24 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Το χαμηλό κόστος και η ευκολία ενισχύουν την δημοτικότητα του direct-to-consumer 

2 MIN READ

Έρευνα | Το χαμηλό κόστος και η ευκολία ενισχύουν την δημοτικότητα του direct-to-consumer 

Έρευνα | Το χαμηλό κόστος και η ευκολία ενισχύουν την δημοτικότητα του direct-to-consumer 

Γεγονός αποτελεί ότι η πλειοψηφία των αγοραστών έχει ασχοληθεί με την νέα προσέγγιση πωλήσεων direct-to-consumer (DTC). Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από την online platform, «CouponFollow», αποτελούμενη από περίπου 1.000 καταναλωτές διαπιστώθηκε ότι το (80%) των ερωτηθέντων πραγματοποίησαν τουλάχιστον μία ή περισσότερες αγορές απευθείας από κάποιο brand ή εταιρεία, και όχι από κάποιον μεγάλο retailer κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Από το δείγμα οι ερωτηθέντες ηλικίας 30-44 ετών ήταν πιθανότερο να ακολουθήσουν την επιλογή DTC. Επίσης, οι καταναλωτές αγοράζουν απευθείας από μεσαίες εταιρείες ελαφρώς συχνότερα από τους μεγάλους retailers, ενώ επιλέγουν πολύ περισσότερο μικρότερα brands ή εταιρείες.

Συνολικά, ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο ένας ερωτώμενος θα αγόραζε απευθείας από μια εταιρεία είναι η χαμηλότερη τιμή των προϊόντων με ποσοστό (67%), αφού εξαλείφεται το κόστος μεταφοράς και διακίνησης που υπάρχει στα προϊόντα που πωλούνται σε μεγάλα καταστήματα λιανικής. Πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι αγορές DTC είχαν καλύτερες επιλογές στο κομμάτι της αποστολής, ενώ το (35%) ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη μέθοδος ήταν αρκετά πιο βολική. 

Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες ένιωθαν ότι οι εμπειρίες τους όταν αγοράζουν προϊόντα απευθείας από εταιρείες ήταν καλύτερες από την εμπειρία τους όταν επιλέγουν το Amazon για τις αγορές τους. Ακόμη το (46%) των καταναλωτών που αγόρασαν απευθείας από brands συνήθως ξόδεψαν λιγότερο από 100 δολάρια, ενώ το (36%) δαπάνησε το ποσό αξίας 100 έως 300 δολαρίων. Συγκριτικά με τις αγορές μεταξύ 300 και 599 δολαρίων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πιο συχνά μέσω μεγάλων retailer (24% έναντι 13%).

  Μερικά ακόμη ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας είναι: 

  • Σχεδόν το (46%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θέλουν να αυξήσουν τις δαπάνες DTC για το επόμενο έτος. 

  • Το (44%) των ερωτηθέντων επέλεξε τα αγαπημένα του brand κατηγορίας DTC από στόμα σε στόμα. 

  • Το (56%) των ερωτηθέντων έχουν πρόθεση να πραγματοποιήσουν αγορές DTC, έχοντας κίνητρο την ενίσχυση των μικρότερων επιχειρήσεων. 

  • Το ένα τρίτο, με ποσοστό (34%) των ερωτηθέντων άρχισαν να ασχολούνται με αγορές DTC κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

  • Ένας στους πέντε ερωτηθέντες ανέφερε ότι στο μέλλον θα επιθυμούσε να αντικαταστήσει τις αγορές του σε μεγάλους retailers με την αγορά DTC είτε από κάποιο brand είτε από κάποια εταιρεία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.