18 Απρ 2024
READING

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αυξήσει πολύ τις αμοιβές του μετά την φετινή του χρονιά

3 MIN READ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αυξήσει πολύ τις αμοιβές του μετά την φετινή του χρονιά

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αυξήσει πολύ τις αμοιβές του μετά την φετινή του χρονιά

Είναι πλέον αδιαμφησβήτητο ότι ο Greek Freak είναι από τους πιο αγαπητούς παίκτες του NBA. Δεν μπορεί κάποιος να μισεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Συνειδητά ή υποσυνείδητα, ο καθένας πλέον θα πρέπει να θαυμάζει αυτόν τον αστέρα του NBA, ο οποίος τα ξημερώματα της Τετάρτης κατάφερε να φέρει το πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι, μετά από 50 χρόνια, κερδίζοντας τους Phoenix Suns και πετυχαίνοντας, μάλιστα, 50 πόντους.

Ας ξεκινήσουμε με τον λιγότερο εντυπωσιακό λόγο που ο Γιάννης κατατάσσεται μπροστά από τους Damian Lillard, Zion Williamson, Steph Curry, Nikola Jokic και οποιονδήποτε άλλο στην κατηγορία με τους πιο αγαπητούς παίκτες. Στα 26 του έχει ήδη βγει δύο φορές ο πολυτιμότερος παίκτης του NBA και η σωματοδομή του είναι εξωπραγματική.

Οι Suns το κατάλαβαν καλά αυτό. Στο Game 3, ο Γιάννης έκανε έναν εντυπωσιακό στροβιλισμό και με κάποιο τρόπο μπλόκαρε το κάρφωμα του Deandre Ayton κοντά στο τελευταίο λεπτό που θα σφράγιζε τη νίκη. Στη συνέχεια, υπήρξε το Game 5 στο Phoenix, όπου ο Jrue Holiday έκλεψε την μπάλα για τους Bucks με 13 δευτερόλεπτα να απομείνουν και έδωσε μια τέλεια πάσα στον Γιάννη για κάρφωμα και προβάδισμα 3-2 στη σειρά.

Η μόνη ορατή αδυναμία του Greek Freak είναι στις ελεύθερες βολές. Μερικές φορές τις βάζει. Πολλές φορές, δεν το κάνει. Αλλά αν ο Γιάννης μπορούσε να βάζει με άνεση και τις βολές, πλέον θα μιλούσαμε για κάτι παραπάνω από έναν υπερπαίκτη του NBA. 

Το Forbes κατέταξε τον Γιάννη 19ο για το 2021 μεταξύ των υψηλότερων αμειβόμενων αθλητών στον κόσμο, με 47 εκατομμύρια δολάρια. Πολλά από αυτά ήρθαν πριν από οκτώ μήνες, όταν υπέγραψε ένα πενταετές συμβόλαιο αξίας 228 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Bucks.Παρόλα αυτά και μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της πορείας του Γιάννη το 2021 οι αμοιβές του μπορούν να εκτοξευτούν αφού συγκαταλέγεται πλέον στους μεγαλύτερους παίκτες διαχρονικά στην ιστορία του basket.

Εκτός από το εξαιρετικό παιχνίδι του Greek Freak στο παρκέ, είναι πιο εντυπωσιακός μακριά από αυτό, όπου πάντα δίνει. Αυτό κυμαίνεται από την υποστήριξή του στη οικογένειά του που μετανάστευσε στην Ελλάδα πριν από τη γέννησή του και έζησε σε φτώχεια πριν ακολουθήσει το Μιλγουόκι το 2013, σε τόσες πολλές μικρές και μεγάλες στιγμές του.

Το Φεβρουάριο του 2020, ο Γιάννης είπε ότι η ομάδα του στο NBA All-Star Game δώρισε 100.000 $ σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στο Σικάγο που εκτελεί προγράμματα εκτός σχολείου για εφήβους. Αυτό το ποσό ήταν επιπλέον των 100.000 δολαρίων που είχε ήδη προγραμματιστεί να λάβει από το NBA με βάση τα αποτελέσματα του All-Star Game. Τον Μάρτιο του 2020, ο Γιάννης έδωσε 100.000 $ για να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων στο Fiserv Forum (το γήπεδο του Μιλγουόκι) που υπέστησαν απολύσεις που σχετίζονταν με τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Τον επόμενο μήνα, ο Γιάννης δώρισε 20.000 μάσκες στις πιο ευάλωτες κοινότητες της χώρας μας. Θεωρητικά, η δωρεά προήλθε από όλους τους αδερφούς Αντετοκούνμπο (Θανάσης, Κώστας και Άλεξ). Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολλές πράξεις ενός σπουδαίου αθλητή και ανθρώπου, που αποτελεί παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για άτομα όχι μόνο της χώρας μας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.  

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.