23 Απρ 2024
READING

Η Toyota στο gaming

3 MIN READ

Η Toyota στο gaming

Η Toyota στο gaming

Η Toyota εγκαινίασε ένα νέο παιχνίδι με τον οργανισμό esports Gen.G. με τίτλο “Toyota Sedan: Drive Your Game”, ο διαγωνισμός διαρκεί 10 ημέρες, από τις 19 έως τις 28 Ιουλίου, και μεταδίδεται μέσω Twitch. Η καμπάνια έχει στόχο να αναδείξει τη σειρά Toyota sedan και περιλαμβάνει εννέα δημιουργούς περιεχομένου που διαγωνίζονται σε ομάδες των τριών ατόμων σε προκλήσεις στο League of Legends, το Minecraft και το Teamfight Tactics.

Ο ίδιος ο διαγωνισμός είναι ένας εικονικός αγώνας και διαθέτει παιχνιδοποιημένα στοιχεία με τα οποία οι θεατές μπορούν να αλληλεπιδράσουν συμμετέχοντας στις συζητήσεις στο Twitch και κάνοντας like και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Η Toyota έρχεται να προστεθεί σε άλλες μάρκες αυτοκινήτων που εμβαθύνουν τις δεσμεύσεις τους στα esports, την ίδια στιγμή που η μάρκα αποσύρεται από το marketing γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τελευταία προσπάθεια marketing esports της Toyota βλέπει την αυτοκινητοβιομηχανία να προσπαθεί να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους gamers. Η καμπάνια αξιοποιεί εννέα streamers περιεχομένου με ξεχωριστούς οπαδούς και τους φέρνει αντιμέτωπους μεταξύ τους σε ομάδες των τριών για να ολοκληρώσουν τις περισσότερες προκλήσεις gaming. Με τη φιλοξενία των προκλήσεων σε τρία δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια, η Toyota θα μπορούσε να επεκτείνει το κοινό της σε μια μεγαλύτερη ομάδα παικτών. Η ροή εκτείνεται επίσης σε 10 ημέρες -μια άλλη πιθανή τακτική της μάρκας για τη μεγιστοποίηση του συνολικού αριθμού προβολών. 

Τα στοιχεία αγωνιστικών παιχνιδιών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω εμπλοκή με το κοινό των esports. Για την καταγραφή της προόδου κάθε ομάδας, στο κάτω μέρος των ροών Twitch εμφανίζονται εικόνες από Toyota sedan που ολοκληρώνουν γύρους και κερδίζουν πόντους, τους οποίους οι παίκτες μπορούν να προωθήσουν στέλνοντας προσαρμοσμένα emotes Toyota sedan στις συζητήσεις. Οι θεατές μπορούν να βοηθήσουν τις ομάδες μέσω των likes και των σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- αυτές οι αλληλεπιδράσεις των θεατών θα αποτελέσουν ισχυρό παράγοντα για την ανάδειξη του νικητή, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Τα βραβεία, όπως ένα PlayStation 5 και διάφορες δωροκάρτες, χρησιμεύουν ως κίνητρα για τη συμμετοχή. 

Το “Toyota Sedan: Drive Your Game” δείχνει μια βαθύτερη δέσμευση της αυτοκινητοβιομηχανίας στα esports, καθώς το θέμα κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών που θέλουν να προσελκύσουν νεότερους καταναλωτές. Η καμπάνια ακολουθεί μια προηγούμενη σύνδεση με την Gen Z τον περασμένο Μάρτιο, κατά την οποία η Toyota φιλοξένησε έναν διαγωνισμό κατασκευής Minecraft για μια εβδομάδα. Άλλα πρόσφατα παραδείγματα από μάρκες αυτοκινήτων που στοχεύουν σε gamers περιλαμβάνουν την mobile racing challenge της Lamborghini και την crowdsourced σχεδιαστική καμπάνια της Lexus. 

Η δέσμευση της Toyota στα esports έρχεται καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία αποσύρεται από την εστίαση του αθλητικού marketing, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι συνήθως αποτελούν διαφημιστικό στόχο για την εταιρεία. Ανώτερο στέλεχος της εταιρείας επικαλέστηκε την αποδοκιμασία του τοπικού κοινού ως τον λόγο που η εταιρεία αποσύρει τις τηλεοπτικές διαφημίσεις που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, σύμφωνα με το Reuters. Η Toyota είναι ένα από τα flagships του marketing των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα εν μέσω της αποδοκιμασίας των Ιαπώνων πολιτών, καθώς τα κρούσματα COVID ανεβαίνουν στη χώρα. Παρά το γεγονός ότι ανταποκρίθηκαν σε αυτά τα εμπόδια -συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης θεατών που εφαρμόστηκε πρόσφατα- με ανάμεικτες κριτικές, άλλοι διαφημιστές παραμένουν στη θέση τους. 

Η απόσυρση της εταιρείας από έναν παραδοσιακά δημοφιλή τομέα του αθλητισμού, την ώρα που δεσμεύεται σε ένα νέο κανάλι, αποτυπώνει τις αυξανόμενες δυνατότητες των esports ως πλατφόρμα αθλητικού marketing. Το Twitch, το οποίο ανήκει στο Amazon και είναι ο πιο δημοφιλής ιστότοπος για streaming βιντεοπαιχνιδιών, επενδύει επί του παρόντος τις προσπάθειές του στη διαφοροποίηση του περιεχομένου του μέσω νέων συνεργασιών με brands, καθώς επιδιώκει να αξιοποιήσει τα πανδημικά κέρδη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.