20 Απρ 2024
READING

Το Facebook θα επενδύσει 1 δις δολάρια σε δημιουργούς περιεχομένου

3 MIN READ

Το Facebook θα επενδύσει 1 δις δολάρια σε δημιουργούς περιεχομένου

Το Facebook θα επενδύσει 1 δις δολάρια σε δημιουργούς περιεχομένου

Το Facebook θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δημιουργούς στην βασική του εφαρμογή και στο Instagram έως το 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου Mark Zuckerberg. Τα κεφάλαια σκοπεύουν να ενισχύσουν τους νεότερους δημιουργούς και να τους ανταμείψουν για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.

Το Facebook πραγματοποιεί μια πιο συντονισμένη επένδυση στην κοινότητα των δημιουργών του, καθώς αντιμετωπίζει όλο και πιο έντονο ανταγωνισμό από αντιπάλους όπως το Twitch και το TikTok. Το τελευταίο, μάλιστα, έγινε πρόσφατα η πρώτη εφαρμογή για κινητά εκτός Facebook που πέτυχε 3 δισεκατομμύρια λήψεις παγκοσμίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Sensor Tower . Άλλες πλατφόρμες, όπως το Snapchat και το YouTube, έχουν αρχίσει να πληρώνουν μεγάλα ποσά για να κάνουν τους δημιουργούς να δημοσιεύουν πιο συχνά και να υιοθετούν νέες λειτουργίες, υπογραμμίζοντας τη σημασία του περιεχομένου υψηλής ποιότητας στο ψηφιακό τοπίο.

Το Facebook είναι σχετικά πίσω στο παιχνίδι των δημιουργών και θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δυσκολίες στην προσέλκυση ταλέντων. Ενθαρρύνοντας τους χρήστες να αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενο θα μπορούσε να βοηθήσει το Facebook να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες προκλήσεις γύρω από το οικοσύστημα ψηφιακής διαφήμισης, καθώς τα δεδομένα των χρηστών και το απόρρητο παραμένουν στο στόχαστρο.

Η ευκολία χρήσης και η διαφάνεια βρίσκονται σαφώς στο προσκήνιο, καθώς το Facebook προσπαθεί να δημιουργήσει ένα φιλόξενο περιβάλλον για τους νεοεισερχόμενους. Η τελευταία πρωτοβουλία της πλατφόρμας ακολουθεί τρεις κατευθυντήριες αρχές: επιβράβευση ατόμων που δημιουργούν πρωτότυπο και υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, προσέλκυση δημιουργών από ένα ευρύ φάσμα και διευκόλυνση της κατανόησης των απαιτήσεων της πλατφόρμας, ώστε οι δημιουργοί να μπορούν να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους.

Η ποικιλία των μπόνους που ανακοινώθηκαν ενθαρρύνει, επίσης, τη χρήση λειτουργιών όπως το Reels και το IGTV που αποτελούν στοιχήματα για το Facebook. Ενώ πολλά από τα προνόμια αποκτώνται μόνο μέσω προσκλήσεων προς το παρόν, η εταιρεία δήλωσε ότι θα ξεκινήσει αποκλειστικά μπόνους για Instagram και Facebook το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, αντίστοιχα.

Η ώθηση των δημιουργών προς το Reels και το IGTV έρχεται, καθώς το Instagram σχεδιάζει μια ολοκληρωμένη αναθεώρηση της υπηρεσίας του για να επικεντρωθεί περισσότερο σε αυτές τις λειτουργίες.

Η τεράστια δημοτικότητα του TikTok το έχει καταστήσει ισχυρό μοχλό πωλήσεων, με προϊόντα που μπαίνουν στις τάσεις στην πλατφόρμα να εξαντλούνται γρήγορα στα καταστήματα. Το Facebook θα μπορούσε να επωφεληθεί και αυτό από αντίστοιχα βίντεο δημιουργών, σε μια περίοδο που αντιμετωπίζει προβλήματα σχετικά με τη διαφήμιση. Η Apple προσέφερε τη δυνατότητα σε χρήστες iPhone να επιλέγουν αν θέλουν να παρακολουθούνται οι συσκευές τους, μια τροποποίηση πολιτικής που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τα έσοδα του Facebook. Ορισμένοι διαφημιζόμενοι που βασίζονται στο Facebook για να προσεγγίσουν τους καταναλωτές έχουν ήδη πανικοβληθεί, καθώς τα ποσοστά εκείνων που επιλέγουν να παρακολουθούνται παραμένουν χαμηλά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.