25 Απρ 2024
READING

Η BAT για ένα Καλύτερο Αύριο

5 MIN READ

Η BAT για ένα Καλύτερο Αύριο

Η BAT για ένα Καλύτερο Αύριο

Μία από τις εταιρείες στην Ελλάδα η οποία καινοτομεί και επενδύει διαρκώς στην Ελληνική οικονομία είναι η British American Tobacco η οποία μάλιστα έχει επιλέξει τη χώρα μας ως περιφερειακό κέντρο και για το Ισραήλ, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Σημαντικό επενδυτικό πλάνο

Η ΒΑΤ ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, έχει επιλέξει την Ελλάδα, προχωρώντας σε ένα φιλόδοξο πλάνο επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ενίσχυσης της ελληνικής αγοράς. Το επενδυτικό πλάνο της ΒΑΤ περιλαμβάνει ενίσχυση της απασχόλησης με 200 νέες θέσεις εργασίας και σημαντικές επενδύσεις σηματοδοτώντας περαιτέρω τη δέσμευση της εταιρείας για επενδύσεις στη χώρα, δίνοντας το παράδειγμα και προβάλλοντας την επόμενη, καλύτερη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.

Σκοπός της ΒΑΤ είναι να δημιουργήσει μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητά της ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow), για τους ενήλικες καταναλωτές, για την κοινωνία και για τους ανθρώπους της εταιρείας. Το όραμα του Ομίλου ενσαρκώνεται στην απόφαση για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα και σηματοδοτεί τη συνέχεια της σημαντικής συμβολής της εταιρείας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει συμβάλλει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια έσοδα, στηρίζοντας σημαντικά την ελληνική οικονομία εν μέσω κρίσης. H επιλογή του Πειραιά ως Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ και 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, έχει συμβάλλει σημαντικά στην απασχόληση και την εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι. Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει περίπου 30.000 εργαζόμενους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, καθώς και περίπου 10.000 εργαζόμενους στην καπνοπαραγωγή, με τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στους Έλληνες αγρότες για την αγορά καπνού σε σταθερή βάση.

Πρόοδος – Διαφορετικότητα – Επιστήμη – Βιωσιμότητα 

Ο Όμιλος της  BΑΤ επενδύει σημαντικά στην έρευνα και ανάπτυξη των εναλλακτικών, στο κάπνισμα, προϊόντων. Παγκοσμίως, πάνω από 1.500 επιστήμονες και ειδικοί εργάζονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, με στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι ενήλικες καπνιστές έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων. 

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ανθρώπινο δυναμικό και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη. Η ΒΑΤ στην Ελλάδα έχει 18 διακρίσεις για το εργασιακό περιβάλλον ενώ συνεχίζει, παρά την πανδημία, να προσφέρει σημαντικές παροχές και αυξήσεις μισθών στους εργαζομένους της επενδύοντας περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ στους ανθρώπους της το 2021. Επιπλέον, με την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων “Smart Working” & “Safe Working” η εταιρεία μεριμνά για την ασφαλή εργασία των ανθρώπων της χωρίς καμία αλλαγή στις παροχές.

Σημαντικές είναι και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η BAT Hellas και στον τομέα της εταιρικής ευθύνης μέσα από ενέργειες για θέματα ποιότητας ζωής και στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, συμβάλλοντας στις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης. Πρόσφατα η εταιρεία και οι εργαζόμενοί της προχώρησαν σε δωρεά ρουχισμού σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, προσφέροντας σημαντική στήριξη σε 500 οικογένειες, παράλληλα, συμβάλλοντας με έναν διαφορετικό τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς με αυτήν την προσφορά, 350 κιλά ρούχων δεν καταλήγουν στις χωματερές και 2.250 κιλά διοξείδιο του άνθρακα δεν εκλύονται στο περιβάλλον.

Προηγμένη τεχνολογία από το glo

Το glo είναι το προϊόν θερμαινόμενου καπνού του Ομίλου της ΒΑΤ που αποτελεί ένα καινοτόμο και εναλλακτικό στο κάπνισμα προϊόν, με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο. Το πρωτοποριακό προϊόν glo σχεδιάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από τις πέντε ηπείρους, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων, μηχανικών, σχεδιαστών, ειδικών καπνού και τοξικολόγων.

