18 Απρ 2024
READING

Η Absolut στηρίζει τους ανθρώπους να εκφράσουν τα όρια τους

3 MIN READ

Η Absolut στηρίζει τους ανθρώπους να εκφράσουν τα όρια τους

Η Absolut στηρίζει τους ανθρώπους να εκφράσουν τα όρια τους

Η Absolut ξεκίνησε μια πολυκαναλική εκστρατεία για την προώθηση υπεύθυνων κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να επικοινωνούν τα όριά τους. Η εκστρατεία “Drink Responsibly. #MixResponsibly” εκστρατεία, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το μήνα, περιλαμβάνει μια συλλογή προιόντων περιορισμένης έκδοσης που διατίθεται μέσω μιας τρίτης ιστοσελίδας, καθώς και ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ 15 δευτερολέπτων και ψηφιακό και κοινωνικό περιεχόμενο. 

Σύμφωνα με έρευνα της KRC Research τον Ιούνιο του 2021, περισσότεροι από τους μισούς (56%) ενήλικες δεν έχουν εκφράσει στους φίλους τους τις προσδοκίες τους για την κοινωνική απόσταση και τα οριά τους. Η σειράς της Absolut με επίκεντρο την υπευθυνότητα θέλει τη μάρκα να υιοθετεί μια προσεκτική προσέγγιση στο marketing, καθώς η κοινωνία επανέρχεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας #MixResponsibly είναι ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη “mix”, που παραπέμπει στο ρόλο της Absolut ως συστατικό κοκτέιλ και στην ανάμειξη ως μέθοδο κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, όπως έδειξε η έρευνα, και η Absolut επιδιώκει να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εκφράσουν αυτές τις προτιμήσεις ως έναν τρόπο συμφιλίωσης σε τυχόν ασυμφωνίες. Ένα τηλεοπτικό σποτ 15 δευτερολέπτων απεικονίζει διαφορετικούς τρόπους ζωής να συνυπάρχουν, ενώ ένας αφηγητής μιλάει για την εγκυρότητα και των δύο. Η καμπάνια ενθαρρύνει τους ανθρώπους να επικοινωνούν τα σωματικά και συναισθηματικά τους όρια.

Πριν από την πανδημία, οι άνθρωποι ένιωθαν άβολα να καθορίζουν και να εκφράζουν τα όρια, τόσο με τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους όσο και με αγνώστους. Αυτό άλλαξε εξαιτίας του τελευταίου ενάμιση έτους. 

Η καμπάνια χρησιμοποιεί φρέσκια έρευνα σχετικά με τα συναισθήματα των καταναλωτών για να αντιμετωπίσει ένα πολιτισμικά σχετικό θέμα και επισημαίνει πώς οι μάρκες χρησιμοποιούν μηνύματα marketing για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να ξεπεράσουν τις διαρκείς αβεβαιότητες σχετικά με την επιστροφή στην κοινωνικότητα. Σύμφωνα με την έρευνα της KRC Research, οι ενήλικες εμφανίζουν συγκρούσεις μεταξύ συμπεριφοράς και προσδοκιών σχετικά με την κοινωνική αποστασιοποίηση. Για παράδειγμα, οι μισοί από τους ερωτηθέντες σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν δια ζώσης ραντεβού αυτό το καλοκαίρι, αλλά από αυτή την ομάδα, σχεδόν οι μισοί (47%) δεν σχεδιάζουν να μιλήσουν για τις προτιμήσεις τους όσον αφορά την κοινωνική αποστασιοποίηση εκ των προτέρων. Η έλλειψη επικοινωνίας που διέπει αυτή τη διαφορά είναι αυτό που επιδιώκει να αντιμετωπίσει η Absolut. 

Άλλα ευρήματα που υποδηλώνουν την πιθανότητα κοινωνικής δυσφορίας αυτό το καλοκαίρι περιλαμβάνουν την πλειοψηφία των ενηλίκων που δεν είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τα σχέδιά τους με βάση τις προσδοκίες ή τις συμπεριφορές των φίλων τους σχετικά με την κοινωνική αποστασιοποίηση (62%) και τη χρήση μάσκας (61%), ακόμη και όταν συζητούνται αυτές οι κοινωνικές προσδοκίες. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 94% των ενηλίκων εξακολουθεί να εφαρμόζει την κοινωνική αποστασιοποίηση σε κάποια μορφή, με το 62% να το κάνει “πάντα” ή “συχνά”. 

Χρησιμοποιώντας προϊόντα περιορισμένης έκδοσης, η Absolut ελπίζει να προωθήσει τη δέσμευση των καταναλωτών. Τα μπλουζάκια, οι μπλούζες και τα καπέλα φέρουν την επωνυμία Absolut Summer Comeback Statements.Η συλλογή προιόντων αποτελεί, επίσης, μέρος της δωρεάς της Absolut στην ομάδα προάσπισης της LGBTQ GLAAD. Η πώληση εκκεντρικών προιόντων είναι ένα προ-πανδημικό φαινόμενο, που έχει δει πρόσφατη ανάκαμψη από μάρκες όπως η Coors Light και η McDonald’s. 

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται και αρχίζουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους, οι μάρκες διαχειρίζονται με διαφορετικό τρόπο το καλοκαιρινό τους marketing. Ενώ η ποιητική συσκευασία της Coca Cola προκάλεσε παρόμοια εγκράτεια με την καμπάνια της Absolut, η Pepsi δεν συγκρατήθηκε σχεδόν καθόλου, παρουσιάζοντας ένα διαφημιστικό σποτ που έδειχνε μια σειρά από δραστηριότητες που θα μπορούσαν να είναι αιτίες διάδοσης μικροβίων.Και η καμπάνια επικρίθηκε για έλλειψη προσοχής στις συνθήκες που επικρατούν με την πανδημία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.