Το Amazon θα φτάσει στα 26 δις. δολάρια την επιχείρηση online super market μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια

Το Amazon πρόκειται να διπλασιάσει τις διαδικτυακές πωλήσεις τροφίμων παγκοσμίως μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αφού καταφέρνει να ξεπεράσει τον μεγαλύτερο retailer των ΗΠΑ το Walmart. Η συνθήκη της πανδημίας, είναι εκείνη η οποία οδήγησε σε τεράστια αύξηση της ζήτησης για τις αποστολές τροφίμων μέσω διαδικτύου.

Έτσι το Amazon αναπτύσσει την διαδικτυακή του επιχείρηση στον τομέα των παντοπωλείων, με αποτέλεσμα η υπηρεσία Amazon Fresh να επεκτείνεται και στις διεθνείς αγορές, αποτελώντας έναν από τους βασικότερους online retailers, ο οποίος θα αναπτυχθεί πάρα πολύ έντονα τα επόμενα χρόνια.Αναλυτικότερα, η online επιχείρηση πωλήσεων ειδών παντοπωλείου του Amazon αναμένεται να φτάσει τα 26,7 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026, σχεδόν διπλάσια από αυτά που είναι τη δεδομένη στιγμή, δηλαδή 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με ευρήματα έρευνας, το (53%) των πωλήσεων του Amazon κατά το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αυξήθηκε κατά (20%) αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία πραγματοποιήθηκαν μέσω τρίτων πωλητών στο Amazon Marketplace. Έτσι η επέκταση της επιχείρησης σε διεθνές επίπεδο, θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη της διαδικασίας της ανάπτυξης. Από την άλλη το Walmart, πρόκειται αναπτυχθεί στον τομέα των online πωλήσεων ειδών παντοπωλείου εξαιτίας της τεράστιας επένδυσής του στον τομέα των logistics. 

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μεγάλη κόντρα μεταξύ των δύο εταιρειών αφού ουσιαστικά η κάθε μία είναι πιο δυνατή στον τομέα της αλλά και οι δύο θέλουν να κυριαρχήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο.Δεν θα είναι εύκολη η επικράτηση αφού και οι δύο έχουν πολλά χρήματα να επενδύσουν αλλά και μεγάλη τεχνογνωσία.Ο χρόνος θα δείξει το αποτέλεσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here