Το glo είναι μία συσκευή που έχει κατασκευαστεί με ακρίβεια και αποτελείται από ένα θάλαμο θέρμανσης δύο ζωνών. Μια ειδικά σχεδιασμένη ράβδος καπνού εισέρχεται στη συσκευή. Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, η μπαταρία ιόντων λιθίου παρέχει ενέργεια στους θερμαντήρες, οι οποίοι έχουν μέγιστη θερμοκρασία 240ο C, σε αντίθεση με το παραδοσιακό τσιγάρο που κατά την καύση του μπορεί να φτάσει τους 900ο C. 

Η πιο σημαντική διαφορά του θερμαινόμενου προϊόντος καπνού glo και των τσιγάρων είναι ότι ο καταναλωτής θερμαίνει το προϊόν σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με την καύση με αποτέλεσμα τα επίπεδα τοξικών ουσιών στις εκπομπές του αερολύματος του θερμαινόμενου καπνού να μειώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σχέση με το τσιγάρο. 

Το glo συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης καπνού με τις ράβδους καπνού Neo που είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση με τη συσκευή. Το πρώτο λανσάρισμα του glo έγινε με μεγάλη επιτυχία πριν από αρκετά χρόνια στην Ιαπωνία, ενώ το προϊόν ήρθε στην Ελλάδα το 2018.

Προϊόν της Χρονιάς το Vuse ePen 3 

Το Vuse ePen 3 αναδείχθηκε «Προϊόν της Χρονιάς 2021» στην κατηγορία ατμίσματος με ανεξάρτητη έρευνα καταναλωτών που διεξήγαγε η IRI σε 3.200 καταναλωτές στην Ελλάδα, στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο θεσμό βράβευσης διεθνώς σχετικά με την καινοτομία καταναλωτικών προϊόντων. H διάκριση αυτή αποτελεί επιβεβαίωση για τις επενδύσεις της British American Tobacco Hellas στην Ελλάδα στα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου και ενδυναμώνει τον σκοπό του Ομίλου να δημιουργήσει μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητά του ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) για τους ενήλικες καταναλωτές, για την κοινωνία και για τους ανθρώπους της εταιρείας. 

Το Vuse είναι η κορυφαία μάρκα προϊόντων ατμίσματος της British American Tobacco με πάνω από 4,5 εκατομμύρια καταναλωτές παγκοσμίως. Η συσκευή ePen είναι «κλειστού τύπου» που λειτουργεί με προγεμισμένες κάψουλες (pods), οι οποίες θωρακίζουν την ασφάλεια του προϊόντος και έχει σχεδιαστεί στο Λονδίνο. Όλα τα συστατικά, τα οποία περιέχονται στις κάψουλες, ελέγχονται από ειδικούς επιστήμονες της οµάδας της BAT για πάνω από 1.000 ώρες πριν να φτάσουν στον καταναλωτή.

Το περασμένο καλοκαίρι, η εταιρεία προχώρησε σε σημαντική ενίσχυση των Ελλήνων λιανεμπόρων στο πλαίσιο των ενεργειών της για συμβολή στη λειτουργία της αγοράς λόγω της πανδημίας. Σηματοδοτώντας μια σημαντική επένδυση για το λιανεμπόριο και, παράλληλα με την συνέχιση της συνεργασίας με την NOBACCO και την ανάπτυξη στο ηλεκτρονικό εμπόριο, επέκτεινε την παρουσία του Vuse ePen 3 σε σημεία λιανικής πώλησης (περίπτερα και μίνι-μάρκετ) σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην προσπάθειά τους για ανάκαμψη μέσα από τα προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο.

Η εταιρεία

Η British American Tobacco Hellas είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα απασχόλησης και έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή Όμιλο που λειτουργεί από το 1902, απασχολεί περισσότερους από 53.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 180 αγορές. Η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως περιφερειακό κέντρο και για το Ισραήλ, την Κύπρο και τη Μάλτα.  

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.