηλότερο ποσό όλων των εποχών στην ιστορία της έρευνας.

Παράλληλα οι φοιτητές κολεγίων και οι οικογένειές τους πρόκειται να διαθέσουν κατά μέσο όρο 1.200,32 δολάρια για είδη κολλεγίου ή πανεπιστημίου, αύξηση 141 δολαρίων σε σύγκριση με το 2020. Πάνω από τα μισά χρήματα της προβλεπόμενης αύξησης των δαπανών για είδη κολλεγίου, τα οποία κυμαίνονται στα 80 δολάρια οφείλονται στην άνοδο των δαπανών για ηλεκτρονικά είδη και έπιπλα. Η συνολική αξία των δαπανών για είδη κολεγίου-πανεπιστημίου αναμένεται να αγγίξει το ποσό των 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με το ποσό των 67,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2020.

Από τις αρχές Ιουλίου περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες του συνολικού δείγματος, με το ποσοστό να ανέρχεται στο (51%), έχουν ξεκινήσει να ψωνίζουν τα αντικείμενα που θα χρειαστούν όταν θα επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας. 

Κατά μέσο όρο οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι ολοκλήρωσαν μόλις το (18%) των αγορών τους για σχολικά είδη από τις αρχές Ιουλίου. Όσον αφορά το μισό δείγμα των ερωτηθέντων, οι οποίοι δε ολοκλήρωσαν ακόμη τις αγορές τους για σχολικά είδη, το (51%) υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ακριβώς τι θα χρειαστεί, ενώ το (48%) ανέφερε ότι περιμένει καλύτερες και πιο συμφέρουσες προσφορές.

Παρόλο που οι ερωτηθέντες σχεδιάζουν να διαθέσουν περισσότερα χρήματα για αντικείμενα των μαθητών σε κάθε κατηγορία, τα ηλεκτρονικά είδη και τα είδη ένδυσης σημείωσαν την υψηλότερη άνοδο. Οι ερωτηθέντες σκοπεύουν να ξοδέψουν 21 δολάρια περισσότερα κατά μέσο όρο σε ηλεκτρονικά είδη φέτος σε σύγκριση με το 2020 και 19 δολάρια επιπλέον για είδη ένδυσης. Από αυτούς που σχεδιάζουν να αγοράσουν ηλεκτρονικά είδη, οι μισοί (49%) του δείγματος σχεδιάζουν να αγοράσουν φορητό υπολογιστή και το (31%) tablet. 

Από τη μία οι πιο δημοφιλείς προορισμοί αγορών για τους καταναλωτές κατηγορίας είναι: το Διαδίκτυο (48%), τα πολυκαταστήματα (48%), τα εκπτωτικά καταστήματα (44%), τα καταστήματα ρούχων (41%), τα καταστήματα με είδη γραφείου (27%) και τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών (27%). Από την άλλη οι κορυφαίοι προορισμοί για αγορές ειδών κολεγίου είναι: το διαδίκτυο (43%), τα πολυκαταστήματα (33%), τα εκπτωτικά καταστήματα (30%), τα καταστήματα με είδη γραφείου (29%) και τα βιβλιοπωλεία (28%).

Οι καταναλωτές σπαταλούν χρήματα περισσότερα για αντικείμενα όπως είναι  τα ηλεκτρονικά είδη και τα ρούχα, καθώς σχεδιάζουν την επιστροφή των μαθητών στις δραστηριότητές τους αυτό το φθινόπωρο.Στην Ελλάδα αυτή η σχολική περίοδος θα επηρεαστεί από το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα που “έτρεξε” όλη αυτή την περίοδο και έδωσε σε χιλιάδες οικογένειες voucher για την αγορά φορητών υπολογιστών.Όμως και στην Ελλάδα φαίνεται ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά εάν βεβαίως τα σχολεία λειτουργήσουν κανονικά χωρίς προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.