25 Απρ 2024
READING

Σταματά η παραγωγή παπουτσιών της Nike εξαιτίας του νέου κύματος λοιμώξεων   

1 MIN READ

Σταματά η παραγωγή παπουτσιών της Nike εξαιτίας του νέου κύματος λοιμώξεων   

Σταματά η παραγωγή παπουτσιών της Nike εξαιτίας του νέου κύματος λοιμώξεων   

Δύο από τους σημαντικότερους προμηθευτές της Nike στο Βιετνάμ με παπούτσια κατηγορίας training, σταμάτησαν να λειτουργούν ξαφνικά, καθώς ένα νέο κύμα λοιμώξεων σαρώνει στην Νοτιοανατολική Ασία σύμφωνα με νέα έρευνα της S&P Global Market Intelligence. Γι’ αυτόν τον λόγο θα μπορούσε σύντομα να εξαντληθεί το απόθεμα των παπουτσιών κατηγορίας training, καθώς δύο από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της Nike σταμάτησαν την διαδικασία παραγωγής εξ’ ολοκλήρου λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. 

Σύμφωνα με τη Nike, τα εργοστάσια παραγωγής του Βιετνάμ αποτελούσαν το (50%) των υποδημάτων πέρυσι, ενώ το (49%) των θαλάσσιων εισαγωγών των ΗΠΑ προέρχονταν επίσης από Βιετναμέζους προμηθευτές κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2021. Επιπλέον περίπου το (82%) των αποστολών με υποδήματα από το Βιετνάμ κατά τη διάρκεια των 12 μηνών έως τις 30 Ιουνίου, σημείωσαν αύξηση (28,8%) κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Μετά τη συγκεκριμένη διακοπή παραγωγής από το Βιετνάμ, θα επηρεαστεί σημαντικά η εφοδιαστική αλυσίδα της Nike, εξαιτίας των έντονων πιέσεων από τις συνεχιζόμενες διαταραχές της πανδημίας. Έτσι θα δημιουργηθούν καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδας αυξάνοντας παράλληλα και το κόστος της, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.